4mmc szintézisek etil-acetátban

The Villain

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Üdvözlök mindenkit!
Tudja valaki, hogy milyen hőmérsékleten és mennyi ideig tart a 4mmc szintézise, etil-acetát oldószerrel ?

Ugyanaz, mint toluolban vagy benzolban.
3 óra és 60 fokos hőfokon ?

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
95
videó szerint:
- nincs fűtés
- 20 perc reakcióidő
- színváltozás nagyon jól látható

az én tapasztalatom :
- tartsa 40
- 30 perc reakcióidő
- a színváltozás finom, de egy bizonyos ponton barnává válik (ha sötétsárga, csak várjon tovább).

PharmacopeiaLabs

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
23
ez az időtartam trietilamin használata nélkül?
Csak 2b4m, metilamin és etil-acetát?
Amennyire értem, az etil-acetát sokkal gyorsabbá teszi a reakciót, mint a DCM, javítson ki, ha tévedek.

View previous replies…

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
95
Igen. Trietilamin nélkül.

De a gyorsasága ellenére ezt az utat nem használom rendszeresen.

PharmacopeiaLabs

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
23
nem kedveli az alacsonyabb hozam miatt?
továbbá mi az az átlagos hozam, amire valaki számíthat az EA használatától?
továbbá a savasítási eljárás ugyanaz, mint a DCM használatakor, ha EA-t használ?

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
95
Nem érdekel a hozam százalékos játék, mivel ez mind marginális beszélgetés. Az alábbiakban elmagyarázom.

Az Ön kérdésére: ha helyesen végezzük, ~ 55% lehetséges.
A savanyítási folyamat többé-kevésbé ugyanaz.
Nézze meg a videót (és a szálat), és az új szálat

A hozamoknál jobban érdekelnek a hibák. És etilacetátban ( még inkább, mint DCM-ben ) , a kockázat, hogy elszúrják, nagyobb. Ha etil-acetátot használsz reakcióoldószerként, a savasítás sötét rendetlenséget és/vagy csapadék nélküli csapadékot (+ egy teli szemetesládát) eredményezhet. A hozam szempontjából ez 0.

Bármely más módszer, amely csak 30%-os hozamot ad, de robosztusabb, egyértelmű győztes imho.

Az etilacetát azonban életmentő, ha DCM-et használunk reakcióoldószerként, hogy az aceton helyettesíthető legyen a savanyításhoz, ami szinte nullára csökkenti a világos színű festék esélyét a termékedben.
De ennek ára van, ami (ha nincs néhány profi szárítóberendezés) nehezebb időben és helyesen szárítani a terméket, ami színezett kéregeket okoz, amelyeket el kell távolítani a kristályosítás előtt (vagy csak összetörni, de jobb, ha ezeket levágjuk (belül szép fehér, de nedves por).

Dr. MMX

Professional
Manufacturer Seller
Reaction score
254
Deals
28
Van egy olyan érzésem, hogy az EA a legegyszerűbb oldószer, szó szerint mindig tiszta munka. Nem tudom, mi történt, hogy azt mondod, hogy könnyű hibázni. Azt hiszem, csak türelmes 1 csepp egy másodperc alatt a savanyítás mindig jó eredményt ad. Ha valaki siet és változtat a csepegési sebességen, akkor az igazi kockázat, hogy nem sikerül - ez igaz.

Sikeresen savasítottam DCM-et acetonnal, a szín majdnem fehér volt - és 1 csepp sav másodpercenként, de amikor egy másik alkalommal etil-acetátot próbáltam, akkor is, szóval elismerem, hogy az aceton használata nehezebb DCM-nél, de általában az acetonnak megvannak az előnyei.
Mindkét esetben nem kaptam igazán sikeres hozamot, ahogy emlékszem, kb. 50% (dcm), de nem igazán emlékszem, hogy pontosan mit csináltam, mert ez már régen volt, és néhány "új dolgot" teszteltem.

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
95
Mellékjegyzet: Nincs kémiai diplomám.
Amit fentebb leírtam, az csak az én tapasztalatom, és lehet, hogy tudományosan helyes, de lehet, hogy nem.