Синтез на амфетамин чрез P2P оксимна редукция

alterego

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
6
Здравейте, страхотно написано!
So manny respect for u guys bringing this up/ take time to share with us!
Но 1 нещо ме затруднява.
Този форум ме научи, че амфетаминът трябва да е бял, другите цветове са свързани с (погрешен) синтез, остатъци от прекурсор/отрова...
Знам, че е обичайно да има лека промяна в цвета на крайния продукт, но вашият краен продукт е просто пълен жълт/оранжев цвят ?
Каква е причината за това?

GhostChemist

🐝SuperModerator🐝
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
551
Здравейте, alterego!
Да, това е факт, чистият амфетамин има бял цвят.
Жълтият цвят на Амфетамин се дължи именно на неговото окисление.
Например по време на изпаряването на разтворителя при кипенето му и по време на съхранение с излагане на въздух.
Освен това жълтият цвят може да се дължи на примеси от железни соли и натриев сулфат.
В бъдещи изследвания ще продължим да проучваме това и ще публикуваме нови данни от изследванията.

View previous replies…

waltjr5858

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
27
Във видеото, което споменавате, редукцията с натриев борохидрид ли е? Имам огромен проблем с този синтезһттр://.... можете ли да помогнете? Успях веднъж, а всички останали бяха неуспешни. Правил съм го достатъчно пъти, за да мога определено да отговоря подробно какво правя, така че вероятно бихте могли да помогнете доста бързо... Благодаря.

OrgUnikum

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
313
2070 g Methylamine.HCl
1280 g NaOH
5000 ml метилов алкохол

Алкохолът се поставя в 10-литрова кана с добре затваряща се капачка, целият Methylamine.HCl се поставя в кана, разклаща се и се изчаква малко, докато по-голямата част се разтвори, след което кана се поставя в голяма кофа с ледена вода и се добавя NaOH на порции. Разклатете и изчакайте, докато налягането в буркана отново спадне, след което добавете следващата порция. Когато всичко е добавено и налягането е изчезнало, прецедете през голям филтър за кафе, за да отстраните солта. Изплакнете солта във филтъра с още малко метанол. Колкото е по-студено, толкова по-малко мирише, но ще мирише.
Така се получава приблизително 20 % разтвор на метиламин в метанол (тегловно, винаги е тегловно).
Този разтвор съдържа допълнително и вода, по-точно около 580 ml, ако искате да се отървете от водата, трябва да изсушите сместа със смес от KOH и CaO (негасена вар) - 2 kg от нея трябва да стигнат.
Алтернативно вместо NaOH може да се използва натриев метоксид, при което директно ще се получи безводен метиламин в метанол.
При този метод са възможни до 30 %, но той не се препоръчва. 20 % са достатъчни.

Bell

Don't buy from me
Language
🇺🇸
Reaction score
0
I have P2POXIME , if I use zn+hcl for the reagent.. is that okay?

GhostChemist

🐝SuperModerator🐝
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
551
This method has not yet been checked
If you can try it