- Reaction score
- 14
Hi all u beautiful souls of bbgate
Van néhány információm az MDMB-4en-PINACA // Methyl 3,3-dimethyl-2-(1-(pent-4-en-1-yl)-1H-indazole-3-carboxamido)butanoate // C20H27N3O3 // Cas no. 2504100-70-1 (köznyelvben és helytelenül 5cl-adb-a vagy egyszerűen "5CL" néven is ismert).
Az általam követett szintézis leírását a bejegyzés végén hagyom. Én is beállított mérlegek 50g, 100g, és 500g akkor PM nekem, ha érdekel.
Mellékesen: sikeresen szintetizáltuk az ADB-BUTINACA-t számos alkalommal, majdnem azonos eljárást követve, csak az 5-brom-1-pentént 1-brombutánra és egy másik fő összetevőre cseréltük, amelynek nem vagyok teljesen biztos a kilétében.
Az ADBB kristályosodásával egyáltalán nem volt probléma, csak a reakció tartalmát jeges vízbe dobtam. A másoktól hallott nehézségekről szóló beszámolók alapján attól tartunk, hogy ez inkább az MDMB-4en-PINACA szintézisénél lehet probléma.
Az általános információ lehet, hogy helyes, de lehet, hogy nem:
Mechanizmus-információ:
Kérdéseim:
Mielőtt a változó reakciókörülményekre és reagensmennyiségekre vonatkozó kérdéseimre, nagyon örülnék bármilyen korrekciónak vagy mutatónak a fenti megértésemmel kapcsolatban ^ bárkitől, akinek fogalma van arról, hogy miről beszél (velem ellentétben, lol).
Hozzávalók: A vegyületet a következő módon kell előállítani: 1:
A fő összetevő valószínűleg MDMB-INACA vagy N-metil-1H-indazol-3-karboxamid
Figyelmeztetés: mind a DMF, mind az 5-brom-1-pentén sok műanyagot felold - ezért maradjon távol a műanyagtól.
①. Fő összetevő, 1kg (3,456mol)
②. DMF, 2,5 liter
③. Kálium-karbonát, 720g (5,2mol)
④. 5-Brom-1-pentén, 515g vagy 410ml (3,455mol)
Lépések:
Adjunk ①②③-t a reakciós lombikba, kapcsoljuk be a keverést, és melegítsük 60-70°C-ra.
1 óra alatt lassan adjuk hozzá a ④-t, reagáljunk még 2-3 órán át, majd kapcsoljuk le a keverést és hűtsük le szobahőmérsékletre.
Hogyan kapjuk meg a készterméket?
Ha a végén olajos végtermék lesz, szükség esetén segíthetünk kristályok készítésében, de az olaj ugyanolyan jól működik c-folyadékok / spray-k vagy papírra való mártogatós oldat készítéséhez. Az alábbi második extrakciós módszer fejlettebb, de a legnagyobb tisztaságú fűszerkristályokat fogja hagyni.
Második extrakciós módszer (oldószeres extrakció, vákuumdesztilláció, újrakristályosítás):
Ezzel a második módszerrel a legtöbb szennyeződéstől mentes terméket kapunk. Az első extrakciós módszerrel visszamaradt szennyeződések többnyire csak kis mennyiségű 2-helyettesített szennyeződések, és ezek nem befolyásolják a termék általános minőségét vagy toxicitását.
Az egyetlen szakirodalom, amiben találtam valami érdemlegeset a vegyület szintézisével kapcsolatban, az a következő cikk: https://sci-hub.ru/https://doi.org/10.1002/dta.3037 ||
"Az 1-(pent-4-en-1-il)-1H-indazol-3-karbonsav (43, 230 mg,1,00 mmol, 1,00 ekvivalens) és a metil-(S)-2-amino-3,3-dimetil-butanoát-hidroklorid (200 mg, 1.10 mmol, 1,10 ekvivalens) az A általános eljárás szerint, flash kromatográfiás tisztítást követően (hexán:EtOAc 95:5-85:15) a 12-t színtelen, alacsony olvadású szilárd anyagként kaptuk (246 mg, 57%). Rf 0,49 (hexán:EtOAc 80:20);
Ahol az A általános eljárás a következő: A megfelelő karbonsav (0,50 mmol, 1,00 ekvivalens) DMF-ben (2 ml) lévő oldatához hozzáadtuk a megfelelő amint vagy a megfelelő hidroklorid sót (0,55 mmol, 1,10 ekvivalens), HOBtH2O
(84,2 mg, 0,55 mmol, 1,10 ekvivalens), EDCHCl (144 mg, 0,75 mmol, 1,50 ekvivalens) és trietilamin (0,28 ml, 2,00 mmol, 4,00 ekvivalens). A
kapott szuszpenziót 24 órán át kevertettük szobahőmérsékleten, majd H2O-t (18 ml) és EtOAc-t (20 ml) adtunk hozzá, és a rétegeket elválasztottuk. A vizes fázist EtOAc-kal (3 × 30 ml) extraháltuk, majd az egyesített szerves anyagokat H2O-val (3 × 30 ml) és sós lével (30 ml) mostuk, szárítottuk (MgSO4), szűrtük, és az oldószert csökkentett nyomáson bepároltuk. A nyers termékeket flash-kromatográfiával tisztítottuk."
Elnézést a hosszú hozzászólásért, szerettem volna minden információt és kérdésemet átfogóan megfogalmazni. Remélem, hogy minden érdeklődőnek nem volt gondja átfutni ezt! Ha igen, tudassa velem, és néhány szerkesztést fogok végezni
Későbbi hozzászólásokat fogok készíteni a c-folyadékok, spray-k, mártóoldatok és erős, tiszta papírok készítéséről, amelyek bejutnak a létesítményekbe. Van átfogó információm arról, hogyan lehet könyveket szállítani az amazon, barnes & noble, helyi könyvesboltok stb. Ha akarod ezt az információt most üss meg engem a munkamenet messenger - ID: 057752929f128c5fc14fc80a527f7696a9b2b6f53cdcc933fad65a1746bbb0186a
Ne feledjétek... Aki a fűszert irányítja, az irányítja az univerzumot!
Van néhány információm az MDMB-4en-PINACA // Methyl 3,3-dimethyl-2-(1-(pent-4-en-1-yl)-1H-indazole-3-carboxamido)butanoate // C20H27N3O3 // Cas no. 2504100-70-1 (köznyelvben és helytelenül 5cl-adb-a vagy egyszerűen "5CL" néven is ismert).
Az általam követett szintézis leírását a bejegyzés végén hagyom. Én is beállított mérlegek 50g, 100g, és 500g akkor PM nekem, ha érdekel.
Mellékesen: sikeresen szintetizáltuk az ADB-BUTINACA-t számos alkalommal, majdnem azonos eljárást követve, csak az 5-brom-1-pentént 1-brombutánra és egy másik fő összetevőre cseréltük, amelynek nem vagyok teljesen biztos a kilétében.
Az ADBB kristályosodásával egyáltalán nem volt probléma, csak a reakció tartalmát jeges vízbe dobtam. A másoktól hallott nehézségekről szóló beszámolók alapján attól tartunk, hogy ez inkább az MDMB-4en-PINACA szintézisénél lehet probléma.
Az általános információ lehet, hogy helyes, de lehet, hogy nem:
- Az 1-alkil láncot nukleofil szubsztitúcióval adjuk hozzá az MDMB-INACA-hoz.
- Az MDMB-INACA (szubsztrátként, a nukleofil, amely a brómatomot helyettesíti) reakcióba lép 5-brom-1-penténnel (elektrofilként) kálium-karbonát jelenlétében (bázisként működik ebben a reakcióban, a szubsztitúcióhoz szükséges hidroxidionokat (OH-) szolgáltatva).
- A reakciót poláros, aprotikus oldószerben, N,N-dimetil-formamidban (DMF) kell végrehajtani.
- 5-brom-1-pentén: ez a vegyület szolgál elektrofilként - a brómhoz kötött szénatom elektronhiányos, és elektronban gazdag reagenseket keres, amelyekkel reagálhat.
- Az OH- nukleofil támadása a karbokation-intermediátumnál a bróm szubsztitúciójához vezet az MDMB-INACA-ban.
- A végtermék a brómnak az 5-brom-1-pentén pent-4-en-1-il csoportjával történő helyettesítésével jön létre.
