Paket ele geçirildi

mikeyoak

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
7
Tamam. Nerede olduğunuza bağlı olarak bu konuda biraz deneyimim var. Bu olay ABD'de gerçekleştiyse bana DM atmaktan çekinmeyin

Regis Kimble

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
8
Hawaii'nin gümrükleri çok sıkıdır; tanıdığım biri İngiltere'den steroid getirirdi ve paketi her zaman üzerinde göndericiye iade yazısıyla bir hafta boyunca ön kapıda veya yakınında bekletirdi.
Bir keresinde teslimattan hemen sonra üstü açık bir arabaya park etmiş, güpegündüz gazete okuyan bir adam fark ettiler. Adam paketi yere bırakmış ve kısa bir "ev temizliği" yapmış.
Bir saat sonra ABD Posta yetkilileri ve yerel polis kapıyı çalmış ve paketin içinde ne olduğunu sormuş. Neyse ki bu kişi paketin açılmış olduğunu görmüş ve açmaya çalışmamışlar.
Paket geri verildi ve adam paketin kendisine ait olmadığını, kim gönderdiyse ona geri göndermelerini söyledi. Adını da birkaç harf değiştirmişti; Jason Simmons yerine John Smith.
Makul inkar edilebilirlik!

Nexgen

👨🏻‍🔬 BB Seller
🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
138
Deals
10
Büyük olanı 4 kg olan 2 metha ile paketler gönderdim ama garip olan şey, 10 kezden sadece yarısının gelmesi ve el konulmaması normal olarak geliyorlar ama açtığınızda her şey yok oluyor Bu şakayı yapan gümrük mü yoksa müşterilerin kendileri mi bilmiyorum

Avustralya'da sık sık başıma geliyor

Başına aynı şey gelen başka biri var mı, çünkü evin her yerinde federal ajanların olması garip.

magnesium_sulphate

🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
1
Reaction score
21
Merhaba,

Bana biraz bağlam verin ve ben de size her şeyi açıklayayım. Ülkeye göre değişir ama bu tür şeylerle birçok kez başa çıkma konusunda yeterince deneyimim olduğunu düşünüyorum.

cofita666

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
38
Dostum, umarım her şey yolundadır ve iyisindir
🍀👋🤠
Ve eğer hangi sonuçları aldığınızı güncelleyebilirseniz..

armanimani

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
54
Elinizde böyle bir şey bulamadıkları için sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum, bence her zaman her şeyi inkar edebilir ve hiçbir şey sipariş etmediğinizi söyleyebilirsiniz. Birinin sizin adresinizden ve adınızdan bir şeyler sipariş etmesi çok kolay. O kadar ileri giderse, temas kurduğunuz her türlü kanıtı silin. Ve sadece inkar et, inkar et, inkar et. Dediğim gibi, eğer iş o kadar ileri giderse ve siz bu işten sıyrılırsanız, araştırmayı bıraktıklarını düşünmeyin. O andan itibaren her zaman dikkatli olmanız gerekir.

dnBQByvHb8Zkawbjpx

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
229
Son zamanlarda 5 gönderimden 3'ü kayboldu; beşi de AB uluslararası (dış gümrük yok). Kaybolan üçü de ulusal posta hizmetlerini kullandı, teslim edilen ikisinden biri ulusal posta hizmetleri ve biri de özel bir kurye şirketi aracılığıyla yapıldı. Yeniden gönderilen siparişler de teslim edilemedi. Göndericiler gizlilik konusunda çuvallamadıysa ve gönderiler menşe ülkede durdurulmadıysa, bu noktada adresimin, postalarımı inceleme için filtreleyen ayıklama merkezlerinin bulunduğu bir kara listede olduğunu düşünüyorum. Ne posta şirketinden ne de kolluk kuvvetlerinden el konulduğuna dair herhangi bir bildirim almadım.

