Никога не съм използвал цифров рН метър и го правех ръчно с лакмус.
Сега ми е любопитно дали си струва да се използва такъв вид устройство за непрекъснат контрол на рН, докато тече подкиселяването на основата?
Доколкото разбирам, става въпрос предимно за метал, стъкло и тефлон?
ПТФЕ също трябва да е неутрален?
Има ли нещо друго, на което да обърна внимание, докато купувам? Виждам, че ценовият диапазон варира от 40 до 400 EUR.
Мога да ви осигуря много добър стъклен такъв. Също така имат системи за контрол на ph, всички за лабораторна употреба, където съм аз. Някои нанасят киселината за вас, те и наблюдават както температурата, така и рН lvl. Някои следят само pH lvl и температурата. Можете също така да изберете опции, които могат да предупреждават на телефона ви.
Тук получавам добри лабораторни киселини, оценени на по-малко от 100 паунда. Също така си купих система за контрол на ph. Тя добавя киселината капка по капка, докато отчете 5 или 6 или колкото число задам. Тя може също така да ми изпрати съобщение на телефона ми. Все още не съм го използвал, тъй като е на път, но. Има и втора помпа за повишаване на рН, ако по някаква причина то падне под желаното, може да добави друга течност, за да повиши рН.