Od L-metu k D-metu

Selassi

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
53
Dobrý den, pánové,

Možná noobquestion, ale existuje nějaká cesta nebo způsob, jak přeměnit L-meth-izomer na D-izomer?
Mám na mysli, jaké jsou možnosti s L-stereoizomerem poté, co oddělíte racemickou směs pomocí kyseliny vinné?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,845
Deals
1
Co máte na mysli pod pojmem "možnosti"?
Můžete provést stejný postup s pervitinem, jaký je zde popsán pro amfetamin.

Selassi

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
53
Ano, vím, jak rozdělit racemát na D a L.

Měl jsem na mysli, že po separaci racemátu je možné převést L na izomer D?

Pouze izomer D se pak prodává jako pervitin, takže co dělají velcí výrobci s izomerem L? To jsem myslel těmi "možnostmi".

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,845
Deals
1
ne
Prodávají ho také jako D-izomer nebo prodávají jako racemát.

Last edited by a moderator:

Selassi

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
53
Vím, že je teoreticky možné provést tuto optickou inverzi.
Ponořím se do této záležitosti a budu všechny informovat.

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
424
Jen otázka: Co by se stalo, kdybyste převedli L-metamfetamin na amfetamin? Dostali byste L-amfetamin, že? Což není úplně k ničemu.

sharetea

Don't buy from me
New Member
Reaction score
8
Jakmile oddělíte d. a l..
proces se nazývá racemitatuon..

který pak převede váš l-meth zpět do racetize směsi... l/d znovu...
vyřešíte a zopakujete proces..

RRR rozlišení racemitizace a poslední recyklace ris.

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
157
S Patent 2797243

Vylepšený způsob přeměny l-amfetaminu na d-l-amfetamin

Tento vynález se týká zdokonaleného způsobu získávání větších výtěžků požadovaného opticky aktivního isomeru z racemických směsí, a zejména způsobu, při němž se opticky aktivní isomery převádějí na odpovídající opticky neaktivní racemické směsi.

Příklad 1:

Směs 50 g l-amfetaminu a 5 g Raneyho niklu byla naplněna do autoklávu Magne-Dash a bomba byla natlakována vodíkem na počáteční tlak 100 liber. Směs byla míchána a zahřívána při teplotě 95-100*C po dobu 5 hodin, po této době byla reakce ochlazena a nikl odstraněn filtrací. Upravená báze vykazovala rotaci -3,1*. To by znamenalo přibližně 65% racemizaci původně přítomné l-baze.

Příklad 2:

Směs 135 g l-amfetaminu, 50 g Raneyho niklu a 1,7 g plynného amoniaku v 10 cm3 methanolu byla naplněna do bomby Magne-Dash a natlakována vodíkem na 100 liber. Poté byla směs zahřáta na 150*C a při této teplotě udržována za míchání po dobu 19 hodin. Poté byla reakce ochlazena, plyny vypuštěny a reakční směs přefiltrována, aby se odstranil niklový katalyzátor. Alikvotní podíl 50 g byl vydestilován a získal 37,4 g (75 %) amfetaminu; tlak: 83-87*C/15 mmHg a 4,8 g zbytku sestávajícího z diaminu. Rotace v podstatě d-l-amfetaminu byla -0,3*.

Příklad 3:

Směs 135 g l-amfetaminu, 50 g Raneyho niklu a 0,5 g plynného amoniaku v 10 cm3 methanolu byla naplněna do autoklávu Magne-Dash a natlakována na počáteční tlak 100 liber vodíku. Reakce byla zahřívána při 150*C za míchání po dobu 13,5 hodiny. Plyny byly z ochlazené reakční nádoby vypuštěny a směs byla přefiltrována, aby se odstranil katalyzátor. Alikvotní vzorek o hmotnosti 50 g byl destilován za sníženého tlaku, čímž se získalo 37,4 g amfetaminu; tlak: 83-86*C/15 mmHg. a zbytek diaminu o hmotnosti 10,4 g. Výtěžek amfetaminu byl 74,5 % a rotace v podstatě d-l-amfetaminu byla -0,2*.

