Az STAB helyettesítheti a NaBh4-et? cas:56553-60-7

HerrHaber

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
364
A STAB sokkal drágább, amennyire tudom, és a NaBH4 elég jó az Ön céljára

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
512
Deals
5
Kínában ugyanezért az árért van, im nem biztos, hogy kihez beszélsz, de ez nem redukálja a nitrót, csak a ketonokat.

View previous replies…

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
512
Deals
5
Igen, mindenkit frissítettem az állapotáról. a megállapításaim szerint nem tudja a nitrót aminóra redukálni, de a vízmentes imin módszereihez jó és nagyon enyhe.
Az irodalomban vannak beszámolók arról, hogy a nitrót aminóvá redukálja, de ecetsav jelenlétében, amit én nem próbáltam.

ZRG

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
1
Nem ismerem jól a kémiát, amúgy a p2np-t, STAB-ot és rézhidridet használó áramkör svájci agy nélkül is helyreáll, ugye?

ZRG

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
1
Lehet, hogy valami baj van a fordításommal, úgy értem, a p2np nem redukálható amfetaminná a STAB segítségével, nem igaz?

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
512
Deals
5
Nem, normális körülmények között az én megállapításaim szerint nem tud. van olyan irodalom, amely szerint GAA jelenlétében igen, de nem próbáltam.

ZRG

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
1
Nos, még mindig nem találom a keresett választ, mert senki nem próbálta meg

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
512
Deals
5
Azt hiszi, hogy álmomból kapcsolódom önhöz? Megpróbáltam, és nem működött, valószínűleg acetoc savval működik valamilyen mértékben, de nem kielégítő.
Rövid válasz: Nem.

K-Cyanide

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
86
Csak hogy tudd, ha valakinek szüksége van STAB-ra, azt elég könnyen elő lehet állítani toluol (vagy THF) , NaBH4 és GAA sztöchiometrikus mennyiségben. Itt van egy rövid leírás:

Nátrium-triacetoxiborohidrid (STAB) előállítása

37,83 g (1 mol) nátrium-borohidrid 500 ml száraz toluolban lévő szuszpenziójához 180,12 g ( 3 mol) GAA-t cseppenként, erőteljes keverés közben adunk. A hőmérsékletet 30 °C alatt tartjuk, szükség esetén külső hűtéssel. Amikor a gázfejlődés megszűnik, kb. 20 perc múlva a szuszpendált nátrium-triacetoxiborohidridet (STAB) vákuumszűréssel izoláljuk, és egyszer száraz EtOAc-val mossuk. A szűrőpogácsát vákuumban tömegállandóságig szárítjuk.

Terméshozam: Közel mennyiségi, ha száraz reagenseket használunk és a reagenseket pontosan kimérjük.

41Dxflatline

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
164
A boránnak más forrásai is vannak. Talán a dekaborán? Tetrahidroxidiboron? Talán aminodiboránátok, amelyek ammóniaboránból viszonylag könnyen szintetizálhatók. Lásd 306. oldal https://core.ac.uk/download/4824361.pdf Nem vagyok kémikus, így nem tudom, hogy ezek mennyire működnek a nitrovegyületeknél.

STAB / NaBH4 összehasonlítások: https://www.organic-chemistry.org/synthesis/C1N/amines/reductive-amination-guide.pdf
Érdekes STAB-betétek, például a reakcióidő jelentős lerövidítésének módja, miért használják a GAA-t: https://www.researchgate.net/publication/286303639_Boron_reagents_for_reductive_amination