Moja pierwsza synteza mefedronu na DCM. + zdjęcia.

EHRMANTRAUT

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
38
Cieszę się, że mogę Cię powitać. A więc moja relacja z syntezy mefedronu. piszę bez humoru bo pod koniec syntezy został popełniony błąd. o tym dowiecie się na końcu artykułu. a więc wszystko w jak najlepszym porządku.

Dostałem tester na 4mmms.

Zawierał metyloaminę, bk4, aceton, dichlorometan i kwas.

QJMP9cpQYy
NtKEObzhq3
GQtITzeyFw
HYOnbdRl0W

A więc krok pierwszy. Cóż, to proste.
Wsypujemy 100 gramów bk4 do naszej kolby (ja miałem kolbę o pojemności 1 litra).

1XT7pQlMok

odmierzyć około 350 ml dcm

.
TmJq06RugI

po całkowitym rozpuszczeniu bk4 w dcm

FEKvQae9OM

Dodajemy metyloaminę porcjami, aby temperatura nie wzrosła powyżej normy. Wlewamy więc metyloaminę, korkujemy otwory i montujemy termometr...
JwCtWAh5Gs
TcYAx8yR63

temperatura zaczęła rosnąć od pierwszej minuty. świetnie!!!!
Potem czekają nas najnudniejsze godziny. W moim przypadku 2 godziny i 30 minut (i trzeba pamiętać o ciągłym mieszaniu i patrzeniu na termometr).

Po upływie odpowiedniego czasu odstawiamy kolbę i czekamy na wyraźne rozdzielenie się warstw.

MDB3qlZkNf
WbAnusvJ3N

i tak warstwy są rozdzielone jak widać na zdjęciu, przejdźmy do płukania.

Zapomniałem zrobić zdjęcie. Cóż, to cholernie skomplikowane. dodaj 100-150 ml wody destylowanej, dobrze namocz. górna warstwa do utylizacji (w moim przypadku do ekstradycji) i tak dalej, aż zapach metyloaminy zniknie. zajęło mi to 4 prania.

To jest to, co powinno być złomowane. Dodałem trochę dichlorometanu i dobrze ubiłem i oto co otrzymaliśmy.
H7CqDBXFv8

weź dolną warstwę i wyślij ją do głównej masy....

etap zakwaszania

H9J4Uh6uSM

Tego bałem się najbardziej i powiem, że nie na próżno. oto moja synteza i doszedłem do końca. Wlewałem kwas bardzo powoli i ostrożnie, za każdym razem sprawdzając wskaźnik px. wcisnąłem... ok, znów wlałem kwas ale już mniej... znów odczekałem, sprawdziłem wskaźnik i w pewnym momencie po kolejnych kilku kroplach masa reakcyjna nabrała bursztynowego koloru. Ponownie wziąłem wskaźnik, zmierzyłem..... o cholera!!! utleniłem!!!! do około 0 lub 1. suka!!!!.

7WSjkNcwph

ale to wszystko, w tym momencie synteza została zakończona. więc bądź bardzo ostrożny podczas etapu zakwaszania. dzięki za uwagę.
jeśli ten artykuł był pomocny, proszę o duży like i komentarz.

p.s

chcę również wyrazić wdzięczność twórcom forum i jego zespołowi. to forum ma miejsce w czołówce. wyjątkowa strona. i jestem gotów pomóc w jej rozwoju. a szczególnie zasługują na uwagę chłopaki z "C" i "U" jesteście fajni. dziękuję za zaufanie i możliwość sprawdzenia się, ale stało się to, co się stało. moja wina. ale uczysz się na błędach.

