- Reaction score
- 5
Χθες δοκίμασα τη μέθοδο με τον φούρνο μικροκυμάτων και μάλιστα το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον.
Σε φούρνο αναμίχθηκαν 20g 5449-12-7 και 20mL 85% ορτοφωσφορικού οξέος.
Τοποθέτησα σε φούρνο μικροκυμάτων (700W) και έβαλα τη χαμηλότερη ισχύ. 5 -7 δευτερόλεπτα θέρμανσης και 10-15 δευτερόλεπτα φρένο για την ανάμιξη και την ψύξη του μίγματος γιατί η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή. Συνολικά 1 λεπτό ενεργής θέρμανσης.
Μετά τη θέρμανση πρόσθεσα 50mL απεσταγμένου νερού.
Στη συνέχεια εκχυλίστηκε με διαιθυλαιθέρα (3x20mL) και ξεπλύθηκε με άλμη (3x100mL).
Αποξηράνθηκε με θειικό μαγνήσιο και εξατμίστηκε ο αιθέρας:
Παραλήφθηκε προϊόν με πολύ καλή εμφάνιση αλλά μόνο 7g από 20g σκόνης.
Δοκίμασα ξανά και θερμάνθηκε σε φούρνο μικροκυμάτων περισσότερο - 2 λεπτά, αλλά δεν υπήρχε καμία διαφορά - η ίδια απόδοση (φοβόμουν την υπερθέρμανση, επειδή η υπερβολική θερμότητα σε φούρνο μικροκυμάτων έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία στερεάς, διαφανούς γυάλινης επιφάνειας που δεν μπορεί να αφαιρεθεί από το φούρνο).
Υπάρχει κάποια μέθοδος για να βελτιωθεί η απόδοση στο φούρνο μικροκυμάτων; Επειδή τώρα εξακολουθεί να κυμαίνεται μεταξύ 30-40%;
Σε φούρνο αναμίχθηκαν 20g 5449-12-7 και 20mL 85% ορτοφωσφορικού οξέος.
Τοποθέτησα σε φούρνο μικροκυμάτων (700W) και έβαλα τη χαμηλότερη ισχύ. 5 -7 δευτερόλεπτα θέρμανσης και 10-15 δευτερόλεπτα φρένο για την ανάμιξη και την ψύξη του μίγματος γιατί η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή. Συνολικά 1 λεπτό ενεργής θέρμανσης.
Μετά τη θέρμανση πρόσθεσα 50mL απεσταγμένου νερού.
Στη συνέχεια εκχυλίστηκε με διαιθυλαιθέρα (3x20mL) και ξεπλύθηκε με άλμη (3x100mL).
Αποξηράνθηκε με θειικό μαγνήσιο και εξατμίστηκε ο αιθέρας:
Παραλήφθηκε προϊόν με πολύ καλή εμφάνιση αλλά μόνο 7g από 20g σκόνης.
Δοκίμασα ξανά και θερμάνθηκε σε φούρνο μικροκυμάτων περισσότερο - 2 λεπτά, αλλά δεν υπήρχε καμία διαφορά - η ίδια απόδοση (φοβόμουν την υπερθέρμανση, επειδή η υπερβολική θερμότητα σε φούρνο μικροκυμάτων έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία στερεάς, διαφανούς γυάλινης επιφάνειας που δεν μπορεί να αφαιρεθεί από το φούρνο).
Υπάρχει κάποια μέθοδος για να βελτιωθεί η απόδοση στο φούρνο μικροκυμάτων; Επειδή τώρα εξακολουθεί να κυμαίνεται μεταξύ 30-40%;
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 159
Το έκανα αυτό χθες, πήρα σχεδόν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Ένα πράγμα που παρατήρησα όμως είναι ότι όταν δεν το ανακάτευα αμέσως φαινόταν να σχηματίζεται περισσότερο p2p αλλά κατά την ανάμιξη δεν επέστρεφε στην επιφάνεια. Κάποιο είδος γαλακτωματοποίησης με το κατώτερο στρώμα ή λάθος παρατήρηση εκ μέρους μου;
↑View previous replies…
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 159
Δεν ξέρω. Υπήρχαν πάντα μόνο 2 στρώματα, ένα θολό λευκό κάτω στρώμα και ένα ανοιχτό κίτρινο στρώμα στην κορυφή. Ποτέ δεν υπήρξε καφέ κάτι όπως σε άλλες φωτογραφίες. Είναι πιθανό το p2p να μην είναι p2p αφού δεν είμαι εξοικειωμένος με το p2p και δεν το έχω δοκιμάσει με κανέναν τρόπο. Τι είναι το γλυκιδικό έλαιο; Γλυκιδικό οξύ;
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 159