Dobre, to je pre mňa užitočné. Nitrometán je pre mňa ťažko dostupný, a tak nemôžem povedať, že by som ním plytval tým, že by som ho použil na výrobu metylamínu, videl
som však syntézu od hasičov, ktorá mi pripadá dosť lákavá, pokiaľ ide o voľnopredajnosť.
Aby som bol spravodlivý; keď som sa na to pozrel, pravdepodobne by som mohol vlastne len vyrobiť cyklohexylamín a dokonca by som mal aj Zn - a vlastne som si práve objednal aj NiCl(II),
o tom....
Pravdepodobne by som takto získal lepšie výťažky - takmer v celom rozsahu zo syntézy primárneho amínu/katalyzátora, ak by som použil cyklohexylamín.
Ostatní navrhovali použiť ako katylist aj octan amónny...
Neviem, na ktorú stranu sa prikloním, závisí to od toho, koľko nitrometánu nakoniec získam. V skutočnosti však teraz mám nejaký nitroetán, takže sa k nemu pomaly, ale isto dostávam - pripravujem svoj ďalší RXN z hľadiska akvizície prekurzorov.
ATM Pracujem na redukčnej aminácii tryptamínu na tryptofán, ale došli mi peniaze a potrebujem suchý ľad.
Som ochotný priznať, že som odložil prácu v n,n-DMT syntéze, aby som si mohol dovoliť kúsky na ďalšiu.
Dnes o týždeň dostanem ľad... suchý ľad, ktorý nie je žiadnym typom rýchlosti lol, aj keď predpokladám, že nakoniec vyrobím aj zodpovedajúci TMA