Alapvetően ugyanabban a helyzetben vagyok, mint az OP, csak iv próbáltam a keton katalízis oof triptofán triptaminná ciklohexanon segítségével.
Iv háromszor próbálta meg a ródium irodalom szerint, és két alkalommal a triptofán nem is oldódott, az egész csak sötétbarna (az oldószer) lett, és a ragacs (amely feltételezem, hogy a nem átalakított triptofán volt) sárga volt.
A második nekifutásra azt gondoltam, hogy bassza meg, és sokkal több ciklohexanont adtam hozzá, és ez feloldotta a triptofánt.
Ezután DCM-mel vagy metilén-kloriddal kevertem, és most szódabikarbónát vagy szódabikarbónát kell vennem, hogy kimossam.
Majd megfigyelem, hogy mi történik - lehet, hogy be kell tennem a fagyasztóba, hogy kiomoljon belőle a triptamin - ha valóban van benne!
Ami a sárga ragacsot illeti, iv ugyanezt tette. DCM-mel extrahálom, majd kimosom - a dolog, ami elriaszt, az az, hogy soha nem szűnt meg por lenni a lombik alján. Nem engedett ki egy csomó buborékot, de ezt teszi, amikor amúgy is visszaáramlik
Azt mondanám - szintén teljesen kezdőként, ez egy elég nehéz reakció, hogy jól csinálja.
iv is próbálkozott a borsmenta vagy a lándzsásmenta átváltási módszerrel, sikertelenül.
Tbh, most épp azon gondolkodom, hogy a ciklohexanont egy másik reakcióhoz használom egy bizonyos borsból kivont és előállított anyaggal. Meglepett, hogy milyen egyszerűnek tűnik tbh.
Bárcsak valaki csak helyesen írná ki a szintéziseket (hacsak nem csak én vagyok ilyen).
A TLC-t még egy kicsit tanulmányoznom kell - megvannak hozzá a szilika lemezek és az apró kis üvegcsövek.
Szerintem a YouTube-ra azért van szükség, hogy a feketebors kivonatot, ami nálam van, piperinné, majd piperidinné tisztítsam.
Onnan TUDOM, hogy a ciklohexanon rendkívül hasznos lehet a PCC előállításához.
Ismétlem, nem akarom növelni vagy eladni - azok a napok már régen elmúltak. Megcsináltam a nyújtásomat az eladásra, és most maradok magamnak.
Úgy gondolom, még ha egy gramm triptofánt is át tudok alakítani triptaminná - számomra ez megéri.
Alapvetően egy évet adtam magamnak, hogy DMT-t, DET-t, DPT-t állítsak elő, ahelyett, hogy egyszerűen kivonnám a gyökérkérget, ha rájövök, hogy elég DMT-t készíthetek magamnak egy életre....