Jestem w zasadzie w takiej samej sytuacji jak OP, tylko że próbowałem katalizy ketonowej tryptofanu do tryptaminy przy użyciu cykloheksanonu.
Próbowałem tego trzy razy zgodnie z literaturą rodową i dwa razy tryptofan nawet się nie rozpuścił, wszystko stało się ciemnobrązowe (rozpuszczalnik), a miazga (która, jak zakładam, była nieprzekonwertowanym tryptofanem) była żółta.
Przy drugiej próbie pomyślałem, że pieprzyć to i dodałem dużo więcej cykloheksanonu, który rozpuścił tryptofan.
Następnie zmieszałem go z DCM lub chlorkiem metylenu i teraz muszę kupić sodę oczyszczoną lub wodorowęglan sodu, aby go przemyć.
Następnie będę obserwował, co się stanie - być może będę musiał umieścić go w zamrażarce, aby rozbić tryptaminę - jeśli rzeczywiście tam jest!
Jeśli chodzi o żółtą maź, zrobiłem to samo. Ekstrahuję go DCM, a następnie umyję - rzeczą, która mnie zniechęca, jest to, że nigdy nie przestał być proszkiem na dnie kolby. Uwolnił ładunek bąbelków, ale i tak robi to podczas refluksu
Powiedziałbym - również jako kompletny początkujący, jest to dość trudna reakcja.
iv próbował również metody konwersji mięty pieprzowej lub mięty bez powodzenia.
Szczerze mówiąc, myślę teraz o wykorzystaniu cykloheksanonu do innej reakcji z pewną substancją ekstrahowaną i wytwarzaną z pieprzu. Byłem zaskoczony, jak łatwo to wygląda.
Chciałbym, żeby ktoś po prostu poprawnie rozpisywał syntezy (chyba, że to tylko ja).
Muszę trochę bardziej przestudiować TLC - mam płytki krzemionkowe i małe szklane probówki do tego.
Myślę, że YouTube jest potrzebny do oczyszczenia ekstraktu z czarnego pieprzu, który mam, do piperyny, a następnie do piperydyny.
Stamtąd WIEM, że cykloheksanon może być niezwykle przydatny do produkcji PCC.
Ponownie, nie zamierzam zwiększać skali ani sprzedawać - te czasy już dawno minęły. Zrobiłem swój odcinek na sprzedaż i teraz pozostaję dla siebie.
Uważam, że nawet jeśli uda mi się przekształcić gram tryptofanu w tryptaminę - dla mnie jest to tego warte.
Zasadniczo dałem sobie rok na produkcję DMT, DET, DPT zamiast po prostu ekstrahować korę korzenia, jeśli uda mi się to rozgryźć, mógłbym wyprodukować wystarczającą ilość DMT dla siebie na całe życie...