KurtV989

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
109
Ağustos başından beri koltukların arasında, muhtemelen benden 5 mil uzakta bir yerde duran bir kargom var. Sıcaklığa ve ışığa duyarlıydı, bu yüzden kaybolduğunu düşünüyorum ama bir ay sonra hala 'yolda' olarak listeleniyor. Kara liste daha olası bir senaryo. Şimdi yaklaşan başka bir kargom var, eğer bu aşamada durdurulursa veya 'dondurulursa' kullandığım adresin yandığını düşüneceğim ve devam edeceğim.

Kelimenin tam anlamıyla herkes herkese posta siparişi verebilir, bu yüzden nereden bakarsanız bakın bu yasal bir karmaşa. Yasal karışıklıklar pahalıdır, eğer birisi sizi ibret olsun diye cezalandırmak istemiyorsa (ki böyle bir durumda bunu hemen anlayacağınızdan eminim), onlar için çözüm "daha fazla faaliyeti durdurmaktır" çünkü bu en ucuz seçenektir.

Bugünlerde kimin düşmanı yok ki? 2024 yılındayız, 5 yaşındaki çocuklar ellerinde iPhone'larla dolaşıyor. Herkesin bildiği gibi, seçtiğim adresler sadece gerçekten sevmediğim ve onlarla uğraşmaktan memnun olduğum insanlar.

Etrafta çok fazla 9-5 M-F Drone var, seçiminizi yapın ve postacının gitmesini bekleyin, bokunuzu kapın. Teknofobiklerin adreslerini seçmeye çalışın, Ring kapı zilleri veya kameraları olmayacaktır. Yerel bölgenizin NextDoor (Sosyal Medya) sayfalarını izleyin. Yaşlılar mükemmel, değerli memleketlerinde olup biten 'şüpheli faaliyetler' hakkında dedikodu yapmaya bayılırlar. Yerel Polis ve 'Uyanık Vatandaşların' neler yaptığını öğrenmek için harika bir yol olduğunu düşünüyorum.

Sadece Güvende Kalın, Güvende Kalmak benim için akıllı olmak ve araştırmanızı yapmak anlamına geliyor ve iyi olacaksınız

Osmosis Vanderwaal

Moderator of the US Forum
⭐️MODERATOR⭐️
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
5
Reaction score
1,679
Deals
1
Next door. Those old women watch out the window all day and night and have o issue speculating thier ass off. Walk by thier house on the sidewalk and they might post your picture and say you were looking suspicious using that sidewalk like that.

prophet

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
103
Deals
39
KurtV'nin dediği gibiaraştırın ve bulabildiğiniz her yerden bilgi toplayın. Tüm posta servislerini gören gizli bir kameram var ve bulunduğum yerde haftanın 6 günü aynı dağıtım elemanları var ve her gün neredeyse aynı saatte çalışıyorlar. Kendinizi bu tür şeylere alıştırın, sonra bir şey fark ederseniz bu bir işaret olabilir. Farklı komşuların adreslerini kullanıyorum ama yine de tuhaf bir şey olup olmadığına dikkat ediyorum. Kırsal bir bölgede sıra dışı bir şey ya da biri geldiğinde daha kolay oluyor. Bir keresinde "usps gecikmesi" nedeniyle 2 gün geç gelen bir paketim vardı ve hiçbir şey olmayabilirdi ama ondan sonra her ihtimale karşı o adresi yaktım. Ayrıca ücret karşılığında teslimatları alan bir kişi var, büyük siparişleri oraya gönderiyorum. Yaşamak için çok fazla zamanları kalmadı, bu yüzden endişelendikleri kadarıyla kaybedecek çok az şeyleri kaldı, onlara bazı güzellikler verdiğim sürece olabildiğince mutlu kalıyorlar. Ayrıca her yıl Kasım ve Aralık aylarında ups ile çalışan bir adam tanıyorum. Birden fazla sürücünün teslimat yapmasına yardımcı oluyor ve geçen yıl şimdi de yardımcı olan havalı biriyle tanışmış. Adam bir sipariş verildiğinde ona haber veriyor ve şoför o isim ve adrese sahip paketi arıyor, teslim edildi olarak tarıyor ve sonra eve götürüyor, adam da gidip alıyor. Bu şimdiye kadar gördüğüm en iyi teslimat yöntemlerinden biri çünkü sizi %100 radardan uzak tutuyor ve sürücünün hiçbir endişesi yok. Paket ele geçirilirse, güzergahı üzerinde olduğu için bundan haberdar olacak ve paket normal güzergahındaki rastgele bir isme ve adrese postalanacak, böylece kimseyle hiçbir bağlantısı olmayacak. Sadece satıcınızın bu özel hizmetle postaladığından emin olmalısınız, aksi takdirde birileri postada büyük bir sürprizle karşılaşacaktır.

