Синтез на фенилацетон (P2P) от бензалдехид с бутанон

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
395
Защо бихте искали да замените хлороформа? Лесно е да си го синтезирате сами с ацетон и белина. Проверете в youtube.
Но ако наистина ви се налага по някаква причина, дихлорметанът и хлороформът обикновено са взаимозаменяеми.

TheNut22

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
92
Опитах DCM за първи път и се провалих напълно.
Екстрахирах продукта с етилов ацетат (повече) и ксилол (по-малко)-смес.

View previous replies…

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
395
Предполагам, че това, което наистина ме интересува, е стохиометрията на тази реакция. В други описания на Байер-Вилигер изглежда не мога да открия това огромно количество ГАА. Може ли някой да ми помогне с обосновката? Наистина съм близо до изпробването на тази реакция, но количеството GAA е проблематично.

billythekid

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
това количество гаа е много и моето най-добро предположение защо е, че приготвянето на пероцетна киселина на място (по време на реакцията) и без катализатор е неефективно, така че химикът свръхкомпенсира, за да помогне за това, също така гаа се използва тук като разтворител
Ако приготвите пероцетната киселина няколко дни преди това и проверите съдържанието на наличния кислород, вероятно ще получите по-добри резултати. При това съм виждал професионалисти да използват този метод и да получават в най-добрия случай само 35-65 % от крайния продукт. така че неопитният химик вероятно ще получи още по-лоши резултати, а новакът вероятно ще се провали или още по-лошо ще се нарани. Препоръчвам да четете и да учите и да започнете с малки стъпки
Уверете се, че сте почистили добре готовата реакционна смес в края на всяка стъпка, Не превишавайте -5c при кондензацията на алдола оставете мек/бензалдехид да се разбърка за една нощ в хладилника след обгазяването.
не превишавайте 60c в Байеровия вилагер. и проучете други окислители, защото аз получавам по-добри резултати с друг.

View previous replies…

chema333

Don't buy from me
New Member
Language
🇪🇸
Reaction score
0
Hola amigo me podrías ayudar a cintetisar oxona

Jamroz

Don't buy from me
Resident
Reaction score
4
Ще приготвям газ hcl от сярна киселина и солна киселина, може ли някой да ми каже какво количество hcl и h2so4 са ми необходими? кога знам, че съм добавил достатъчно газ?

waltjr5858

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
22
Мога да ви кажа, че в същата тази реакция, намалена по мащаб, са използвали 200 г бензалдехид за 300 г МЕК. Не съм сигурен на кой от тези, на които базирате добавянето на газ, но те добавяха, докато сместа стане с 40 G по-тежка. Така че отново не съм сигурен дали можете да интерполирате това с бензалдехида или МЕК в зависимост от това каква везна използвате, но знам, че теглото е от добър източник. При тази реакция на този сайт те използват 50/50 бензалдехид MEK. Мога да се опитам да потърся и ще ви съобщя, ако намеря нещо конкретно

kitboy

Don't buy from me
Resident
Language
🇪🇸
Reaction score
13
Add more MEK than aldehyde, you can use concentrated sulfuric acid directly.

lalalander

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
46
Всички казват, че този метод има недостатъци. Дали някой някога наистина е получавал значителни добиви с този метод?

Ortist

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
56
Използвал съм този метод много пъти. Модифициран е малко. Най-добрите резултати, които получих, бяха 30 ml P2P от 100 ml бензалдехид. Също така познавам няколко души, които много са изследвали тази реакция; техните най-добри резултати бяха около 35ml P2P.

Метод на работа:

1. Метил-фенил-бутенон, приготвен по следния начин: 500ml бензалдехид се смесва с 1000ml МЕК. Сместа се охлажда в съд, пълен с лед, до около +5 градуса.
2. Към нея се прибавя воден HCL, 35-37%, (трябва да се добавят 100 g чист HCL, което съответства на около 286 ml 37%HCL)
3. Разбърква се и се държи в кофа с лед за една нощ, за да се разтопи ледът.
4. Изчакайте още 24 часа
5. Поставете го в делителна фуния, изхвърлете долния слой.
6. Измийте тъмнокафяво-червената смес с 500 ml вода, изхвърлете водата.
7. Дестилирайте всичко, което ври под 150 градуса при атмосферно налягане, и изхвърлете
8. Дестилирайте останалото във вакуум, за да получите жълто масло

Това масло ще потъмнее при престояване в рамките на една седмица.

Байер-Вилигер:
1. 100 ml от приготвеното по-горе масло се добавят към смес от 300 ml ледена оцетна киселина и 100 ml 50% водороден пероксид.
2. Загрейте и разбъркайте при 55 градуса.
3. Когато реакцията започне, температурата ще се повиши над 55...60 (около 1..2 часа): това е индикация за изключване на нагряването. Ако температурата се покачи до 70, охладете малко колбата под течаща вода.
4. Разбърквайте, докато температурата спадне до 50-55 градуса, след което отново включете нагряването
5. Разбърквайте и нагрявайте в продължение на 6 часа
7. Изсипете сместа в 1 л вода, екстрахирайте 3 пъти със 100+100+100 мл DCM
8. Дестилирайте DCM

Сапонификация:
1. Поставете продукта на Байер-Вилигер от горната стъпка в колба при разбъркване. Бавно се добавя
разтвор на NaOH (30 g NaOH, 250 ml вода, 250 ml етанол). Бавно, т.е. на капки, около 3..5 капки в секунда. Сместа става червеникаво-оранжева

2. В края на добавянето рН трябва да е над 12
3. Към сместа се добавя оцетна киселина (в какъвто и да е процент) до неутрално рН. Сместа ще стане жълта
4. Изсипете я в 1 л вода и екстрахирайте 3 пъти със 100+100+100 мл DCM
5. Дестилирайте DCM и следи от етанол при атмосферно налягане
6. Дестилирайте вашия P2P под вакуум.
7. В колбата ще останат много катрани.

View previous replies…

handle

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
142
is that the Australian paper?

nokospp

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
2
C7BFm1f0Kh

is these the right color of Methyl phenyl butenone ?
after distilling it under vacuum i receive some of yellow oil and put it on freezer for overnight and i got that yellow crystal

kitboy

Don't buy from me
Resident
Language
🇪🇸
Reaction score
13
What happens if you add water in the first reaction to eliminate the acid? Two phases form. In the oxidation, water is added with NaOH, and the aqueous phase separates from the organic phase. Doing this can separate the two phases well Is this a bad idea? Does it significantly affect the yield?