- Reaction score
- 5
Eile proovisin meetodit mikrolaineahjuga ja tegelikult on tulemus huvitav.
Pagari segatud 20g 5449-12-7 ja 20mL 85% ortofosforhapet.
Panin mikrolaineahju (700W) ja seadistasin madalaima võimsuse. 5 -7 sekundit kuumutamist ja 10-15 sekundit pidurdust segamiseks ja segu jahutamiseks, sest temperatuur oli liiga kõrge. Kokku 1 minut aktiivset kuumutamist.
Pärast kuumutamist lisasin 50mL destilleeritud vett.
Seejärel ekstraheeriti dietüüleetriga (3x20mL) ja pesti soolveega (3x100mL).
Kuivatati magneesiumsulfaadiga ja aurustati eeter:
Saadud on väga hea välimusega toode, kuid 20 g pulbrist on saadud ainult 7 g.
Proovisin uuesti ja kuumutasin mikrolaineahjus kauem - 2 minutit, kuid erinevust ei olnud - saagis oli sama (kartsin ülekuumenemist, sest liiga suure kuumuse tõttu mikrolaineahjus tekib tahke, läbipaistev klaasitaoline pind, mida ei ole võimalik küpsetajalt eemaldada).
Kas on mingi meetod, kuidas mikrolaineahjus saagist parandada? Sest praegu jääb see ikka 30-40% vahele?
Pagari segatud 20g 5449-12-7 ja 20mL 85% ortofosforhapet.
Panin mikrolaineahju (700W) ja seadistasin madalaima võimsuse. 5 -7 sekundit kuumutamist ja 10-15 sekundit pidurdust segamiseks ja segu jahutamiseks, sest temperatuur oli liiga kõrge. Kokku 1 minut aktiivset kuumutamist.
Pärast kuumutamist lisasin 50mL destilleeritud vett.
Seejärel ekstraheeriti dietüüleetriga (3x20mL) ja pesti soolveega (3x100mL).
Kuivatati magneesiumsulfaadiga ja aurustati eeter:
Saadud on väga hea välimusega toode, kuid 20 g pulbrist on saadud ainult 7 g.
Proovisin uuesti ja kuumutasin mikrolaineahjus kauem - 2 minutit, kuid erinevust ei olnud - saagis oli sama (kartsin ülekuumenemist, sest liiga suure kuumuse tõttu mikrolaineahjus tekib tahke, läbipaistev klaasitaoline pind, mida ei ole võimalik küpsetajalt eemaldada).
Kas on mingi meetod, kuidas mikrolaineahjus saagist parandada? Sest praegu jääb see ikka 30-40% vahele?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 159
Tegin seda eile, sain peaaegu täpselt sama tulemuse. Üks asi, mida ma siiski täheldasin, on see, et kui ma ei seganud seda kohe, siis tundus, et moodustub rohkem p2p, kuid segamisel ei tulnud see uuesti pinnale. Mingi emulgeerumine alumise kihiga või minu poolt vale tähelepanek?
↑View previous replies…
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 159
Ma ei tea. Seal on alati olnud ainult 2 kihti, hägune valge alumine kiht ja helekollane kiht peal. Kunagi ei ole olnud mingit pruuni midagi nagu teistel fotodel. Võimalik, et p2p ei ole p2p, kuna ma ei ole p2p-ga tuttav ja ma ei ole seda kuidagi testinud. Mis on glütsidaatõli? Glütsidiinhape?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 159