Příklad 7:

Do Magne-Dashovy bomby obsahující použitý Raneyho niklový katalyzátor bylo vloženo 35,5 g l-amfetaminu. Tato směs byla zchlazena v ledu a ošetřena studeným roztokem 2,2 g plynného amoniaku a 10 cm3 methanolu. Tato směs byla poté třepána v atmosféře vodíku (počáteční tlak 100 liber) a při teplotě 150-155*C po dobu 10 hodin. Během této doby zahřívání vznikl tlak 250 liber. Bomba se ochladila, niklový katalyzátor se nechal usadit a báze se dekantací vylila. Rozpouštědlo methanol bylo odstraněno destilací ve vakuu a zbytkový olej byl frakcionován. Výtěžek byl 30 g (85 %), bez předehřevu a pouze s malým množstvím klidného zbytku. Rotace byla -2,4*.

Byly k dispozici další příklady, ale s nižšími výtěžky a menší racemizací.

Amphibian

Don't buy from me
Resident
Reaction score
9
od Evropského monitorovacího centra pro drogy a drogovou závislost (EMCDDA):

HEF13fANcT
Zdroj: https: //www.emcdda.europa.eu/publications/eu-drug-markets/methamphetamine/main-production-methods-europe_en

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
161

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
161
Odpověděl jsem si sám a zdá se, že bude nutné použít RRR nebo podobné postupy.

azides

Don't buy from me
Resident
Reaction score
9
I když by to fungovalo... některé z těchto chemikálií jsou těžko dostupné nebo by mohly být nebezpečné, jako například moje uživatelské jméno, místo toho byste měli použít naproxen a použít pope-peachy s NASID Naproxen. Níže jsem zveřejnil celý návod

View previous replies…

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
161
Ahoj @azides Děkuji za odpověď a informace. Právě jsem to celé prošel a stále se snažím strávit obsah. Nejsem chemik, takže se v tom teprve snažím zorientovat. V podstatě mi dochází, že když vezmeme levo-meth a přidáme naproxen a zahřejeme, můžeme z něj udělat racemický? Nebo tomu nerozumím správně?
Musím se zeptat - pokud je to tak jednoduché, proč o tom nikdo nemluví nebo to nedělá? Máte nějaký pracovní postup nebo nějaké informace o postupu?

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
161
Určitě ji vyzkouším. Zajímalo by mě, jestli někdo extrahoval nosní inhalátory obsahující "Levomefamfetamin 50 mg" - jaký je nejlepší postup při tom a zda krystalizuje jako led? Případně jak můžu očekávat, že bude izolovaný produkt vypadat?

azides

Don't buy from me
Resident
Reaction score
9
Nikdy jsem neřekl, že je Řekl jsem, že je nejdostupnější a lepší než obyčejná kyselina vinná. ;)

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
661
Deals
8
Pochopil jsem, že je lepší pro rozlišení a že pouze zahříváním L-meth získaný z tohoto rozlišení se stává racemickým Omlouvám se, pokud jsem se mýlil.

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
661
Deals
8
Jsem velmi blízko k tomu, abych toho dosáhl!!!!;-)

riahisunak

Don't buy from me
Resident
Reaction score
2
Chystáte se jej zveřejnit bratr

azides

Don't buy from me
Resident
Reaction score
9
Touto cestou... nebo mou jednodušší, kterou jsem zveřejnil níže, rekvizity, pokud jste si dali tu práci XD

azides

Don't buy from me
Resident
Reaction score
9
Co je to sakra za blbost? Tohle je BBgate/nový úl.. AIBN, methyl thioglykolát, dimyristyl peroxydikarbonát kyseliny thioglykolové? Dá se to někde snadno nebo levně sehnat? Je to bezpečné pro průměrného chemika?

