William D.
Expert
- Reaction score
- 1,154
Yazmaya Başlayın: 5,95 g (26,25 mmol) 5-MeO-Triptamin HCL, orta boyuna bir termokupl yerleştirilmiş 3 boyunlu yuvarlak tabanlı bir balona eklendi ve 150 mL MeOH içinde çözüldü. Triptamin tuzunu serbest baz formuna (pH ~9) dönüştürmek için ezilmiş KOH peletleri eklenmiştir. MeOH ve kuru buz, şişenin altındaki bir banyoya yerleştirildi ve karışımın -15 ila -20 santigrat derece arasında soğumasına izin verildi. 5,0 g NaBH4 (132,15 mmol) 12,5 mL %3'lük sulu KOH çözeltisi içinde çözüldü ve 15 santigrat derecenin altına soğuması için dondurucuya yerleştirildi. 12'lik metanol ile stabilize edilmiş %37'lik sulu formaldehitten oluşan ikinci bir çözelti 15 derecenin altına soğuması için dondurucuya yerleştirildi.
Soğuduktan sonra her iki çözelti de ekleme hunilerine eklendi ve her iki çözeltinin damla damla eklenmesine başlandı. Stokiyometrik ve mekanik kaygılar nedeniyle, formaldehit çözeltisi borhidrür çözeltisinin iki katı hızda eklendi (Bunun nedenini açıklayan yararlı yorumlar için önceki yazıma bakın). Bu ekleme sırasında reaksiyonun sıcaklığı yakından izlenmelidir, çünkü imin oluşumu ve ardından indirgenmesi ekzotermik bir süreçtir. Her iki ekleme de tamamlandıktan sonra, reaksiyon karışımının karıştırılmaya devam etmesine izin verildi ve reaksiyon sıcaklıklarını -15 ile -20 derece arasında tutmak için reaksiyon şişesini içeren banyoya ilave kuru buz ve metanol eklendi. Programından bir kesitte Hamilton'ın 0 derecenin hemen altında dediğine inanıyorum ve bu başlangıçta kafamı karıştırdı, ancak bu reaksiyonun -15'in altında tutulması gerektiğini yeterince vurgulayamıyorum. Sadece bana güvenin. Düşük sıcaklık sayesinde veriminiz ve reaksiyon özgüllüğünüz büyük ölçüde artar.
Reaksiyon, reaksiyon karışımının bir alikotunun çıkarılması, az miktarda su eklenmesi ve ardından bu alikotun az miktarda eter ile ekstrakte edilmesi ve ardından eter tabakasının 5-MeO-Triptamin serbest bazına karşı lekelenmesi yoluyla TLC ile periyodik olarak izlendi. Bu aslında orijinal sentezle ilgili ana şikayetlerimden biriydi, çünkü gösteride kullanılan çözücü sistemi ideal olmayan bir ayrım üretti ve bu da bu reaksiyon ilk kez çalışırken reaksiyonumu erken söndürmeme neden oldu. Önceki deneyimlerimden, 8:2 CHCl3/MeOH'un triptamin bileşikleri için mükemmel bir çözücü sistemi olduğunu biliyorum, bu yüzden bunu kullandım. Mükemmel bir çözücü sistemi olmayabilir, ancak birkaç damla NH4OH ile birleştirildiğinde, metillenmiş ve metillenmemiş triptamin arasındaki ayrım fazlasıyla yeterliydi (Rf farkı ~0,3).
2 saat çalıştıktan sonra, TLC başlangıç maddesinin daha fazla tüketilmediğini gösterdi, bu nedenle reaksiyonun devam edip etmeyeceğini görmek için az miktarda (0.25 g) NaBH4 eklendi. 3. saatte başlangıç maddesi lekesi az miktarda azalmış ve 4. saatte başlangıç maddesi tüketimi bir kez daha durmuştur. Hamilton, hem N-metil 5-MeO-Triptamin hem de Pictet-Spengler siklizasyon ürünü 6-MeO-THBC için noktalar olabileceğinden bahsetmektedir, ancak onun gibi ben de sadece 5-MeO-Triptamin ve 5-MeO-DMT için noktalar gözlemledim.