Mechanizmus-információ:
- A teljes mechanizmus egy nukleofil szubsztitúciós folyamat (SN1), az alábbiakban felvázoltam a szerintem követendő lépéseket:
- A karbokation képződése: Az 5-brom-1-pentén a C-Br kötés heterolitikus hasadásán megy keresztül, a karbokation intermedier kialakulásával.
- Nukleofil támadás: MDMB-INACA (a nukleofil) megtámadja a karbokation elektrofil szénatomját - a brómot az 5-brom-1-pentén pent-4-en-1-il csoportja helyettesíti.
Kérdéseim:
Mielőtt a változó reakciókörülményekre és reagensmennyiségekre vonatkozó kérdéseimre, nagyon örülnék bármilyen korrekciónak vagy mutatónak a fenti megértésemmel kapcsolatban ^ bárkitől, akinek fogalma van arról, hogy miről beszél (velem ellentétben, lol).
- Látom a változó reakcióhőmérsékleteket, 60-80°C között, valamint a változó reakcióidőt, 2-5 óra teljes keverés között ezeken a hőfokon.
- Tudja valaki, hogy mik az ideális körülmények ehhez a reakcióhoz?
- A kálium-karbonát nagyon oldhatatlan DMF-ben, legalábbis szobahőmérsékleten (a szakirodalom szerint az oldhatóság 7,5 g K2CO3 1000 ml DMF-hez 25 °C-on), de sok ADB-BUTINACA szintézis elvégzése során azt is észrevettem, hogy a k2co3 nagy része a reakció során még 80-90 °C-on is oldatlan marad.
- Az adbb szintézisek úgy tűnik, hogy a K2CO3 teljes feloldódása nélkül is jól működnek.
- Csak azt gondoltam, hogy a hozam javulhat, ha a K2CO3 teljesen feloldódik az oldatban, de talán nem szükséges.
- A k2co3 oldódása nem csak akkor nem számítana, ha egyszerűen scavengerként működne, ami ha nem tévedek, nem a k2co3 elsődleges funkciója ebben a reakcióban?
- Különböző tartományokat látok az oldószer mennyiségére (2-3L DMF), az 5-brom mennyiségére (465g-515g) és a k2co3 mennyiségére (700g-856g).
- az MDMB-INACA és az 5-brom-1-pentén ekvimoláris mennyiségét használva kb. 515g 5-bromot kellene használnom kg MDMB-INACA-ra (kb. 3,5mol) - az 5-brom mólos többletét, az MDMB-INACA többletét kellene használnom, vagy az ekvimoláris mennyiség megfelel?
- Inkább a 2 vagy 3 liter DMF felé kellene hajlanom?
- befolyásolja-e a reakciót a k2co3 nagy feleslege? 700g már jelentős moláris többlet (kb. 5,2mol), tudom, hogy a többlet növeli a reakciósebességet azáltal, hogy több hidroxidiont biztosít, de mi a helyzet a konkurens eliminációs reakciók lehetőségével vagy a reakció regioszelektivitásának megváltoztatásával?
- A víz elrontja a reakciót? Nagyon fontos a vízmentes k2co3 / DMF használata?
- Láttam, hogy egyeseknek problémáik vannak a végtermék kristályosításával, és csak olajos maradékot kaptak, ha a végső kristályosítási lépéshez jeges vizet használtak közvetlenül a reakcióelegyből (1. módszer, lásd az alábbi írásomban), szemben a kétszeri DCM-mel történő extrakcióval, vákuumban történő szárazra koncentrálással és vízmentes etanolból történő átkristályosítással (2. módszer) - sikerült-e valakinek szilárd terméket kapnia az első módszerrel? (az alábbi írásomban leírt eljárások)
- Tudom, hogy sok kínai laboratórium leállította a fő összetevő MDMB-INACA gyártását, bár az eladó, akivel dolgozom, úgy tűnik, kínálja, bár nem adnak meg semmilyen IUPAC nevet vagy Cas-számot. Valószínű, hogy valójában az MDMB-INACA-tól teljesen eltérő prekurzort adnak el nekem, amely még mindig működik a noid előállítására ezzel az eljárással?
- Végül az utolsó kérdésem a következő témakörben tett megjegyzéshez kapcsolódik: https://bbgate.com/threads/5cl-synthesis-kits-china.1247/.
