Fenilaceton (P2P) szintézis benzaldehidből butanon segítségével

William Dampier

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
1,381
A felesleg oldószerként működik a reakcióban. A hozzáférhetőség szempontjából próbáljon meg élelmiszer-ecet koncentrátumot használni. De a felesleges vízzel egy további oldószerre kell gondolnia.

Last edited:

MadHatter

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
1
Reaction score
397
Nincs probléma
Nem probléma a 60%-os koncentráció megtalálása nagy mennyiségben. Ez elegendő lenne, vagy előbb dehidratálnom kell?

William Dampier

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
1,381
Igen, inkább a felesleges víz teszi instabil sav, hacsak nem működik a helyszínen, de nem valószínű, hogy időben. Megpróbálhatja a desztillációt vagy az extrakciót.

Last edited:

William Dampier

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
1,381
Van egy alternatív útvonal is. Használjon hidrogén-peroxidot és szódabikarbónát (nátrium-karbonát, Na2CO3) a nátrium-perkarbonát előállításához, amely erős oxidálószer, akárcsak a perecetsav. A reakció más lesz, de a végén ugyanazzal az eredménnyel.

Edit: inkább szódabikarbóna (NaHCO3) használható epoxid képződéséhez, amit hidrolízis követ (analóg Weitz-Scheffer epoxidációs reakció).

Last edited by a moderator:

ASheSChem

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇫🇷
Reaction score
178
Szóval, szerinted a 2-Acetoxi-1-fenil-1-propén nátrium-perkarbonáttal elkészíthető ? van ötleted a receptre ?

William Dampier

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
1,381
Nem, ez egy másik útvonal lesz. Acetoxi csak peracetsavval.

mewnmewamine

Newbie
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
41
No it is also acetoxy

Attachments

• sTiyjLmEfN.png
    sTiyjLmEfN.png
    190.1 KB · Views: 59

Mr.Blanks00

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
13
helló, örülök, hogy találkoztunk, én egy új résztvevő vagyok itt Indonéziából, szeretném megkérdezni az összes vegyészt, p2p-t készítettem penil-ecetsavból és ólomból és jégsavból rozsdamentes acél palackokban, majdnem 100% sárga és vörös olajat és vizet kaptam, szeretném megkérdezni, hogy a sárga olaj penilaceton-e, és hogyan lehet kimosni más szennyeződésektől, köszönöm minden vegyésznek, aki hajlandó válaszolni a kérdéseimre.

Mr.Blanks00

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
13
helló, örülök, hogy találkoztunk, új résztvevő vagyok itt Indonéziából, szeretnék kérdezni minden vegyészt, p2p-t készítettem penilacetonsavból és ólomból és jégsavból egy rozsdamentes acél palackban, majdnem 100% -os sárga és vörös olajat és vizet kaptam, szeretném megkérdezni, hogy a sárga olaj penilaceton-e, és hogyan kell mosni más szennyeződésektől, köszönöm minden vegyésznek, aki válaszolni akar a kérdésemre.

Jamroz

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
4
Kénsavból és sósavból fogok hcl gázt készíteni, meg tudja valaki mondani, hogy milyen mennyiségben kell hcl és h2so4? mikor tudom, hogy elég gázt adtam hozzá?

waltjr5858

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
27
Elmondhatom, hogy ugyanebben a reakcióban lekicsinyítve 200 g benzaldehidet használtak 300 G MEK-re. Nem vagyok biztos benne, hogy melyikükre alapozza a gázadagolást, de addig adtak hozzá, amíg az elegy 40 G-vel nehezebb nem lett. Tehát megint nem vagyok biztos benne, hogy a benzaldehiddel vagy a MEK-kel interpolálhatod ezt attól függően, hogy milyen mérleget használsz, de azt tudom, hogy a súly egy jó forrásból származik. Ezzel a reakcióval ezen az oldalon 50/50 benzaldehid MEK-et használnak. Megpróbálhatok körülnézni és szólok, ha találok valami konkrétumot.

kitboy

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇪🇸
Reaction score
19
Add more MEK than aldehyde, you can use concentrated sulfuric acid directly.

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
512
Deals
5
Azt mondanám, hogy DCM, de lehet, hogy tévedek.
Kloroformot is könnyen előállíthatsz úgy, hogy 0* C-os hideg fehérítőt acetonnal reagáltatsz sztoéchiometrikus mennyiségben, kis 10%-os ish moláris többlet fehérítővel. nilerednek van egy videója.

waltjr5858

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
27
Képzelje el, hány palack fehérítőszert kellene felhasználnia ahhoz, hogy bármilyen nagyobb méretű reakcióhoz szükséges kloroformot előállítsa. Tudom, hogy a toulén remekül működik, és mivel az könnyen beszerezhető, én ezt használnám.

cokemuffin

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
30
Láttam a videót, de engem elsősorban a nagyüzemi gyártás érdekel, 6l kloroform beszerzése így nem igazán olcsó és hatékony. Valószínűleg megpróbálom tovább klórozni a DCM-et kloroformra.

New deal
Reaction score
49
Kipróbálta valaki ezt a GAA helyett caro-savval?
Sokkal jobb hozamot kellene kapnia, legalábbis azt hiszem, ezt olvastam valahol, de nem találok semmilyen papírt.

A peracetikus úton a GAA lesz az oldószer is, de ha Caro-savat használunk, gondolom, a prekurzorunk nem lesz oldható a H2SO4 H2O2 keverékben. Van ötleted, hogy milyen oldószert lehetne használni a Caro's-nál ?

MadHatter

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
1
Reaction score
397
Kicsit óvatos lennék, ha egy keton és egy karósav keveredne ...

ASheSChem

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇫🇷
Reaction score
178
Szükségünk van egy bizonyos PH értékre vagy valamire ?
ha kisebb mennyiségben végezzük a módszert, akkor is 1,5h?

Mo0odi

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
75
Metil-etil-keton van egy alternatíva

💝Köszönöm mindenkinek

Last edited:

Fenster

Newbie
New deal
Reaction score
34
Ezt a szintézist diklór-metánnal (DCM) fogom kipróbálni. Nem látom, hogy ez problémát jelentene, csak azt, hogy nehezebb lesz, mint a víz. Bármilyen ok, hogy ne használjunk könnyen hozzáférhető DCM-et és szintetikus kloroformot?