Sakra jenom googlování DIMYRISTYL PEROXYDIKARBONÁT se prudce nebo explozivně rozkládá při teplotách 0-10 °C díky samourychlujícímu se exotermickému rozkladu; Několik explozí nezní moc ummmm nebezpečně pro avg chemika, který by četl tuto nástěnku. Sakra, trochu to připomíná uživatelské jméno tohoto člověka. A zatímco chemici používali AIBN k racemaci pervitinu ve velkém měřítku s D kyselinou vinnou.

Tajní chemici také už před dávnými věky používali NAPROXEN k přeměně L na racemát pomocí tepla. ... ano ano NASID. To má vlastně 2 násobnou výhodu kromě toho, že je to bezpečné, takže vlastně 3, 4, pokud počítáte, že je to dostupné jako všechno peklo . Cesta se nazývá pope-peachy a já vám vše zdokumentuji, je to opravdu tak jednoduché, jak to zní ;)

. Trik je v tom, najít nejlevnější opticky aktivní kyselinu, která se bude vázat na jeden izomer, ale ne na druhý, a která změní rozpustnost natolik, aby jeden z produktů (ať už nezreagovaná volná báze nebo zreagovaný amid, sulfonát nebo cokoli jiného) může být vymyt do jiného rozpouštědla (takového, které je nemísitelné s prvním rozpouštědlem), takže jeden izomer se rozpustí v prvním rozpouštědle a druhý izomer se rozpustí v druhém rozpouštědle.

Pak se použije skvělá vychytávka, kterou používají výrobci pervitinu - použití AIBN (který už všichni znáte), který reaguje se sekundárním aminem (prostřednictvím v iminu), takže 50 % méně aktivního/neaktivního izomeru se přemění na aktivní izomer).
Níže jsou uvedeny příklady třídy racemizace uvedené ve výše uvedeném článku. AIBN (azabisisobutyrlonitril) je katalyzátorem radikálové reakce
https://www.academia.edu/81633940/T...Racemization_of_Nonactivated_Aliphatic_Amines

Nicméně tento výzkum naproxenu byl založen na... nic nového jen staré věci, ale dejte 2 a 2 a bingo bylo jeho jmeno ideální Pope-Peachy. Toto rozlišení může mít praktické využití, protože účinnost rozlišení je ve stejném rozsahu jako u kyseliny vinné, ale k rozlišení 1 mol báze je zapotřebí pouze 0,25 molárního ekvivalentu rozlišovacího činidla. Chirality 11:373-375, 1999. © 1999 Wiley-Liss, Inc.

Každopádně PROFF funguje na meth ohh IDK možná tohle.
Studium mechanismu optického rozlišení N-methylamfetaminu prostřednictvím tvorby diastereoizomerních solí metodou Pope-Peacheyho rozlišení, jak je později diskutováno u retorty.

https://sci-hub.wf/10.1016/s0957-4166(00)86170-4

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0957416600861704

Nicméně... místo AIBN použijeme naproxen, abychom teplem změnili l na racemický... Pravděpodobně na základě této retorty jsem také našel... Tentýž Pope-Peachy zmíněný dříve .

Jak už jsem řekl dříve ... pokud je trik v tom, najít nejlevnější opticky aktivní kyselinu, která se bude vázat na jeden isomer, ale ne na druhý, a která změní rozpustnost natolik, že jeden z produktů (ať už je to nezreagovaná volná báze nebo zreagovaný amid, sulfonát nebo cokoli jiného) může být vymyt do jiného rozpouštědla (takového, které je nemísitelné s prvním rozpouštědlem), takže skončíte s jedním isomerem rozpuštěným v prvním rozpouštědle, druhým isomerem rozpuštěným v druhém rozpouštědle.

http://www1.udel.edu/chem/sametz/Sa..._Diastereomeric_Salt_Formation__Naproxen.html

