Potrebujete asistenciu a trochu pomôcť v súvislosti s nasledujúcim:
1. Či činidlá, ktoré som použil, môžu mať nejaké negatívne dôsledky na produkt, a ak áno, ako to napraviť počas izomerizácie CBD na psychoaktívne kanabinoidy.
2. Vedľajší produkt, ktorý som vyrobil
3. Výpočet účinnosti konečného produktu.
1. Najprv som namočil asi 5 g CBD skunku (8 %CBD ) do 100 ml propán-2-olu (izopropanolu) .
vo vnútri sklenenej nádoby s vekom a dal som na pár hodín zamraziť do mrazničky, tiež som sklenenú nádobu párkrát premiešal, aby som extrahoval trikomy. Po zmrazení nádoby som potom 5 g CBD kvetu zmiešaného s propán-2-olom prelial do inej sklenenej nádoby (aby nedošlo k problémom vo vodnom kúpeli s teplotou 70 °C). Pred pridaním sklenenej nádoby do kúpeľa som pridal asi 100 ml kyseliny octovej (32 % obj. ).
Počas vodného kúpeľa som na veko sklenenej nádoby pridal ďalšie veko. Druhú vrstvu som použil na umiestnenie kociek ľadu, aby som stlačil a ochladil výpary, kým opäť nespadnú do zmesi. Po refluxe som mal oddeliť kyselinu od propanolu, len som nemohol zohnať alkalickú vodu, takže som použil len regularitetovú vodu nasýtenú natrónom , aby sa voda stala bazickejšou a pH sa zvýšilo.
2) Rozpúšťadlá urobili reakciu, pričom na vrchu zostala vrstva hnedej/červenkastej farby a na dne bledý lavór. Za predpokladu, že kyselina absorbovala natrón, som tieto dve vrstvy oddelil. Po vysušení sa však roztok, ktorý som oddelil, rozdelil na kamienky a vločky s gurážovo oranžovou, svetločervenou farbou, ale to nie je olej... Čo to je a môže to byť nebezpečné, ak by sa to dalo napríklad do tabletky ako jedlá? Som si celkom istý, že je to zvyšok natronu, avšak chcel som si o tom vypočuť aj tak najmúdrejšie fórum na svete, aby som sa uistil a možno sa dozvedel pár vecí.
3) S výrobou koncentrátov mám dosť skúseností, avšak výpočet potencie je imo trochu ťažký. Existuje na to nejaká matematická rovnica a sú nejaké rozdiely čo sa týka určenia percentuálnej potencie? A líši sa rovnica, ak sa napríklad produkt vyrába izomerizáciou CBD?
S pozdravom, Otcavians stratil légie.