Reaksiyon sürecini daha fazla değiştirmemek için daha fazla formaldehit veya NaBH4 eklenmedi ve reaksiyonun oda sıcaklığına kadar ısınmasına izin verildi. MeOH reaksiyondan sıyrıldı ve kalıntı su içinde yeniden süspanse edildi ve CHCl3 ile ekstrakte edildi. Ekstraksiyon çözücüsünün kullanımı, daha önce yayınlanan (son gönderiye bakınız) makalelerde kloroformun etil asetattan daha verimli olduğu tespit edildiğinden, Hamiltons yaklaşımından sapan reaksiyonun bir başka parçasıydı, ancak reaksiyonu yeşil tutmak için veya kloroform hazır değilse etil asetat kullanılabilir. Triptaminin neden tamamen tüketilmediğinden emin değilim, çünkü kullanılan reaktiflerin oranı Hamiltons'un gösterisinde kullanılanlarla eşleşti ve başlangıç malzemesinin tamamen dönüştüğünü gördü. Sadece elimdeki reaktiflerin daha düşük kalitede (eski) olduğunu ya da NaBH4'ü çok uzun süre dondurucuda tuttuğumu ve eklediğim zaman gücünün bir kısmını kaybettiğini varsayabilirim. Ama konuyu dağıtıyorum.
CHCl3 vakum altında uzaklaştırıldı ve elde edilen kahverengi-pembe yağ düşük basınç altında kurutuldu. Üründe pembe bir rengin varlığının hala bir miktar 5-MeO-Triptamin kaldığını gösterme eğiliminde olduğunu buldum. Herhangi bir saflaştırma yapılmadan önce kuru yağın ağırlığı 5,8 gramdı. Hafta sonu boyunca oda sıcaklığında bekletildikten sonra, yağda bazı narin ten rengi kristaller ortaya çıktı. Katıyı yağdan çıkarma girişimleri başarısız oldu, bu nedenle kabul edilebilir bir ayırma ile uygun bir çözücü sistemi bulunduğu için kolon kromatografisi kullanıldı. 8:2 CHCl3/MeOH ile birkaç damla NH4OH kullanıldı ve sadece 5-MeO-DMT içeren ve 5-MeO-Triptamin içermeyen birçok fraksiyon elde edildi. 5-MeO-DMT'nin kolondan aşağı doğru ilerlemesi uzun dalga UV ışığı ile belirgin bir şekilde fark edildi, ancak ürün ilk lüminesan bant geçtikten çok sonra kolondan aşağı inmeye devam etti.
Buradaki fikir birliğinin ne olduğundan emin değilim, ancak kısmen bu konuda kötü olduğum için ve ikinci olarak da geçmişte bu konuda bazı kötü şanslar yaşadığım için bu gibi düşük kaynama noktalı bileşikleri ısıtmaktan korktuğum için damıtmamayı tercih ediyorum. Eğer fraksiyonel vakum distilasyonu yapma yeteneğiniz ve/veya tekniğiniz varsa, bunu yapın. Kolon kromatografisinde de özellikle iyi olduğumu söyleyemem, ancak kullanılan çözücü sistemi bunu neredeyse kusursuz hale getiriyor. Bir kez daha, konuyu dağıtıyorum.
Ürünü ve sadece ürünü içeren fraksiyonlar birleştirildi ve düşük vakum altında çözücüden arındırıldı. Elde edilen kehribar renkli yağ bir kez daha oda sıcaklığında bekletildi ve ürün kendiliğinden saf 5-MeO-DMT serbest bazının uzun, ince, mumsu kehribar kristalleri halinde kristalleşecek kadar saftı. Oksalat tuzu, serbest bazın eter içinde çözülmesi ve buna eter içinde doymuş bir oksalik asit çözeltisi eklenmesiyle çok kolay bir şekilde hazırlanır. Benimkini serbest baz olarak sakladım.
Teorik verim: 5,73 g. Gerçek verim: 4,44 g. Yüzde verim: %73.
Last edited by a moderator: