Stopiona metamfetamina zmienia kolor na niebieski

Osmosis Vanderwaal

Moderator of the US Forum
⭐️MODERATOR⭐️
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
5
Reaction score
1,668
Deals
Jakiego rodzaju tabletek używasz?

DirkDiggler

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇩🇪
Reaction score
12
Używałem różnych typów i wszystkie zabarwiły się na niebiesko na szkle. Myślę, że robię coś nie tak z reakcją lub czyszczeniem.

hacke8

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
42
Witam, czy wie Pan jak usunąć jabłczan chlorfeniraminy z tabletek zawierających chlorowodorek pseudoefedryny? Jest on zawsze tak samo rozpuszczalny w tym samym rozpuszczalniku co pseudoefedryna.

maserkooo

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
45
W 90% przypadków stawiam na ekstrakcję psa z drugiej substancji zawartej w używanym leku. zdarzyło mi się to z rhinoprontem.

FCKJACKZN

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇩🇪
Reaction score
14
Deals
Jak wyodrębniłeś pse z rhinopronzu? W moim przypadku zamienia się w pojedynczą lepką gęstą masę -.-.

Osmosis Vanderwaal

⭐️MODERATOR⭐️
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
5
Reaction score
1,668
Deals
Zgodnie z przeszukaniem najbardziej wyczerpującego forum dyskusyjnego o metamfetaminie w historii (archiwum Hive) "smerf dope" jest wynikiem blokerów histaminy; Loperamid, Chorphenimin i loratadyna nie są usuwane z tabletek psuedoefedryny (być może nawet całe pigułki wstrząsane i pieczone), a użycie żelaza lub miedzi może powodować zielonkawe zabarwienie. 🧑‍🔬

DirkDiggler

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇩🇪
Reaction score
12
Jak mogę wyczyścić z tego tabletki?

View previous replies…

Osmosis Vanderwaal

⭐️MODERATOR⭐️
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
5
Reaction score
1,668
Deals
Zwykle zaczynam pisać i tuż przed naciśnięciem klawisza "return" przez 3 minuty szukam informacji, z których wynika, że rzeczy nie wychodzą łatwo, co ma sens, bo gdyby tak było, to by ich tam nie było

Osmosis Vanderwaal

⭐️MODERATOR⭐️
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
5
Reaction score
1,668
Deals
W ulu mówią, że tetrachloroetylen to dobra rzecz

DirkDiggler

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇩🇪
Reaction score
12
Prowadzę badania, odkąd zacząłem ten wątek...
Ale nie masz mniejszej mocy w swoim produkcie.... po prostu smakuje trochę brzydko... więc jest to swego rodzaju ``pierwszy problem świata`` haha
Dziękuję za wskazówkę ... skupię się na badaniach nad tetrachloroetylenem....

hacke8

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
42
Witam, mam ten sam problem co Pan. Jak go rozwiązałeś?

hacke8

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
42
Witaj, bracie. Napotkałem ten sam problem co ty. Metamfetamina zawsze pozostawia coś niebieskiego/zielonego po sparzeniu, a sparzenie metamfetaminy pachnie jak palenie gumy. Użyłem metody jodowo-subfosforowej, nie dodawałem czerwonego fosforu, a czas reakcji wynosił 8-10 godzin.

testint

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
77
Po rozmowach z kilkoma starymi przyjaciółmi okazało się, że dzieje się tak tylko wtedy, gdy dostajemy klastry różnych tabletek o przedłużonym uwalnianiu, wszystko, co ma w sobie pióro, czasami rzeczy typu Claritin Red Hots generic wiele innych gówien z zagranicy, nie mamy pojęcia, co to jest, ale Gdzieś tam był najciemniejszy niebieski, jaki kiedykolwiek widziałem w moim życiu, ten rodzaj zapomniał o temacie marketingowym AKA Smerf, ale ostatnie kilka trafień smakowało jak płonące opony, więc dziękuję wszystkim za badania Nie myślałem o tym problemie od wielu lat Czuję, że zbliżamy się do rozwiązania

litioned

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
8
Miałem z tym do czynienia zbyt wiele razy, paliłem i nie było to smaczne, a nawet nie działało tak, jak powinno.
może kapsułka i zjeść, nie próbowałem
zdecydowanie trzeba spróbować palić eph po ekstrakcie, jeśli idzie blu
wtedy możesz spróbować usunąć i sprawdzić szybko, a następnie usunąć po reakcji
daj info jeśli usunąłeś thx

