- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 28
to je odlično.
zakaj mislite, da je zamrzovalnik med kristalizacijo dal čudne rezultate?
kako dobro se po vašem mnenju ta metoda skalabilna?
zakaj mislite, da je zamrzovalnik med kristalizacijo dal čudne rezultate?
kako dobro se po vašem mnenju ta metoda skalabilna?
- Language
- 🇩🇪
- Reaction score
- 78
Zaradi vode, ko njena voda zmrzne, od kod naj bi prišli kristali?
Običajni hladilnik morda deluje, vendar imam v njem hrano in ga ne želim vsakič čistiti.
Res sem poskusil zelo veliko načinov, da bi prišel do končnega izdelka, in tudi zapravil veliko topil in 2b3c, vendar mi je opisani način deloval bolje kot drugi poskusi.
Skoraj sem postal zmeden od vseh različnih metod, vse te različne majhne posodice z različnimi mešanicami so stale naokoli, vedno sem gledal, katera se dobro razvija in katera ne.
Na primer, ko v kristalizacijsko vodo/prah daš ledeno hladno ipo, takoj dobiš nekaj belih kristalov, ki pa niso bistri in jih je le malo, sp moraš ponovno kristalizirati, preostanek pa mora izhlapeti, poglej zadnjo sliko.
Ostale 3 slike prikazujejo, kaj se zgodi z rm v mojem zamrzovalniku, postane trdna masa, ki se pri sobni temperaturi topi, vendar brez kristalov.
Običajni hladilnik morda deluje, vendar imam v njem hrano in ga ne želim vsakič čistiti.
Res sem poskusil zelo veliko načinov, da bi prišel do končnega izdelka, in tudi zapravil veliko topil in 2b3c, vendar mi je opisani način deloval bolje kot drugi poskusi.
Skoraj sem postal zmeden od vseh različnih metod, vse te različne majhne posodice z različnimi mešanicami so stale naokoli, vedno sem gledal, katera se dobro razvija in katera ne.
Na primer, ko v kristalizacijsko vodo/prah daš ledeno hladno ipo, takoj dobiš nekaj belih kristalov, ki pa niso bistri in jih je le malo, sp moraš ponovno kristalizirati, preostanek pa mora izhlapeti, poglej zadnjo sliko.
Ostale 3 slike prikazujejo, kaj se zgodi z rm v mojem zamrzovalniku, postane trdna masa, ki se pri sobni temperaturi topi, vendar brez kristalov.
Attachments
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 329
- By HerrHaber
There's also a method for 4MMC recrystallization which employs also NaCl (table salt) in most probably a larger amount of water along the product powder and IPA with also different ratios that you must check. Salty water has a much lower freezing point therefore letting the other component crystalize first since sodium salt is perhaps more water attached but the temperature must NOT reach -18*C or any lower at all costs since salt will also start crystalizing and the more it stays the more salt in the stuff. Hope it helped, I may seek it out for you if you don't find it, cheers!