Schéma https://dump.li/image/ac34d7b4b88983a0.jpeg

Retort

Rozlišení enantiomerů pomocí tvorby diastereomerních solí: Naproxen

V mých biochemických diapozitivech z CHE322 je analgetikum naproxen řešeno velmi podobným způsobem jako v CHE321. Naproxen je chirální karboxylová kyselina a právě (d)-(S)- enantiomer se prodává jako účinné léčivo.
Racemický naproxen se řeší modifikací techniky tvorby solí, kterou jsme se naučili v hodině. V protokolu jsou dva zvraty, které činí tento postup ještě užitečnějším pro komerční výrobu enantiomerně čistého naproxenu. Zaprvé, v rámci zvratu známého jako Pope-Peachyho metoda se používá pouze poloviční ekvivalent chirálního aminu. Místo něj se použije polovina ekvivalentu levnější, opticky neaktivní aminové báze. Tím se proces nejen zlevní, ale také se dosáhne výraznějšího rozdílu v rozpustnosti. Konjugovaná báze požadovaného (d)-(+)-enantiomeru krystalizuje s konjugovanou kyselinou chirálního aminu s vysokou selektivitou. V roztoku tak zůstává rozpustnější solný produkt (l)-(-)-naproxenu a achirální amin.
Druhý zvrat spočívá v tom, že jednoduchým zahřátím "matečného roztoku" (roztoku, který zůstane po filtraci) lze nežádoucí enantiomer naproxenu převést zpět na racemát. V předmětu CHE322 se dozvíte, že protony vedle karbonylu jsou mírně kyselé; to znamená, že pokud máte vedle karbonylu stereocentrum methinu, musíte si vždy dávat pozor, aby se jeho konfigurace "nezkomolila" deprotonací/reprotonací. V tomto případě však chceme, aby se konfigurace vyrovnala zpět na racemickou směs, a k tomu stačí použitá achirální báze a teplo.
Tento postup umožňuje syntetizovat naproxen jednodušší a levnější cestou jako racemát namísto jednoho enantiomeru. Nejenže lze tímto postupem oba enantiomery rozdělit, ale "nežádoucí" enantiomer se přemění na žádoucí, místo aby byl vyřazen - výtěžek produktu se tak v podstatě zdvojnásobí.
Odkaz: Harrington, P.J.; Lodewijk, E. "Twenty Years of Naproxen Technology". Organic Process Research and Development, 1997, 1, 72-76.
Nebo toto Neenzymatické dynamické kinetické rozlišení racemických α-arylalkanových kyselin: pokročilá asymetrická syntéza chirálních nesteroidních protizánětlivých léčiv (NSAID).
Byl vyvinut účinný protokol pro výrobu chirálních 2-arylalkanových esterů ve vysokých výtěžcích (až 99 %) z racemických karboxylových kyselin s využitím racemizace směsných anhydridů vzniklých z kyselých složek s pivalovým anhydridem v přítomnosti katalyzátoru acyl-transferu. Tento DKR zahrnuje enantiodiskriminační esterifikaci racemických 2-arylalkanových kyselin a rychlou racemizaci chirálních 2-arylalkanových kyselin za vhodných reakčních podmínek s použitím pivalového anhydridu, diisopropylethylaminu, a benzotetramisolu (BTM) v polárním rozpouštědle a tato metoda byla úspěšně použita pro přípravu farmakodynamicky aktivních (S)-enantiomerů nesteroidních protizánětlivých léčiv (NSAID), jako je ibuprofen a naproxen.

https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2012/cy/c2cy20329d

https://doi.org/10.1039/C2CY20329D

Někdo mi řekl, že se používá naproxen, ale nemohl jsem nic najít... tak jsem trochu pátral.

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
661
Deals
8
Způsob, který im plem ent uj e, nesouvisí s t ím t o produkt em a procesem , AIBN způsob j e velmi obtížně škálovatelný, dokud neznám e pouze m alé m nožst ví a zápach j e j eden z nejhorších, které exist uj í.
Ve skutečnosti je jednodušší, že to všechno stejně každý může dělat, co chce bez problémů.
O post to nebo ne nejprve musím dosáhnout úplně a jakmile to případně bude nabídnuto jako další informace pro zákazníky poradenské služby.