A avut cineva succes cu acest synth? Nu dorm, nu mănânc, mă gândesc și mă gândesc din nou și din nou.
Prima întrebare este despre Pd/C 10% (50 % apă umedă). Acest lucru, după cum știu, se referă la suspensia de apă. Pare simplu, dar nu este: ceea ce nu pot confirma este greutatea. După cum se spune, pentru experiment Pd/C a fost folosit după cum urmează: "0,34 g 10% paladiu pe carbon (50% apă umedă)"
Înseamnă 0,34 g de 10% Pd/C + 0,34 g de apă transformată în suspensie? Sau este vorba de 0,34 g de suspensie gata, adică 0,17 g de Pd/C + 0,17 g de apă?
A doua întrebare dificilă despre degazare. CO2 apare ca produs secundar al acestei reacții. O parte relativ mică a acestuia va fi dizolvată în etanol, după cum estimez în jur de 15%. Alți 10% vor umple reactorul. Pentru restul de CO2 este necesară degazarea. Chiar dacă H2 aplicat sub 2 atm, nu va rezolva problema (sau trebuie să aplicăm H2 sub 10 atm, asta e o poveste nebunească ahahah).
Întrebarea este CUM naiba să determinăm punctul de blocare a H2 și de degazare a reactorului de CO2?