- Reaction score
- 5
Tegnap kipróbáltam a módszert a mikrohullámú sütővel, és valójában az eredmény érdekes.
A pékben összekevertem 20g 5449-12-7 és 20mL 85% -os orto-foszforsavat.
Betettem a mikrohullámú sütőbe (700W), és a legkisebb teljesítményt állítottam be. 5 -7 másodperc fűtés és 10-15 másodperc fék a keverésre és a keverék lehűtésére, mert túl magas volt a hőmérséklet. Összességében 1 perc aktív melegítés.
A melegítés után hozzáadtam 50mL desztillált vizet.
Ezután dietil-éterrel extraháltuk (3x20mL), majd sós lével mostuk (3x100mL).
Magnézium-szulfáttal szárítottuk, majd bepároltuk az étert:
Nagyon jó megjelenésű terméket kaptunk, de 20 g porból csak 7 g-ot.
Megpróbáltam újra, és hosszabb ideig - 2 percig - melegítettem mikrohullámú sütőben, de nem volt különbség - ugyanaz a hozam (féltem a túlmelegedéstől, mert a túl sok hő a mikrohullámú sütőben szilárd, átlátszó üvegszerű felületet eredményez, amelyet nem lehet eltávolítani a sütőből).
Van valamilyen módszer a mikróban történő hozam javítására? Mert most még mindig 30-40% között van?
A pékben összekevertem 20g 5449-12-7 és 20mL 85% -os orto-foszforsavat.
Betettem a mikrohullámú sütőbe (700W), és a legkisebb teljesítményt állítottam be. 5 -7 másodperc fűtés és 10-15 másodperc fék a keverésre és a keverék lehűtésére, mert túl magas volt a hőmérséklet. Összességében 1 perc aktív melegítés.
A melegítés után hozzáadtam 50mL desztillált vizet.
Ezután dietil-éterrel extraháltuk (3x20mL), majd sós lével mostuk (3x100mL).
Magnézium-szulfáttal szárítottuk, majd bepároltuk az étert:
Nagyon jó megjelenésű terméket kaptunk, de 20 g porból csak 7 g-ot.
Megpróbáltam újra, és hosszabb ideig - 2 percig - melegítettem mikrohullámú sütőben, de nem volt különbség - ugyanaz a hozam (féltem a túlmelegedéstől, mert a túl sok hő a mikrohullámú sütőben szilárd, átlátszó üvegszerű felületet eredményez, amelyet nem lehet eltávolítani a sütőből).
Van valamilyen módszer a mikróban történő hozam javítására? Mert most még mindig 30-40% között van?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 159
Ezt tegnap csináltam, szinte pontosan ugyanazt az eredményt kaptam. Egy dolgot azonban megfigyeltem, amikor nem kevertem meg azonnal, úgy tűnt, hogy több p2p képződik, de keveréskor nem tért vissza a felszínre. Valamiféle emulgeálódás az alsó réteggel, vagy téves megfigyelés részemről?
↑View previous replies…
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 159
Nem tudom. Mindig csak 2 réteg volt, egy felhőfehér alsó réteg és egy világossárga réteg a tetején. Soha nem volt barna semmi, mint más képeken. Lehetséges, hogy a p2p nem p2p, mivel nem ismerem a p2p-t és nem teszteltem semmilyen módon. Mi az a glicidát olaj? Glicidsav?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 159