biocandys

Don't buy from me
Language
🇪🇸
Reaction score
6
İspanya'da gizli polis gönderiyorlar. Miktarı umurumda değil. Ama bu bir operasyondur.

biocandys

Don't buy from me
Language
🇪🇸
Reaction score
6
Sadece holanda'dan gelen paketler çünkü holanda'nın narkoezini mahvetmek istiyorlar.

Chemtrail

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
175
Small amounts confiscated will just be seized and destroyed

Large amounts would tempt to start a police investigation

Senf

Don't buy from me
Language
🇩🇪
Reaction score
9
I can tell you what happened to me some years ago. For about 2 years, I regularly ordered 5g weed at some DNM. 5g because in GER this limit was legally declared to be a "small amount" for self consumption. Meaning, it legally is still a drug crime but because of the costs to the justice system and the fact that you're obviously not dealing with 5g meant that the charges were dropped in 99% of such cases.
Anyway, when my order didn't arrive but a subpoena by the police I called my lawyer. He told me that subpoenas are not legally binding and that I don't have to show up. My lawyer requested insight into my legal files. First thing I noticed was the amount of weed - it said something like 9g. Turned out they just weight weed AND envelope. I don't know what happened next but besides the 300€ for my lawyer, I never heard anything about it, only that the charges have been dropped.
When people get subpoenas it's the vendors' incapability of thinking one step ahead in 90% of cases. For example, GER is quite rural besides some big cities. It's not uncommon to live in villages with 200-1000 people. When the amount of packages sent from a 500 people village raises by 50-100 more per day or week it OF COURSE raises suspicion and is the NUMBER 1 reason that sellers get caught.

dnBQByvHb8Zkawbjpx

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
229
Interesting. Here in the Czech Republic the subpoena cannot be refused. One is obliged to show up or provide a statement in writing, otherwise they can be fined and brought in for an interview by force. You can "take the fifth" and refuse to answer any question(s), but you have to come to the interview as requested. In a case like yours the best line of defense is to show up and tell them that you ordered nothing, paid for nothing, don't know anything, did not expect any delivery, accepted no delivery, etc. Unless you had kilos of drugs coming in, the case will be closed for the lack of evidence almost immediately.

Senf

Don't buy from me
Language
🇩🇪
Reaction score
9
Okay, interesting as well. Here, only idiots show up to subpoenas. The only reason that they still send out subpoenas is because many people still don't know that they are not obligatory and that they MUST to talk to the police to avoid punishment. Actually it's the opposite. The police will lead you into saying things to your disadvantage.
By the way, the charges were dropped some 6-8 years ago, as I wrote "some years ago".
Question: Can you show up to subpoenas with a lawyer over there?
Otherwise I find this practice highly questionable. I mean, the only thing you can do in a subpoena is burden yourself

dnBQByvHb8Zkawbjpx

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
229
It's always a bad idea to talk to the police without preparation, not having studied the legal framework for the interview, not knowing your rights etc. But with sufficient preparation it's not too difficult to navigate the interview safely, especially with some prior experience in such interviews, for example related to a traffic violation.

You can bring your lawyer who can interject and stop you from answering leading/incriminating questions, and who can put the police back in their box when they overstep the line of their legal authority. But you have to pay for such legal advice yourself. Only later in the investigation if they bring criminal charges against you, you can request a lawyer ex offo if you can't afford one.