Synteza metakwalonu (Quaalude)

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
411
Aaaargh, wyprzedziłeś mnie.
Istnieją jednak inne drogi, zaczynające się od innych materiałów. Często materiałem wyjściowym jest coś takiego jak toluen i antranilan metylu lub bezwodnik ftalowy. Albo nawet rękawiczki winylowe.

Myślę, że najbardziej elegancką drogą OTC do tej syntezy jest toluen i antranilan metylu.
Toluen należy poddać działaniu mieszaniny nitrującej kwasu siarkowego i azotowego, uzyskując racemiczny nitrotoluen, który następnie można łatwo oddzielić w temperaturze krzepnięcia, uzyskując o-nitrotoluen. O-nitrotoluen jest następnie refluksowany nad cyną z dodatkiem HCl w celu otrzymania o-toluidyny.
Antranilan metylu jest dostępny jako substancja zapachowa/smakowa od różnych dostawców w przemyśle perfumeryjnym. Można go łatwo zdemetylować za pomocą NaOH, uzyskując kwas antranilowy, który można następnie stosować razem z o-toluidyną.

Problem z tym lekiem polega na wysokich dawkach potrzebnych do osiągnięcia efektu. Normalna dawka wynosi około 400 mg, co utrudnia osiągnięcie progu rentowności. Szczerze mówiąc, trudno jest uzyskać czysty, biały produkt końcowy.

Uncle Lee

Don't buy from me
New Member
Reaction score
57
Reakcja wygląda na prostą, ale jest nieco trudna do przeprowadzenia, bardzo trudno ją wyczyścić i można stracić partię szklanych przyrządów.
O-toluidyna jest rakotwórcza i bardzo prawdopodobne jest, że spowoduje raka pęcherza moczowego i wymaga dobrych środków ostrożności.
Nie sądzę, aby łatwo było zsyntetyzować czystą o-toluidynę, najlepszym sposobem jest zakup substancji (jeśli można)

LabPsycho

Don't buy from me
Member
Language
🇬🇧
Reaction score
11
Thanks for this info. I've been dreaming of making Methaqualone, but if o-toluidine is so toxic, and the Methaqualone synth is so messy, then you would have to try to purify it for atleast from that toxic o-toluidine impuirty to not to produce carcer producing sedative/hypnotic drug. And if the purification is a bitch... I'll forget about this dream, 'cause now it is a nightmare...

the money

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
36