Attachments

• CUJNswSEBj.jpg
    CUJNswSEBj.jpg
    287 KB · Views: 362
  • odn2lZvQAf.jpg
    odn2lZvQAf.jpg
    138.6 KB · Views: 327
  • LpYxUwV3QK.jpg
    LpYxUwV3QK.jpg
    263 KB · Views: 328
  • hFgryXLG3W.jpg
    hFgryXLG3W.jpg
    340.5 KB · Views: 316
  • Qasp2bzDrB.jpg
    Qasp2bzDrB.jpg
    244.7 KB · Views: 319
  • a3S7qZxwgL.jpg
    a3S7qZxwgL.jpg
    361.2 KB · Views: 366
  • tF0Jqnub4V.jpg
    tF0Jqnub4V.jpg
    354.9 KB · Views: 359
Last edited:

Mo0odi

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
61

EHRMANTRAUT

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
38
Przepraszam. Zapomniałem zmienić litery w edytorze na twoją nazwę użytkownika

i chcę również wyrazić wdzięczność twórcom forum i jego zespołowi. to forum ma miejsce w czołówce. wyjątkowa strona. i jestem gotów pomóc w jej rozwoju. a szczególnie zasługują na uwagę @William Dampier i @Marvin "Popcorn" Sutton chłopaki jesteście fajni. dziękuję za zaufanie i możliwość sprawdzenia się, ale stało się to co się stało. moja wina. ale człowiek uczy się na błędach.

EHRMANTRAUT

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
38
Myliłem się, ludzie. Myślę, że on żyje. Minęły trzy godziny.

Attachments

• z27s3kIAqY.jpg
    z27s3kIAqY.jpg
    3.4 MB · Views: 416

w2x3f5

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
187
Zakładam, że używany 2b4m był bardzo brudny

EHRMANTRAUT

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
38
Nie przyjacielu, bk4 był najczystszy. Problemem był mój pośpiech i nieznajomość pewnych aspektów.

w2x3f5

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
187
Twój 2b4m ma żółty kolor, oznacza to, że ma zanieczyszczenia, a po meph nadal ma żółty kolor

EHRMANTRAUT

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
38
W każdym razie, chłopaki, zacząłem dobrze, ale w końcu puszka się zepsuła. Moja pierwsza synteza poszła się jebać.
Przykro mi. Ale błędy się zdarzają i następnym razem będzie lepiej.

Reaction score
311
Dobra robota!
Dużo lepiej niż za pierwszym razem:)
Tak, zdarza się, jakaś niedorzeczność psuje syntezę.
To co przekwasiłeś nie jest krytyczne. Ale trochę złamałeś protokół syntezy. Oczywiście można było to naprawić. Ale słoik się zepsuł....
Jestem pewien, że następnym razem zadziała. Najważniejsze to napisać do nas i zapytać, a my doradzimy.

EHRMANTRAUT

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
38
dziękuję. tak, pośpiech doprowadził mnie do takiego wyniku, zgadzam się z tobą. następnym razem kupię dodatkowy sprzęt, a mianowicie mieszadło magnetyczne, ponieważ mieszanie w rękach przez 2,5 godziny nie jest najlepszą rzeczą do zrobienia.

Jesse_Pinkman_

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
78
Do zakwaszania:
Spróbuj z lodowatym HCI i lejkiem kroplowym, co 2 sekundy 1 kropla, użyj mieszadła magnetycznego, aby RM był cały czas w ruchu i możesz wlać trochę lodowatego dcm do IT, gdy robi się zbyt ciepło.
U mnie zadziałało dobrze.

NewSwiftie

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Jaka jest wydajność tej metody?

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
198
Świetny przyjaciel! Cieszę się, że wszystko rozwija się tak, jak powinno. Bardzo fajnie jest zobaczyć, jak pierwsza próba kończy się sukcesem (w większości przypadków ;] ) i przy odrobinie szczęścia. Jak często zdarza się, że dobrze zorientowany chemik odnosi sukces w pierwszej syntezie, nie mówiąc już o kimś mniej doświadczonym? Błędy mogą być dobrą rzeczą, jeśli nie są zbyt kosztowne. Przynajmniej świetny nauczyciel. Staraj się być tak precyzyjny i szczegółowy, jak to tylko możliwe i zapisuj swoje wyniki, a z czasem zwiększy to twoje zrozumienie i umiejętności, dzięki czemu będziesz mógł być najlepszy. Dobra robota! Dziękuję!

EHRMANTRAUT

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
38
Dobrze to słyszeć, przyjacielu. Tak, czasami nasze błędy motywują nas do jeszcze lepszej pracy.