Example of Methamphetamine Isomers Separation

qwe111

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
6
Szanowny Panie!
Użyj kwasu winowego L do oddzielenia wolnej zasady zgodnie z Twoją metodą.
Podczas mieszania otrzymałem substancję podobną do gumy do żucia, a gdy przestałem mieszać, wszystko zamieniło się w bardzo twardą białą substancję stałą. Cały kawałek.
Czy to jest prawidłowe?

btcboss2022

🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
1
Reaction score
673
Deals
8
Tak

View previous replies…

btcboss2022

🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
1
Reaction score
673
Deals
8
Nie zmieni się w ciecz, ciecz zmieszana z twardym ciałem stałym musi zostać zmiażdżona w celu filtracji próżniowej i uzyskania cieczy.
Wydajność freebase z p2p jest w porządku, jeśli nie stosuje się destylacji parowej p2p.

qwe111

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
6
Drogi Panie.

Użyłem kwasu winowego L do oddzielenia wolnej zasady. Próżnia daje ciecz. Alkaliczne PH-13. Otrzymuje się wolną zasadę.

Wymieszać wolną zasadę. Dołączyć HCI. Wartość pH -2. Chciałem ustawić pH na -3. Ale pH nagle spadło. Ostrożnie dodałem bardzo mało HCI. Na początku wartość pH zawsze wynosiła około 7. Potem nagle spadła do -2.

Podgrzać do 130°. Wlać do pojemnika z 10 objętościami schłodzonego alkoholu izopropylowego. W pojemniku natychmiast pojawiło się dużo proszku. Czy nie powinny pojawić się kryształy?

Co zrobiłem źle?

Proszę o pomoc.

novato

Don't buy from me
Reaction score
0
Następnym krokiem po oddzieleniu izomerów byłoby dodanie wodorotlenku sodu rozpuszczonego w wodzie, do pozostałego kwasu winowego, wodorotlenek jest dodawany aż do osiągnięcia ph13 i powstaje olej, olej ten będzie gotowany z tiolem i perkadoksem, w następujący sposób lub proces.
Do każdych 30 litrów oleju dodać 2 litry tiolu lub tiolu, gotować aż do osiągnięcia 160 stopni Celsjusza, po osiągnięciu tej temperatury dodać 2 kilogramy perkadoksu stopniowo, ponieważ spowoduje to reakcję, mieszać tak, aby cały perkadoks został rozpuszczony i jednorodny i utrzymywać temperaturę przez kolejne 10 minut.
Następnie pozostawia się go do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, a następnego dnia lub po ostygnięciu ponownie dodaje się kwas winowy, tak jak w pierwszym procesie, aby oddzielić izomery, a następnie powtarza się cykl widoczny na obrazku.

View previous replies…

btcboss2022

🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
1
Reaction score
673
Deals
8
Witam,

Jakie jest źródło tych informacji?
Dzięki.

novato

Don't buy from me
Reaction score
0
Zostało to już zrobione, dlatego tłumaczenie jest tak szczegółowe.

btcboss2022

🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
1
Reaction score
673
Deals
8
Nie znam źródła tego procesu, ale dodawanie perkadoksu w wysokiej temperaturze wiąże się z dużym ryzykiem wybuchu, w rzeczywistości wysyłka może odbywać się tylko w specjalnych pojemnikach o temperaturze poniżej 20 ° C, nie wspominając o trudnościach w uzyskaniu tego produktu, co sprawia, że trzeba być bardzo pewnym procesu, aby spróbować go uzyskać.

novato

Don't buy from me
Reaction score
0
Jeśli przeprowadzisz reakcję w tej temperaturze i to właśnie sprzyja przekształceniu izomeru l w d

btcboss2022

🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
1
Reaction score
673
Deals
8
Jakie jest źródło tego procesu? Dzięki.

btcboss2022

🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
1
Reaction score
673
Deals
8
Kolejnym ważnym problemem jest to, że Perkadox jest marką i ma wiele różnych produktów inicjujących (peroksydiwęglan Di(4-tert-butylocykloheksylu), AIBN, AMBN, ...), z których każdy działa w innej ilości i temperaturze. Domyślam się, że do tego procesu używany jest peroksydiwęglan Di(4-tert-butylocykloheksylu), ale AIBN może być również użyty w odpowiednich proporcjach.

subzero

Don't buy from me
Reaction score
0
Czy to prawda, że sole lewoskrętne zaczną się wydzielać, jeśli kwas winowy zostanie dodany w nadmiarze?

Jorg

Don't buy from me
Reaction score
12
Nazywamy to holenderską metodą recyklingu. Słyszałem o niej tylko dobre rzeczy, ale jeszcze jej nie wypróbowałem. Dzięki za post.

hunter12

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
4
Proszę o pomoc, po wymieszaniu i pozostawieniu na noc okazało się, że jest różowy.

btcboss2022

🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
1
Reaction score
673
Deals
8
Różowy kolor zwykle oznacza zbyt kwaśny, ale nie w 100% przypadków może być również zanieczyszczeniem z wolnej bazy, sprawdź PH powinno wynosić około 4 i tak nie widzę żadnego osadu na zdjęciu.

View previous replies…

hunter12

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
4
Użyłem czystej destylowanej mety freebase. PH wynosi 4,5-5. Nie ma żadnego osadu. Podczas energicznego mieszania podgrzała się do około 30 stopni. Nawet podczas mieszania nie pojawił się żaden osad

btcboss2022

🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
1
Reaction score
673
Deals
8
Podaj mi wszystkie szczegóły, jeśli nie, nie wiem, gdzie jest możliwy problem.

hunter12

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
4
Zmieszałem 160 ml wody i 70 gramów kwasu tatarowego, a następnie dodałem 100 gramów destylowanej wolnej zasady, intensywnie mieszając (za pomocą mieszadła magnetycznego). Woda stała się mętna, ale bez osadu, a następnie pozostawiłem ją na noc i rano okazało się, że jest różowa

hunter12

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
4
Użyłem kwasu l-winowego (CAS 87-69-4)

qwe111

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
6
Czy podczas mieszania na ściankach zlewki pojawia się gęsty materiał?
Jeśli tak. Użyj szklanego pręta, aby zarysować bok zlewki. Pomoże to w krystalizacji.

btcboss2022

🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
1
Reaction score
673
Deals
8
Wypróbuj 150 ml h2O + 80 g winianu po rozpuszczeniu, dodaj wolną zasadę, intensywnie mieszając, aż utworzy się stała masa, co może zająć kilka minut.

hunter12

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
4
Ok, dzięki, spróbuję, wrócę z wynikami

btcboss2022

🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
1
Reaction score
673
Deals
8
Z mojego doświadczenia wynika, że tłumaczenie wymaga więcej czasu, by nabrało gęstości i ostatecznego kształtu.

hunter12

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
4
Tak właśnie jest

Attachments

• veQtKRZfEY.jpg
    veQtKRZfEY.jpg
    2.9 MB · Views: 92