Ok, to mi się przyda. Nitrometan jest dla mnie trudny do zdobycia, więc nie mogę powiedzieć, że zmarnowałbym go, używając go do produkcji metyloaminy, jednak
widziałem syntezę od strażaków, która wygląda dla mnie dość atrakcyjnie pod względem OTC.
Aby być uczciwym; po przyjrzeniu się temu, prawdopodobnie mógłbym po prostu zrobić cykloheksyloaminę, a nawet mieć Zn - i właśnie zamówiłem również NiCl(II),
o tym....
Prawdopodobnie uzyskałbym lepszą wydajność w ten sposób - prawie przez cały czas syntezy pierwszorzędowej aminy / katalizy, gdybym użył cykloheksyloaminy.
Inni sugerowali użycie octanu amonu jako katalizatora...
Nie wiem w którą stronę pójdę, zależy ile nitrometanu mi zostanie. Mam już jednak trochę nitroetanu, więc powoli, ale nieubłaganie zbliżam się do celu - przygotowuję kolejny RXN pod względem pozyskiwania prekursorów.
ATM Pracuję nad redukcyjnym aminowaniem tryptaminy do tryptofanu, ale nie mam gotówki i potrzebuję suchego lodu.
Jestem skłonny przyznać, że odłożyłem pracę nad syntezą n,n-DMT, więc stać mnie na bity do następnej.
Tydzień temu dostałem lód... suchy lód, który nie jest żadnym rodzajem prędkości lol, chociaż przypuszczam, że w końcu zrobię też odpowiednie TMA