Osmosis Vanderwaal

⭐️MODERATOR⭐️
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
5
Reaction score
1,668
Deals
Boom! Mam dla ciebie trochę środków do czyszczenia elektroniki i chlorowanych środków do czyszczenia hamulców. Zawsze słyszałem o płynie do czyszczenia hamulców, ale nie wiedziałem, do czego go używają. Źródło: https: //www.whatsinproducts.com/chemicals/view/1/177/000127-18-4

testint

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
77
Naprawdę pamiętam, jak wszyscy mówili o 1,1,1, naprawdę widzę zastosowanie, a ja miałem ją do płynu hamulcowego i mówiłem do siebie, kurwa, to toksyczne gówno w dupie

InnocentBystander23

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Solutions
1
Reaction score
7
Mam w tym duże doświadczenie. Robiłem to celowo, gdy byłem młody i głupi. Niebieski (czasami jaskrawozielony) odcień jest spowodowany histaminami, które uwalniają się wraz z efedryną, gdy tabletki są popijane wodą. Actifed (i leki generyczne) są niebieskie. Histatabs (i leki generyczne) reagują na zielono. Można tego uniknąć poprzez wciągnięcie efedryny do toulenu (lub innego) i odgazowanie jej.

W tamtych czasach wszyscy odgazowywali tabletki, więc zawsze podlewałem efedrynę, aby mój produkt się wyróżniał. Potem dowiedziałem się o całej wadzie "podpisu". lol

hacke8

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
42
Witam, obecnie istnieje wiele wypełniaczy do tabletek. Niektóre z nich są bardzo trudne do oddzielenia. Kwas maleinowy to ta sama substancja co efedryna. Jak można je rozdzielić?

testint

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
77
Więc nie byłem aż tak daleko i tak, minusy sygnowanego produktu były problemem, dzięki za wkład, byłem z ery tylko ściągania wody, te czasy zdecydowanie się skończyły

testint

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
77
Osobiście podobał mi się niebieski lub lepiej czasami był tak niebieski, że wyglądał na czarny, a widok tej chmurnej niebieskiej łodygi był dość rozmowny w przyczepie, tak, specyficzny smak nie był zły, ale zawsze podejrzewałem albo ciepło, albo jakąś reakcję histaminową, tak czy inaczej, to naprawdę przywraca mi lata 90. dzięki za twoją historię.

New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
4
W 2010 roku w Kanadzie krążyło wiele metamfetaminy, która po stopieniu zmieniała kolor na niebieski. Nie był on tak intensywny jak na zdjęciu w dalszej części wątku, był to raczej przezroczysty lodowy błękit. Najwyraźniej kolor był spowodowany jakimś nowym składnikiem, który zaczęto dodawać do tabletek pseudoefedryny marki Reactine. Nie było to jednak nic złego.
W twoim przypadku wygląda to na zanieczyszczenie metalem, co widziałem już wcześniej, ale nie tylko po stopieniu. Czy miał on kontakt z jakimikolwiek metalowymi narzędziami?
Może to być również bloker, który znajdował się w tabletkach w celu zepsucia gotowania.

Czy destylowałeś olej? Jeśli tak, prawdopodobnie nie miałbyś tego problemu. Powinieneś zmienić go z powrotem na wolną bazę i poddać destylacji. To wszystko naprawi.