- /u/BackstagePanther felhasználó a következőket írja: "Igazad van, hogy 5-brom-1-penténnel reagálva 5cl-t kapunk, amit lehetetlen kristályosítani, és én már beszámoltam arról, hogy ugyanezt a prekurzort 1-brom-5-fluoropentánnal reagáltattam, és egy erősebb terméket kaptam, és feltételezem, hogy ez a 1971007-89-2, az S-izomer (vagy esetleg racém keverék)"
- kérdésem az lenne, hogy az 5-brom-1-pentén 1-brom-5-fluoropentánnal való helyettesítése nem eredményezne 5F-MDMB-PICA-t? (ezt egy kínai árus mondta nekem)
Szintézis eljárás leírása
Hozzávalók: A vegyületet a következő módon kell előállítani: 1:
A fő összetevő valószínűleg MDMB-INACA vagy N-metil-1H-indazol-3-karboxamid
Figyelmeztetés: mind a DMF, mind az 5-brom-1-pentén sok műanyagot felold - ezért maradjon távol a műanyagtól.
①. Fő összetevő, 1kg (3,456mol)
②. DMF, 2,5 liter
③. Kálium-karbonát, 720g (5,2mol)
④. 5-Brom-1-pentén, 515g vagy 410ml (3,455mol)
Lépések:
Adjunk ①②③-t a reakciós lombikba, kapcsoljuk be a keverést, és melegítsük 60-70°C-ra.
1 óra alatt lassan adjuk hozzá a ④-t, reagáljunk még 2-3 órán át, majd kapcsoljuk le a keverést és hűtsük le szobahőmérsékletre.
Hogyan kapjuk meg a készterméket?
- A teljes reakcióelegyet keverés közben öntsük jeges vízbe, és lassan adjuk hozzá (legalább kétszer annyi jeget, mint vizet, pl. 8 kg jég : 2 kg víz esetén). A kapott por a késztermék.
- Halássza ki a nagy darabokban kikristályosodott készterméket, és tegye félre, majd a teljes jég-víz reakcióelegyet öntse szűrőzsákba (300-as szemű működik) a maradék termék összegyűjtéséhez.
- Tegye a félretett terméket a hálós zsákba a már a zsákban lévő termékkel együtt az imént elvégzett szűrésből, majd öntsön még több jéghideg vizet az összes késztermékre, hogy kimossa a felesleges szennyeződéseket.
- A jég-víz reakcióelegyet néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőszekrénybe teheti, több termék kristályosodhat ki.
- Vannak, akik szorosan megkötik a hálós zsákot, és NEM HŐTELEN mosógépen/szárítógépen futtatják át a szárításhoz, mások vákuumos exszikkátorba helyezik a terméket, hogy vákuum alatt száradjon, a legtöbben pedig csak finom darabokra zúzzák a terméket, és hagyják levegőn száradni.
Ha a végén olajos végtermék lesz, szükség esetén segíthetünk kristályok készítésében, de az olaj ugyanolyan jól működik c-folyadékok / spray-k vagy papírra való mártogatós oldat készítéséhez. Az alábbi második extrakciós módszer fejlettebb, de a legnagyobb tisztaságú fűszerkristályokat fogja hagyni.
Második extrakciós módszer (oldószeres extrakció, vákuumdesztilláció, újrakristályosítás):
- Miután a reakcióelegyet szobahőmérsékletre hűtöttük, adjunk az oldathoz 2x annyi vizet, majd 10-20 percig kevergetve adjunk hozzá 1L diklórmetánt (DCM).
- Kapcsolja le a keverést, és hagyja állni az elegyet 15 percig, egy olajréteg és egy vízréteg lesz. A következő lépés a legegyszerűbb egy nagy elválasztótölcsér használatával.
- Öntsük a vízréteget egy másik tartályba, adjunk hozzá 800ml DCM-et, és keverjük 10-20 percig (vagy rázzuk az elválasztó tölcsért gyakori szellőztetéssel, ha szeptikus tölcsért használunk), majd kapcsoljuk le a keverést vagy hagyjuk abba a rázást, és hagyjuk állni 15 percig, majd távolítsuk el a vízréteget, így egy másik szerves olajréteget kapunk.
- Egyesítse a 2 olajréteget, adjon hozzá fele mennyiségű vizet (1:2 - víz : olaj) és keverje 10 percig, majd állítsa le a keverést és hagyja állni 30 percig. Végül távolítsa el a vízréteget.
