Kratom sav-bázis extrakció

PossumKid

Don't buy from me
Reaction score
6
Volt némi sikerem az UV, a h2o2, valamint az aspergillus oryzae felhasználásával végzett biokonverziókkal.

Ön milyen módszereket próbált ki?

NevaBetta

Don't buy from me
Reaction score
1
Hé oposszum! Ki tudnád fejteni a h2o2 módszeredet?

Én magam is megpróbálkozom vele, csak h2o2-vel, de h2o2-vel és fehérítővel is.

Megosztanád, hogy mit használtál, és mennyi ideig futtattad az RX-et? Van némi 36%-os mitragynin, amivel szeretnék játszani és megtanulni jó hozammal átalakítani.

Van még rózsabengálom is, amit szerencsésen megvásároltam, így szintén dolgozom a fotoxidációval való próbálkozáson. Néhány perccel ezelőtt hagytam egy megjegyzést ebben a szálban. Még mindig dolgozom egy munkafolyamaton, hogy eltávolítsam a melléktermékeket és a nem reagált rózsa bengál az alkaloidákból.

Minden részletet nagyra értékelek. A következő hetekben minden módszert és az eredményeket leírom és közzéteszem remélhetőleg jó sikerrel!

Köszönöm!

Sir_Smokealot

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
4
@G.Patton Használhatok xilolt is a toloul helyett?

G.Patton

Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,806
Deals
1
Helló, mi az? Toluenre gondolsz? Igen, azt hiszem, a xilol használható.

Last edited:

NevaBetta

Don't buy from me
Reaction score
1
Oké srácok! Nemrég szereztem egy kis rózsabengáliát, és rengeteget kutattam, hogyan tudom az MIT-t a 7-oh-ra konvertálni.

Szándékomban áll használni

95%-os etanol
36% MIT kivonat

Itt a módszer egy szabadalomból, amit találtam.

7-hidroximitragynin: Photooxidáció levegőn. Mitragynin (319 mg, 0,800 mmol) és rózsabengál Na-só (8,0 mg) oldata a
MeOH (1,6 ml) oldatot 500 W-os halogénlámpával besugároztuk 0 °C-on, levegőn 32 órán keresztül. További MeOH-t (5,0 ml) és Na2SO3 (504 mg, 4,00 mmol) vízben (4,5 ml) oldatát adtuk hozzá, majd a rózsaszínű keveréket szobahőmérsékleten erőteljesen kevertettük, amíg a tömegspektrometria a hidroperoxid köztes vegyület eltűnését jelezte (23 óra).
A reakciót ezután vízzel (20 mL) hígítottuk, majd Et20-mal extraháltuk (3 x 20 mL). Az egyesített szerves anyagokat vízzel (2 x 20 mL) és sós lével (20 mL) mostuk, Na2SO4 felett szárítottuk, majd koncentráltuk, és habos narancssárga szilárd anyagot kaptunk (215 mg). Ezt az anyagot oszlopkromatográfiával tisztítottuk (6:4 hexán:EtOAc + 2% Et;N), így kaptuk a következő anyagot
a tiszta termék sárga, amorf szilárd anyag (114 mg, 34%), amelynek spektrális tulajdonságai megegyeznek a PIFA-oxidációból (fent) kapott anyagéval.

Van azonban néhány kérdésem.

Ti hogyan végeznétek ezt a reakciót? Metanol helyett etanolt tervezek használni.

Van valakinek ötlete arra, hogyan lehetne a rózsabengáliát az alkaloidáktól elválasztani, ami nem igényel oszlopkromatográfiát?

Valaki sikeresen átalakította már a 7-oh-t h2o2 & nátrium-hipoklorit segítségével? Szívesen meghallgatnám az eljárást, mivel én is megpróbálkozom ezzel!

Kérem, segítsen! Ezt magam fogom kipróbálni, de örülnék néhány visszajelzésnek, mivel még soha nem dolgoztam fényérzékenyítőkkel.

MorphinianDesign

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
2
Megkísérelte már a fordítást? Én is ezt fogom tenni, amint a Mit extrakciót sikerül leszednem. Nagyon szeretem a 7-OH hatását.

