P2P szintézis a BMK glicidátéterekből

Re186

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Itt van egy kérdés, azt mondja, hogy "a NaOH reflux lépés kihagyható, ha a nátriumsót (5449-12-7) használják", de ha így van, akkor a reakciókörülmények ugyanazok lesznek, mintha közvetlenül 41232-97-7 vagy 80532-66-7-et használnának Más, mert a NaOH reflux szakaszában desztillált vizet adnak hozzá, 35% sósavat vagy 45% kénsavat adnak hozzá ez alapján, a savkoncentráció teljesen más lesz, ha kihagyjuk ezt a lépést. Tehát azt szeretném megkérdezni, hogy ha itt a száraz szilárd nátriumsót (5449-12-7) használják, akkor a NaOH reflux lépés mennyiségének megfelelően kell-e desztillált vizet hozzáadni, vagy közvetlenül 35% sósavat vagy 45% kénsavat és a szilárd nátriumsót (5449-12-7) lehet keverni?

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,857
Deals
Szia! Mindenképpen desztillált vizet javasolnék hozzáadni.

Re186

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Az itt a kivonat mosásához használt sóoldat telített nátrium-klorid-oldat vagy nátrium-bikarbonát-oldat vagy nátrium-karbonát-oldat?

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,857
Deals
A sóoldat telített NaCl-oldatot jelent. Ki kell mosni és meg kell szabadulni a savtól. Nátrium-hidrogénkarbonát szln. és aztán sós lével is moshat.

blackburn

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
48
hogyan jön a hidrolízis után a HCI-vel való hidrolízis után a tiszta sárga/sötét olaj a folyadék tetején.

de miután elválasztjuk az olajat a HCI-től, és forró vízzel kimossuk, az olaj nagyon sűrűn leülepedik az aljára, és szinte mézhez hasonlóan zavarossá válik..
WUdareFDp4
WB9Kadtprh

View previous replies…

Re186

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Úgy tűnik, hogy a dekarboxilációs reakció nem fejeződött be, és a terméked nagy mennyiségű karbonsavat tartalmaz, ami a lehűlés után részleges megszilárdulást okoz. megfigyelheted, hogy ez a zavarosság és viszkozitás megjelenik-e a hűtés után, ha igen, akkor a véleményem szinte ugyanaz. a probléma megoldásához magasabb hőmérsékletet használhatsz a refluxhoz, vagy hosszabb ideig refluxolhatsz. Ezenkívül ennek a karbonsavvegyületnek a forráspontja sokkal magasabb, mint a P2P-é. Elméletileg desztillációval elválasztható, de tekintettel a hűtés utáni megszilárdulás súlyosságára, úgy gondolom, hogy először a nem teljes reakció problémáját ajánlott megoldani. a dekarboxilációs reakció során szén-dioxid szabadul fel, ami a reakcióoldat felületén kis buborékokat okoz, mint a rázott szóda. A reakció végét nagyjából úgy ítélheti meg, ha megfigyeli, hogy a buborékok mikor tűnnek el.

View previous replies…

Re186

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Emellett arra is figyelnie kell, hogy a reakció során jól keverje-e a reaktánsokat. Ennek a reakciónak a szubsztrátja a karbonsavvá hidrolizálást követően rosszul oldódik vízben. Ez egy keresztfázisú reakció, ezért erős keverést kell használnia, hogy a lehető legjobban keverje őket, ha egyszer a reakcióban hosszú ideig réteges állapotban vannak, akkor könnyen előfordulhat ez a nem teljes reakció.

Re186

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Javaslom, hogy kezdje újra, mert így értelmes kísérleti adatokhoz és reprodukálható kísérleti következtetésekhez juthat.

Re186

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Szakmai tapasztalataim szerint ez a reakció nem nagyon alkalmas sósavra, ezért feltételezve, hogy a problémája nem oldódott meg, a reakció után megpróbálhatja a hűtés nélküli olajat forró 20%-os nátrium-hidroxid vizes oldattal kimosni. A nem reagált karbonsavak vízben oldott nátriumsók képződésével eltávolíthatók, és a mosott termék hűtés után nem szilárdulhat meg, de elképzelhető, hogy a hozam nagyon alacsony lesz.

w2x3f5

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
210
A glicidát csak nátrium nélkül, standard probléma, és általában a történik, mert a HCl nem olyan jó munka

View previous replies…

Heisenblack

Newbie
New deal
Reaction score
15
Ugyanezt az eredményt kaptam 85%-os foszforsavval, a hőmérséklet max volt, kb. 4 órán át refluxáltam. Azt hiszem, az volt a probléma, hogy a keverésem nem volt elégséges, plusz abbahagytam a keverést, amikor a reakcióelegy elkezdett forrni (őszintén azt hittem, hogy a forrás biztosítja a megfelelő keverést). A barna/sötét réteget toluolnal extraháltam, a kivonatot sós oldattal mostam párszor, amíg a vizes réteg semleges nem lett, majd a toluolt bepároltam, és egy viszkózus barna folyadék maradt. Amikor ezt a barna folyadékot vízgőzdesztillációval tisztítottam,csak egy kis töredék világossárga p2p (talán 2 - 5ml 100g cas 5449-ből) került a vízzel együtt a befogadó lombikba, a vízgőzdesztilláció után egy világosbarna maradék maradt (lásd a képet). Feltételezem, hogy ez a nem reagált glicidsav?
FQazNpdTnJ

Last edited by a moderator:

Heisenblack

Newbie
New deal
Reaction score
15
Ez a p2p olaj (azt hiszem) a fogadó lombikból , a keverék még mindig zavaros, hagytam, hogy éjszakára (remélhetőleg) rétegekre váljon szét.

A nem reagált glicidsavval tervezem kivonni, és megnézni, hogy a savval való újbóli hidrolízissel, erős keveréssel több p2p-t tudok-e kapni. Innen kiindulva kihagyhatom a NaOH lépést, vagy szükséges?
U8eQsTfAmi

Last edited by a moderator:

w2x3f5

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
210
Küldjön nekem egy privát üzenetet, és megpróbálok segíteni Önnek.

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,857
Deals
Helló, valószínűleg a problémája egy gőzdesztillációban van?

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,857
Deals
Úgy néz ki, mint egy nem jól elkülönített megoldás.

P.S. kérdezhetsz tőlem DM-ben. Én ha ingyen. Nem kell fizetnie. :)