Synteza metamfetaminy z efedryny przy użyciu I2 i H3PO2

ImRegistered

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Czy ta synteza będzie działać z p2p?

hacke8

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
42
Nie, to jest odpowiednie tylko dla efedryny. P2P używa amalgamatu lub innych linii.

hacke8

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
42
Tak, istnieje wiele sposobów na wybranie odpowiedniego dla siebie forum BB.

New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
0
czy to działa z pseudo?

hacke8

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
42
Tak, ten wątek dotyczy tylko efedryny i pseudoefedryny.

Toti

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Cześć, czy jest jakaś różnica, jeśli używam sudoefedryny w tym przepisie?
Dziękuję

amieri

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
55
You want a molar equivalent , these are hypothetical amounts, but say the the 6g of ephedrine is 20mmol of one mol of ephedrine then you'd want 20mmol equivalent of pseudo.im by no mean a pro and have never even looked up the molecular weight of either of them put that's the idea .
There's a post on here somewhere I believe from patten that is very detailed and informative about the subject definitely look it up because this is something that is very important in all reactions.
Sincerely B

!MAKE AMERICA COOK AGAIN!

ZMI_AA0B

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Czy są jakieś pytania dotyczące destylacji bezwodnego siarczanu sodu po suszeniu na rysunku 16? Po destylacji DCM amfetamina zostanie oddzielona od DCM

ZMI_AA0B

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Czy destylacja metamfetaminy DCM będzie również przeprowadzana razem z rysunkiem 17?

ZMI_AA0B

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Mogę zapytać, czy powodem braku białego osadu po wprowadzeniu chlorowodoru jest to, że ekstrakt nie jest suchy? Czy są jakieś inne powody, które mogły to spowodować?

ZMI_AA0B

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Jak działać jako ekspert ds. informacji, jeśli chcesz

hacke8

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
42
Po zakończeniu reakcji dodaj wodę, aby zneutralizować kwas, a następnie dostosuj do zasadowego PH10 + i wyekstrahuj go za pomocą DCM. Po ekstrakcji dodać siarczan sodu do wyschnięcia (30 minut do 1 godziny) i przefiltrować, odparować DCM (90-110 stopni) pod normalnym ciśnieniem, pozostawiając jasnożółtą ciecz (wolną zasadę metamfetaminy) i przefiltrować po dodaniu eteru naftowego. Filtrat przepuszcza się przez gazowy chlorowodór w celu uzyskania białego proszku chlorowodorku metamfetaminy.

ZMI_AA0B

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Nauczycielu, nie rozumiem, czy jeśli użyję toluenu do ekstrakcji i siarczanu sodu do suchej destylacji, to czy toluen będzie destylowany razem z amfetaminą?

ZMI_AA0B

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Nauczycielu, toluen jest niepolarnym rozpuszczalnikiem. Czy to oznacza, że po ekstrakcji, wysuszeniu i przefiltrowaniu toluenu można bezpośrednio wprowadzić do niego chlorowodór?

hacke8

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
42
Prosimy o dokładne sprawdzenie wszystkich odczynników i procesów pod kątem błędów.

Last edited:

ZMI_AA0B

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Nauczycielu, czy mogę zapytać, czy późniejsza operacja jest taka sama, jeśli DCM zostanie zamieniony na toluen? Dziękuję za wskazówki, nauczycielu

ZMI_AA0B

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Nauczycielu, czy możliwe jest zastąpienie DCM toluenem bez DCM? Czy prawidłowe jest destylowanie toluenu po wysuszeniu, pozostawiając żółtą ciecz, zamiast destylowania go w całości?

hacke8

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
42
Tak, o ile jest to rozpuszczalnik niepolarny. Można również wprowadzić gazowy chlorowodór bezpośrednio do wysuszonego rozpuszczalnika bez destylacji.

ZMI_AA0B

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Jesteś tutaj najbardziej entuzjastyczny. Tylko Ty możesz mi odpowiedzieć. Jeśli mi się uda, na pewno podziękuję

ZMI_AA0B

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Nauczycielu, tak właśnie działam. Czy możesz mi pomóc spojrzeć! Po podgrzaniu i refluksie ekstrahowałem go toluenem i wlałem do bezwodnego siarczanu sodu, aby go wysuszyć. Po filtracji oddestylowałem toluen i pozostawiłem amfetaminę przed wprowadzeniem chlorowodoru

ZMI_AA0B

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Czy mogę zapytać, które niepolarne rozpuszczalniki mogą być używane do ekstrakcji metamfetaminy?

hacke8

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
42
Tak, można używać toluenu, benzenu, ksylenu. Nie będą one destylowane z rozpuszczalnikiem, ponieważ ich temperatura wrzenia jest wyższa niż temperatura wrzenia rozpuszczalnika. Można bezpośrednio wprowadzić gazowy chlorek wodoru po wysuszeniu, bez wpływu na niego.

View previous replies…

ZMI_AA0B

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Przepraszam, nauczycielu. Po podgrzaniu i refluksie należy najpierw dodać roztwór alkaliczny o wartości pH 10 lub wyższej, a następnie dodać tiosiarczan sodu przed ekstrakcją toluenem. Czy może mnie Pan nauczyć kolejnych kroków? Dziękuję

hacke8

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
42
Możesz użyć eteru naftowego, to zależy od twojego własnego harmonogramu, a proszek rekrystalizuje się w lód. Możesz odnieść się do tematu ICE.

New deal
Reaction score
0
Czy możesz mi pokazać ten motyw lodowy. Nadal mam trudności z rekrystalizacją proszku mety do lodu

ZMI_AA0B

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Czy siarczan sodu suszący mieszaninę toluenu wyekstrahowanego z amfetaminy i siarczanu sodu służy do uszczelniania?