Synteza amfetaminy poprzez redukcję oksymów P2P

alterego

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
6
Cześć, świetny tekst!
Tak wiele szacunku dla was, którzy to podnoszą / poświęcają czas, aby się z nami podzielić!
Ale jedna rzecz mnie nurtuje.
To forum nauczyło mnie, że amfetamina powinna być biała, inne kolory są (wadliwe) związane z syntezą, prekursorem / resztkami trucizny ...
Wiem, że powszechna jest niewielka zmiana koloru w produkcie końcowym, ale twój produkt końcowy ma tylko pełny żółty / pomarańczowy kolor?
O co w tym chodzi?

GhostChemist

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
554
Cześć, alterego!
Tak, to fakt, że czysta amfetamina ma biały kolor.
Żółty kolor amfetaminy wynika w szczególności z jej utleniania.
Na przykład podczas odparowywania rozpuszczalnika podczas jego wrzenia i podczas przechowywania z ekspozycją na powietrze.
Dodatkowo żółty kolor można przypisać zanieczyszczeniom w postaci soli żelaza i siarczanu sodu.
W przyszłych badaniach będziemy dalej badać tę kwestię i publikować nowe dane badawcze.

View previous replies…

waltjr5858

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
27
Czy wideo, o którym wspominasz, to redukcja za pomocą borohydryku sodu? Mam ogromny problem z tą syntezą.... możesz pomóc? Udało mi się raz, reszta to porażki. Zrobiłem to wystarczająco dużo razy, aby móc odpowiedzieć szczegółowo, co robię, więc prawdopodobnie mógłbyś pomóc dość szybko... dzięki

OrgUnikum

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
313
2070 g metyloaminy.HCl
1280 g NaOH
5000 ml alkoholu metylowego

Wlej alkohol do 10-litrowego dzbanka z dobrze zamykającą się pokrywką, wlej całą metyloaminę.HCl do dzbanka, wstrząśnij i poczekaj, aż większość się rozpuści, a następnie włóż dzbanek do dużego wiadra z lodowatą wodą i dodawaj NaOH porcjami. Wstrząsnąć i poczekać, aż ciśnienie w dzbanku ponownie zniknie, a następnie dodać kolejną porcję. Po dodaniu całej porcji i ustąpieniu ciśnienia przefiltrować przez duży filtr do kawy, aby usunąć sól. Wypłucz sól w filtrze z odrobiną metanolu. Im zimniej, tym mniej śmierdzi, ale śmierdzieć będzie.
Daje to około 20% roztwór metyloaminy w metanolu (wagowo, zawsze wagowo).
Ten roztwór zawiera dodatkowo wodę, dokładnie około 580 ml, jeśli chcesz pozbyć się wody, musisz wysuszyć mieszaninę mieszanką KOH i CaO (wapno palone) - 2 kg tego powinno wystarczyć.
Alternatywnie zamiast NaOH można użyć metanolanu sodu, który bezpośrednio wytworzy bezwodną metyloaminę w metanolu.
Ta metoda pozwala uzyskać do 30%, ale nie jest zalecana. 20% jest w porządku.

Bell

Don't buy from me
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
0
I have P2POXIME , if I use zn+hcl for the reagent.. is that okay?