Atvainojiet, es biju nedaudz noguris, kad mēģināju atbildēt uz jūsu jautājumiem. Mēģināsim vēlreiz.
1. Atbilde par reakcijas mērogu tomēr joprojām ir spēkā. Man nav nekādas pieredzes liela mēroga zāļu ķīmijā, tāpēc es nevaru jums palīdzēt.
Jā! Tieši tā. Reakcijas šķīdumu sajaucot ar bāzi, rodas amfetamīna frībāze (A-eļļa). Tā peld šķīduma virspusē, un to var atdalīt.
Taču ņemiet vērā, ka šajā slānī ir arī dažādi piemaisījumi un blakusprodukti. Parasti pēc atdalīšanas to apstrādā ar skābi, lai iegūtu amfetamīna sāli. Sāls ir daudz izturīgāka nekā eļļainā brīvā bāze un nesadalās no uzglabāšanas. Turklāt, kad sāls ir iegūta, to var pārkristalizēt (izšķīdināt sakarsētā šķīdinātājā un pēc tam atdzesēt, iegūstot jaunus, tīrākus sāls kristālus. Liela daļa vai visi piemaisījumi paliek šķidrumā), lai to attīrītu.
Ja kāds vēlas, pēc attīrīšanas sāli var atkārtoti pārvērst brīvbāzes eļļā, vienkārši izšķīdinot to minimālā ūdens daudzumā un pēc tam pievienojot nātrija hidroksīdu, lai pH atkal būtu aptuveni 11. Atkal izveidosies virskārta no brīvās bāzes. Šoreiz eļļa būs tīra. Bet ne uz ilgu laiku. Laika gaitā tā lēnām sadalīsies smirdīgos un, iespējams, toksiskos blakusproduktos, kas, atkal pievienojot sērskābi, nonāks pastveida galaproduktā. Tie ir tikai papildu soļi, un es patiešām nesaprotu, kāpēc kāds gribētu ražot A-eļļu, nevis amfetamīna sulfāta sāli.