Question Jak najlepiej nabyć określone substancje chemiczne

The-Hive

Moderator of the UK Forum
⭐️MODERATOR⭐️
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
491
Deals
Nitrometan można kupić w RC fuel, a DCM w serwisie eBay.

gumarabic

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
9
Destyluj paliwo RC, nie dostaniesz dużo, ale w porównaniu jest tanie. Robiłem to wiele razy, najpierw destylujesz azeatrop metanolu/nitrometanu w temperaturze około 60-70, a następnie, gdy temperatura osiągnie 100C, zaczniesz destylować nad czystym nitro. Upewnij się, że używasz kolumny vigreux.

DCM można zamówić u constantylious777. Wyśle ci go z Polski bardzo tanio

Mr Gonzo

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
33
Paliwa RC zawierają od 16 do 20% z większości miejsc, jednak mam firmę, która sprzedaje paliwo do łodzi RC. To jak 60% nitro, a 5 litrów kosztuje prawie 200 funtów!!! Ale w ten sposób do tej pory otrzymywałem nitro, długie destylacje paliwa RC wiele razy.
Najgorsze jest to, że 1 litr 20% nitro daje może 120 ml, jeśli jesteś dobry, ale gęstość jest zawsze taka, że wiesz, że azeotrop z metanolem nadal zanieczyszcza nitro.

View previous replies…

gumarabic

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
9
Powinienem był być bardziej konkretny, mam na myśli, gdzie zanieczyszczenie nitrometanu metanolem staje się problemem w reakcjach, do których używałbyś nitro.

Gordon Ramsay

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
691
Deals
Mogę sobie wyobrazić, że można je kupić tylko w Wielkiej Brytanii za okazaniem licencji handlowej.
W serwisie Ebay sprzedaje się wiele nitroetanu / nitrometanu, ale wielu sprzedawców prosi o jakąś formę dowodu.

Byłoby to łatwe do podrobienia, ale można spróbować znaleźć numery rejestrowe firm, które mogą mieć coś wspólnego z jakimkolwiek przypadkiem użycia substancji chemicznej, ale nie mają obecności w Internecie, więc trudno jest znaleźć kontakty. Numery te można znaleźć na kilku stronach internetowych, muszą istnieć strony internetowe specyficzne dla danego kraju tylko dla firm z Wielkiej Brytanii, ale z pewnością również strony internetowe specyficzne dla UE dla wszystkich zarejestrowanych firm w UE. Spróbowałbym tego tylko w przypadku zamówienia na adres, który nie może być powiązany ze mną

Inną opcją są Niemcy, Polska lub Chiny. W każdym z tych krajów jest wielu sprzedawców, którzy mogą wysłać te chemikalia do ciebie i którzy mogą być skłonni do ich ponownego oznakowania.
Właśnie wysłałem około 30 pudełek zawierających 1x20L pojemnik w każdym pudełku z metanolem, etanolem, metyloaminą i podobnymi płynnymi chemikaliami. Oznaczyłem je po prostu jako środki czyszczące i wszystkie zostały przewiezione z Polski przez Niemcy do Belgii.

Ponieważ transport tych towarów pod względem logistycznym z kraju do kraju nie jest nielegalny, ale raczej ograniczony, może to dać ci inną możliwość.
Możesz to zrobić w klasyczny sposób i kupić go w kraju takim jak Polska od firmy, która nie będzie zadawać pytań, uzyskać oficjalne dokumenty eksportowe / importowe i wysłać je oficjalnym kurierem... Istnieje również wielu prywatnych kurierów aktywnych na Ebay, którzy jeżdżą co tydzień z Polski do Wielkiej Brytanii i odwrotnie, jeśli znajdziesz takiego, który wciąż ma pojemność w swojej ciężarówce, możesz zarezerwować miejsce dość tanio, zwykle zadają też mniej pytań.
W tym przypadku użyłbym skradzionych lub fałszywych danych firmy kurierskiej, a także adresu, który wydaje się być zgodny, ale nie może być powiązany ze mną.

Mam nadzieję, że to pomoże :)

Mr Gonzo

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
33
Wszystkie te rzeczy są niestety bardzo prawdziwe w Wielkiej Brytanii, a metody, które opisujesz, to sposoby na obejście tych problemów w 100%.

Alternatywnym sposobem jest użycie syntez, które pomijają nitrowanie, ale niektóre, takie jak DOM, meskalina, te styreny nie będą nitrować pod wpływem czystej woli i determinacji samego podziemnego chemika. Biorą te zakazane prekursory i chemikalia, które są trudne do zdobycia, a samo ich posiadanie jest tak samo złe, jak ściganie związków, które kochamy robić! I tak samo jak metody, które opisujesz, podlegają temu samemu B.S poprzez prawa dotyczące oszustw itp., ponieważ jeśli ktoś jest skłonny zdobyć opłatę za posiadanie tych chemikaliów. Wówczas dwa zarzuty i kara pozbawienia wolności nie powstrzymają najbardziej zdeterminowanego podziemnego chemika.