- Vegye az olajréteget (tartalmazza a terméket), és desztillálja vákuum alatt (csökkentett nyomáson, hogy ne melegítse túl). Ezzel az olajat (terméket) a forralólombikban koncentrálja, és ebből az olajból gyűjti/nyeri vissza a DCM-et, mint az első forralási frakciót.
- Mérje le a desztilláció során kapott olaj tömegét, majd keverés közben adjon hozzá 1,5x ennyi súlyú vízmentes etanolt (közel 1,5 kg etanolnak kell lennie). Ha a keverés nehezen megy, enyhén melegítsük fel az elegyet.
- Tegye a fenti oldatot 2 napra a fagyasztóba - a fagyasztás első napján keverje meg ezt az oldatot. Az etanol nem fog megfagyni, mivel fagyasztási hőmérséklete -100°C alatt van, ami jóval alacsonyabb, mint egy hagyományos fagyasztóban.
- Vegye ki az oldatát a fagyasztóból, egy csomó kristályosodott végtermék lesz. Szűrje ki a szilárd anyagot egy 300 mesh-es szűrőkendővel, és szárítsa meg természetes úton vagy vákuum alatt, hogy megkapja a kész kristályfűszert.
Ezzel a második módszerrel a legtöbb szennyeződéstől mentes terméket kapunk. Az első extrakciós módszerrel visszamaradt szennyeződések többnyire csak kis mennyiségű 2-helyettesített szennyeződések, és ezek nem befolyásolják a termék általános minőségét vagy toxicitását.
Az egyetlen szakirodalom, amiben találtam valami érdemlegeset a vegyület szintézisével kapcsolatban, az a következő cikk: https://sci-hub.ru/https://doi.org/10.1002/dta.3037 ||
"Az 1-(pent-4-en-1-il)-1H-indazol-3-karbonsav (43, 230 mg,1,00 mmol, 1,00 ekvivalens) és a metil-(S)-2-amino-3,3-dimetil-butanoát-hidroklorid (200 mg, 1.10 mmol, 1,10 ekvivalens) az A általános eljárás szerint, flash kromatográfiás tisztítást követően (hexán:EtOAc 95:5-85:15) a 12-t színtelen, alacsony olvadású szilárd anyagként kaptuk (246 mg, 57%). Rf 0,49 (hexán:EtOAc 80:20);
Ahol az A általános eljárás a következő: A megfelelő karbonsav (0,50 mmol, 1,00 ekvivalens) DMF-ben (2 ml) lévő oldatához hozzáadtuk a megfelelő amint vagy a megfelelő hidroklorid sót (0,55 mmol, 1,10 ekvivalens), HOBtH2O
(84,2 mg, 0,55 mmol, 1,10 ekvivalens), EDCHCl (144 mg, 0,75 mmol, 1,50 ekvivalens) és trietilamin (0,28 ml, 2,00 mmol, 4,00 ekvivalens). A
kapott szuszpenziót 24 órán át kevertettük szobahőmérsékleten, majd H2O-t (18 ml) és EtOAc-t (20 ml) adtunk hozzá, és a rétegeket elválasztottuk. A vizes fázist EtOAc-kal (3 × 30 ml) extraháltuk, majd az egyesített szerves anyagokat H2O-val (3 × 30 ml) és sós lével (30 ml) mostuk, szárítottuk (MgSO4), szűrtük, és az oldószert csökkentett nyomáson bepároltuk. A nyers termékeket flash-kromatográfiával tisztítottuk."
Elnézést a hosszú hozzászólásért, szerettem volna minden információt és kérdésemet átfogóan megfogalmazni. Remélem, hogy minden érdeklődőnek nem volt gondja átfutni ezt! Ha igen, tudassa velem, és néhány szerkesztést fogok végezni
Későbbi hozzászólásokat fogok készíteni a c-folyadékok, spray-k, mártóoldatok és erős, tiszta papírok készítéséről, amelyek bejutnak a létesítményekbe. Van átfogó információm arról, hogyan lehet könyveket szállítani az amazon, barnes & noble, helyi könyvesboltok stb. Ha akarod ezt az információt most üss meg engem a munkamenet messenger - ID: 057752929f128c5fc14fc80a527f7696a9b2b6f53cdcc933fad65a1746bbb0186a
Ne feledjétek... Aki a fűszert irányítja, az irányítja az univerzumot!