Plinius

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
21
Teljesen elbuktam a HCl-vel történő extrakciómat :(😬
(ugyanazt az eljárást használtam sok más alkaloidához sikerrel).
Vigyáztam a pH-ra, közel 2, tehát nem túlságosan savas, de semmit sem extraháltam.
10g kereskedelmi finom Kratom porból indultam. Az egyik igazi problémám az volt, hogy a toluol nem úszott a keverék felett, még egy éjszaka után sem...
Centrifugálnom kellett a keveréket... Most szedtem 19mg zöldes blokkot, aki sósavban oldhatatlan.
Olyan, mint egy gyanta csak etanolban vagy oldószerben oldódik, mint a gyanta.

Szerintetek ez az alkaloid nagyon érzékeny ? HCl elpusztíthatja ezt a molekulát és nem az ecetsav ?

G.Patton

Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,806
Deals
1
Propaply. A mitragynin és a 7-hidroximitragynin molekulákon telítetlen kötés- és észtercsoportok vannak.

MorphinianDesign

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
2
Ez egy teljes spektrumú kivonatolás, igaz? Nem csak mitragynin extrakció? Ha ez egy teljes spektrumú extrakció, akkor vannak további lépések a csak Mitragynin izolálására?

G.Patton

Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,806
Deals
1
Helló, ez az aktív alkaloidok keverékének extrakciója. Ha szét akarja választani őket, akkor flash kromatográfiát kell használnia ehhez.

songbird87

Don't buy from me
Reaction score
2
Mitragynin: a kivonás, azonosítás és tisztítás áttekintése
módszerek
Amriantoa,b, Sumail Sidik Ode Ishakb, Nanda Putrab, Syefira Salsabilab, Laode M.R. Al Muqarrabunb,*

Gyorsított
oldószer
extrakció
(ASE)
M. speciosa
Levelek
Az ASE rozsdamentes acélból készült extrakciós cellát megtöltöttük 10 g
őrölt levelekkel. Az extrakciós hőmérséklet 60oC volt 5 percig és
két ciklusban végeztük. Az alkalmazott oldószer víz, EtOH volt,
EtOAc és MeOH.

Nem találom újra az újságban, de a mitra elég gyorsan lebomlik erős savakban, majd erős bázisokban. a tiszta víz + oldószeres kivonatok a legjobb megoldás.

songbird87

Don't buy from me
Reaction score
2
IMO a közel tiszta mitra oszlop nélküli extrakciójának is lehetségesnek kell lennie. Bár eltart egy darabig, mire rájövök, hogy ez hogyan működik.

mycelium

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Solutions
1
Reaction score
174
Considering I use a bunch almost daily, definitely going to think about maybe contemplating doing this...lol

BlueDex

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
50
Can you use Hexane instead of Toluene?

BlueDex

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
50
I used to have Kratom powder that I mix with warm water and chug. I also used to have Kratom pills. I even tried more concentrated Kratom pills and a Kratom shot. I ran out of Kratom. I only use Kratom sometimes, but I need it. Sometimes, I have bad days and Kratom makes it better. And Kratom makes good days even better.

Chemtrail

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
172
You (G. Patton) quoted : After a 40 g extraction, I ended up with roughly 400 mg of these Kratom crystals. It's~1% yield. Endquote

Did you get a labrat to test the Kratom freebase crystals ??

How many milligrams???

Was any "pain killer properties" ever noted ??

How was the Mitragynine freebase ??

Chemtrail

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
172
Wikipedia:

Mitragynine is the most abundant active alkaloid in kratom. In Thai varieties of kratom, mitragynine is the most abundant component (up to 66% of total alkaloids), while 7-hydroxymitragynine (7-OH) is a minor constituent (up to 2% of total alkaloid content). In Malaysian kratom varieties, mitragynine is present at lower concentration (12% of total alkaloids).[5] Total alkaloid concentration in dried leaves ranges from 0.5 to 1.5%. Such preparations are orally consumed and typically involve dried kratom leaves which are brewed into tea[4][5] or ground and placed into capsules.

Pharmacodynamics
edit
Mitragynine acts on a variety of receptors in the central nervous system (CNS), most notably the mu, delta, and kappa opioid receptors.[22] The nature of mitragynine's interaction with opioid receptors has yet to be fully classified, with some reports suggesting partial agonist activity at the mu-opioid receptor[10][22] and others suggesting full agonist activity.

Blistered

Don't buy from me
Language
🇺🇸
Reaction score
4
This is incredibly simple, thank you.