Świadome ponowne oznakowanie substancji jest tak samo złe, jak fałszywe dokumenty i pozwolenia, a powiedziano mi, że nic nie wkurzy sędziego bardziej niż obrona ignorancji!

Nadal dobre informacje i / lub pomysły na temat tego, jak ludzie nabywają te chemikalia, po prostu chciałbym, aby robienie rzeczy w życiu było nieco bardziej liberalne, spojrzałem dziś na środki zmniejszające przekrwienie nosa w sklepach. Żaden sklep nie sprzedaje pseudofedryny ani etedryny w żadnym z tych leków, to jest w Wielkiej Brytanii, gdzie smerfy mety nie istnieją.

View previous replies…

bblanco

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
47
Czy wypróbowałeś sklepy RC z samolotami i samochodami sterowanymi radiowo? Może już o tym była mowa i wtedy ja 🤐🫡

Mr Gonzo

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
33
To prawda, że w takich przypadkach istnieje sposób na obejście problemu, ale problemem jest dostarczenie dowodów na zapotrzebowanie na ograniczone chemikalia. Moje źródło kwasu siarkowego 91% do czyszczenia kanalizacji sprawdza się w większości rzeczy, nigdy nie potrzebowałem koncentrować go do wyższego 98,5% poziomu azeotropowego. Jednak jego zakup stał się trudniejszy, tylko jeden dostawca sprzedaje go bez zbędnych pytań, a im mniej pytań, tym lepiej.

I jest to przypadek znalezienia sprzedawcy chętnego do wysyłki pod fałszywym identyfikatorem itp. Ten, który naprawdę mnie dopada, to oh, nitro jest wybuchowy. Ale tak samo jest z eterem dietylowym, który tworzy nadtlenki na nakrętce. Masz rację, że zawsze znajdzie się sprzedawca, który przymknie na to oko, a jeśli nie, to dowiedz się, czy możesz zrobić to sam!

Gordon Ramsay

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
691
Deals
Możesz łatwo znaleźć prywatnego kuriera w dowolnym kraju, umieszczając zapytanie w serwisie Ebay, aby poprosić o kierowcę, który jest skłonny przewieźć te chemikalia do kraju docelowego. Jest to dość powszechne w Polsce, ponieważ jest wielu kierowców z autobusami, którzy codziennie opuszczają kraj z pustym miejscem w ciężarówce.

Po korporacyjnej stronie życia jest to mniej ograniczone ;)

Mr Gonzo

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
33
Najtrudniej jest znaleźć sprzedawców, a przynajmniej takich, którzy nie pytają o pozwolenia lub licencje. Firmy, które nie pytają, są jak złoty pył!

New deal
Reaction score
10
Mogę zdobyć dla ciebie pseudoefedrynę, ale o przedłużonym uwalnianiu i zawierającą również lewocetyryzynę, ale w zamian musisz mi pokazać, jak wyodrębnić pseudoefedrynę z tych tabletek.

Mr Gonzo

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
33
Panie Gonzo, mogę zdobyć dla pana pseudoefedrynę, ale o przedłużonym uwalnianiu i zawierającą również lewocetyryzynę, ale w zamian musi mi pan pokazać, jak wyodrębnić pseudoefedrynę z tych tabletek.

Wspomniałem o braku pseudoefedryny tylko dlatego, że interesowało mnie to, jak rozprawiono się z nimi w Wielkiej Brytanii! A jeśli nie możesz wyodrębnić składnika z tabletki, to próba przekształcenia tego związku w inny byłaby stratą czasu i niebezpieczna, nie wspominając o nieodpowiedzialności z mojej strony, aby powiedzieć osobie, która najwyraźniej nie ma wiedzy, aby bawić się chemią.

Mr Gonzo

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
33
Właśnie wpadłem na ważny pomysł, który jest odwrotnością pozyskiwania materiałów syntetycznych dotyczących nitrometanu i tym podobnych, które są niemożliwe do zdobycia.

Na przykład, nitrostyreny wydają się być w dużej mierze dostępne, więc meskalina poprzez 3,4,5TMB. Wymaga to etapu nitro przy użyciu nitrometanu, aby uzyskać BETA-NITRO-3,4,5-TRIMETHOXYSTYRENE, który można po prostu kupić, oszczędzając czas i pieniądze oraz niepotrzebne procedury chemiczne.

Być może dotyczy to tylko niektórych styrenów, ale może jest to sposób na uniknięcie kupowania rozpuszczalników nitro?