- Language
- 🇳🇱
- Reaction score
- 46
Jo, Mann, všechno je pravda
Je to stárnutí, že při pohledu do minulosti vládnou staré časy?
Ruda by digitalizace zkurvila experiance života.
Za starých časů jste chodili ven,opíjeli se s lidmi kolem sebe,potkávali holky nebo co jste si vyhlédli a fízlovali je.
Ne jako teď, udělat první dojem z internetové fotky, doma v křesle... SÁM!!!
A manipulace televize,která vám dává nakousnuté názory jak myslet,aniž byste přemýšleli a udělali si vlastní názor.
Fakt,je snadné jen následovat mainstreamový názor,ale přemýšlíte o svém vlastním názoru a odvážíte se za něj vystoupit,a šanci dostat kulku nebo něco horšího.
Kašlete na digitální závislost na telefonech to.free your self,....
Ale jak?
Je to stárnutí, že při pohledu do minulosti vládnou staré časy?
Ruda by digitalizace zkurvila experiance života.
Za starých časů jste chodili ven,opíjeli se s lidmi kolem sebe,potkávali holky nebo co jste si vyhlédli a fízlovali je.
Ne jako teď, udělat první dojem z internetové fotky, doma v křesle... SÁM!!!
A manipulace televize,která vám dává nakousnuté názory jak myslet,aniž byste přemýšleli a udělali si vlastní názor.
Fakt,je snadné jen následovat mainstreamový názor,ale přemýšlíte o svém vlastním názoru a odvážíte se za něj vystoupit,a šanci dostat kulku nebo něco horšího.
Kašlete na digitální závislost na telefonech to.free your self,....
Ale jak?
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 383
Myslím, že část z toho je nostalgie, ale existují vědecké důkazy, které naznačují, že bychom neměli mít tolik času u obrazovky. nemám po ruce žádné odkazy, ale stačí se rozhlédnout, důkazy jsou všude. cítím se ještě hůř pro generaci alfa a "děti s ipadem". já jsem byl v mládí tak trochu dítě s ipadem, ale nebylo to tak hrozné jako teď. Ano, technologie mohou být prospěšné, když se používají s mírou, ale nikdo nechce omezit svůj čas strávený u obrazovky. prakticky žijeme online. mnohem víc se bavím, když jdu ven s přáteli a tak, ale mám tendenci uzavírat se do sebe, protože nemám motivaci a jsem trochu psychicky nemocný. být pořád u techniky to jen zhoršuje. je to začarovaný kruh a snažím se z něj dostat ^^;
↑View previous replies…
- Language
- 🇺🇸
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 41
- Deals
- 3
Na televizi jsem se přestal dívat před deseti lety. tyhle sračky tě lobotomizují.
- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,077
- Deals
- 1
Ani já se nedívám na televizi. Možná how-toe, ale nikdy ne beletrii, dramatické zprávy atd. Je to všechno propaganda, která má za cíl naštvat vás na nesprávné lidi. Celá debata o tabletu iPad.... si musíte uvědomit, že vlastně víme kulový, ale nejhlasitější spekulanti jsou obvykle ti nejméně kvalifikovaní. Je to něco, co je individuální. Určitě by nemělo být každé dítě připoutané k tabletu, ale znám několik, které jsou ans jim to nesmírně pomohlo. Zájem dítěte o učení je přímo úměrný jeho zájmu o předmět. Děti se neučí násobilku proto, že jim máma s tátou vyhrožovali, že jim něco vezmou. Zaujalo je to ve chvíli, kdy viděly, jak to dělají Power Rangers, Blaze nebo My Lil Pony. Mám konkrétní příklady, ale je to příliš blízko k tomu, abych se prozradil. Kolik míst za desetinnou čárkou znáš pí? Znám osmiletého kluka, který ho zná na 35 číslic za desetinnou čárkou. Kolik jazyků umíš? Znám šestiletého kluka, který mluví a rozumí čtyřem. Ten osmiletý umí násobit 4 x 4 číslice stejně rychle jako vy s kalkulačkou. Dělá to správně. Vláda říká, že jsou to postižení, ale já si myslím, že jsou různě schopní. Všechno, co umí, se naučili z tabletů. Ten 8yo programuje chatboty, které si můžete stáhnout z guithubu. Má svůj kanál na YouTube. Nepotřebuje žádnou pomoc, všechno zvládne.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 383
máš naprostou pravdu. na internetu jsem od malička, ale když jsem byl na základní škole, tak jsem se asi polovinu učil z fyzických knih, takže jsem možná trochu zaujatý. odebrání elektroniky mi nikdy nepomohlo, a když už, tak mi to jen uškodilo jak ve štěstí (ne že by bylo závislé na zařízeních, ale prostě bylo na nic nemít to jako VOLBU), tak v učení. internet může být úžasný vzdělávací nástroj, ale je tam i spousta obsahu pro mozky. Děti prostě potřebují rozlišovací schopnosti a spousta dětí, které znám, je zrovna nemá. vím, že existují chytré děti, jako jsou ty, které jsi vyzdvihla, ale osobně je neznám (pokud nepočítáš sebe... nechci, aby to znělo arogantně, ale jako supermladá jsem se zajímala o biologii, přesněji o biologii člověka a různé nemoci. jako to byl můj hlavní zájem od 4-8 let lol...).
a souhlasím, že vláda prostě ráda přehnaně diagnostikuje, zveličuje a někdy si i vymýšlí duševní nemoci, aby prosadila léky. je za tím větší agenda. chtějí vytvořit nemyslící, homogenní pracovníky a takříkajíc "udržet všechny v lajně". velmi skličující. i skutečné duševní nemoci mají své výhody. mohl bych mít diagnózu schizofrenie (nikdy jsem nedostal oficiální diagnózu, protože nechci léky, ale splňuji diagnostická kritéria a měl jsem psychotické epizody, které negativně ovlivnily můj život. spousta lidí, které znám, si myslí, že je to způsobeno drogami, ale já jsem vykazoval příznaky daleko dřív, než jsem začal brát nějaké drogy...) a i když to má určitě své nevýhody, tak mi to docela pomáhá v umění a psaní. je to opravdu expresivní a "syrovější", myslím. navíc někdy moje paranoia působí spíš jako intuice. je správná asi v 50 % případů... lol
a souhlasím, že vláda prostě ráda přehnaně diagnostikuje, zveličuje a někdy si i vymýšlí duševní nemoci, aby prosadila léky. je za tím větší agenda. chtějí vytvořit nemyslící, homogenní pracovníky a takříkajíc "udržet všechny v lajně". velmi skličující. i skutečné duševní nemoci mají své výhody. mohl bych mít diagnózu schizofrenie (nikdy jsem nedostal oficiální diagnózu, protože nechci léky, ale splňuji diagnostická kritéria a měl jsem psychotické epizody, které negativně ovlivnily můj život. spousta lidí, které znám, si myslí, že je to způsobeno drogami, ale já jsem vykazoval příznaky daleko dřív, než jsem začal brát nějaké drogy...) a i když to má určitě své nevýhody, tak mi to docela pomáhá v umění a psaní. je to opravdu expresivní a "syrovější", myslím. navíc někdy moje paranoia působí spíš jako intuice. je správná asi v 50 % případů... lol