Elnézést, kicsit fáradt voltam, amikor megpróbáltam válaszolni a kérdéseire. Próbáljuk meg újra.
1. A válasz a reakció skálájára még mindig áll, bár. Nulla tapasztalatom van a nagyméretű gyógyszerkémia terén, így ebben nem igazán tudok segíteni.
Igen! Pontosan. Amikor a reakcióoldatot bázissal keverjük össze, amfetamin freebase keletkezik (A-olaj). Ez felúszik az oldat tetejére és leválasztható.
De ne feledd, hogy ez a réteg különböző szennyeződéseket és melléktermékeket is tartalmaz. Általában az elválasztás után savval kezelik, hogy az amfetaminsót előállítsák. A só sokkal szilárdabb, mint az olajos szabadbázis, és nem bomlik le a tárolástól. Továbbá, ha a só előállt, átkristályosítható (feloldható melegített oldószerben, majd lehűthető, így a só új, tisztább kristályai keletkeznek. A szennyeződések nagy része vagy egésze a folyadékban marad.) tisztítására.
Ha valaki akarja, a sóból a tisztítás után újra szabadbázisú olaj készíthető, egyszerűen minimális mennyiségű vízben feloldva, majd nátrium-hidroxid hozzáadásával ismét 11 körüli pH-ra. A felső réteg freebase újra képződik. Ezúttal az olaj tiszta lesz. De nem sokáig. Idővel lassan bűzös és esetleg mérgező melléktermékekre fog bomlani, és ezek a kénsav újbóli hozzáadásakor a pasztás végtermékbe kerülnek. Ez csak plusz lépések, és tényleg nem értem, miért akarna bárki is A-olajat előállítani az amfetamin-szulfát só helyett.