Pakiet zajęty

Mister Man

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇮🇹
Reaction score
3
Cześć wszystkim, co się stanie, jeśli paczka zawierająca leki zaadresowane do mnie zostanie zablokowana w urzędzie celnym?

FENTAMAS

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
109
W różnych miejscach na świecie istnieją różne strategie.
Gdzieś tylko konfiskata i powiadomienie lub bez niego.
Gdzieś nalot policji lub dostawa bez problemów, ale nalot 1-2 tygodnie/miesiąc później, jeśli zakładają, że jesteś dealerem.
Gdzieś dzwonią z posterunku, aby przyjść i "pomóc im znaleźć paczkę" lub z innego bzdurnego powodu, aby pomóc im potwierdzić, że jest twoja.

Mister Man

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇮🇹
Reaction score
3
Przesyłka została zatrzymana w Niemczech, a następnie trafiła do Włoch

gus.fring

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
57
Życzę ci, aby ci się to nie przytrafiło😬

cofita666

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
38
Tak mi przykro z powodu ciebie, proszę, czy możesz nas informować, co wydarzyło się w przyszłości i jakie konsekwencje poniesiesz
Proszę, bądź bezpieczny 🙏 ❣️

miner21

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
376
Miałem jeden zatrzymany w urzędzie celnym. Była to niewielka ilość. Dostałem list z informacją, że został zajęty, a także formularz, aby go odzyskać, gdybym był agentem DEA. Po otrzymaniu listu nie należy niczego wypełniać ani odsyłać, jeśli istnieje taka możliwość. Po prostu wyrzuć go i uznaj swój adres za spalony.

Mister Man

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇮🇹
Reaction score
3
Nadal nie otrzymałem żadnego powiadomienia, tylko firma spedycyjna powiedziała mi, że celnicy go zajęli, może nawet go nie przeanalizowali, to płyn. Mam nadzieję, że pójdzie w zapomnienie

View previous replies…

miner21

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
376
Nie odpowiadaj, jeśli ma to negatywny wpływ na Twoją działalność, ale z jakiej usługi wysyłkowej korzystasz, że powiadomiono Cię o zajęciu paczki?

The-Hive

Moderator of the UK Forum
⭐️MODERATOR⭐️
🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
493
Deals
1
Wyślij ćpuna, aby to zdobył 😆😆

Acab1312

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇩🇪
Reaction score
101
Powodzenia, jak zauważyłeś, że został skonfiskowany?

Mister Man

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇮🇹
Reaction score
3
D Z numeru śledzenia wynika, że przesyłka została zablokowana, a następnie firma spedycyjna napisała do mnie e-mailem, że została zablokowana w urzędzie celnym

Mister Man

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇮🇹
Reaction score
3
NOI nie wie, czy jest skonfiskowany, powiedzieli mi, że jest zajęty lub zatrzymany, nie mogą mi powiedzieć. Teraz minął już miesiąc i nic nie wiem.

Osmosis Vanderwaal

Moderator of the US Forum
⭐️MODERATOR⭐️
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
5
Reaction score
1,679
Deals
1
Prawdopodobnie masz szczęście, że został on zajęty w Niemczech, a nie we Włoszech. Nie jestem pewien, jak wygląda ekstradycja w Europie, ale w USA nie przyjmą cię nawet z innego stanu, chyba że poziom przestępstwa jest na określonym poziomie. Wykroczenie pierwszego stopnia. Istnieją 4 niższe poziomy przestępstw. Aby dokonać ekstradycji z innego kraju, musi to być przestępstwo 3 lub 2 stopnia. Gdyby znaleźli paczkę we Włoszech, mógłbyś już siedzieć w więzieniu. Nadal posprzątałbym dom i zabrał laptopa do znajomych na miesiąc (ten, którego używałeś do zamawiania rzeczy, to najsilniejszy dowód, jaki istnieje).

Acidosis

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
158
Mogę mówić z doświadczenia, ponieważ niejednokrotnie ponieśliśmy straty z powodu konfiskaty paczek przychodzących z Chin do Unii Europejskiej, a najmądrzejszą radą, jaką mogę zaoferować, jest niewypełnianie żadnych formularzy, nieodpowiadanie na żadne wiadomości od organów celnych lub próba uratowania paczki, trzymanie się od niej z daleka przez cały czas i od tego momentu podjęcie podstawowych środków bezpieczeństwa, które powinieneś mieć. (zmiana numeru telefonu, e-maili itp.). Z pewnością Twoja paczka zostanie później zniszczona i w zależności od jej zawartości władze będą zadowolone z jej zniszczenia lub zostanie wszczęte dochodzenie, jeśli dotyczy to ilości o notorycznym znaczeniu w klasie 1, jeśli chodzi o odczynniki lub chemikalia badawcze, które jeszcze nie podlegają Nie powinieneś martwić się tak bardzo o prawo i wystarczyłoby wprowadzić kilka zmian w swoim życiu. Błogosławieństwa i zachęty!!!

Acidosis

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
158
Przepraszam, że piszę o błędzie... Trzymaj się. N wielki uścisk bracie!

Acidosis

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
158
Mogę mówić z doświadczenia, ponieważ niejednokrotnie ponieśliśmy straty z powodu konfiskaty paczek przychodzących z Chin do Unii Europejskiej, a najmądrzejszą radą, jaką mogę zaoferować, jest niewypełnianie żadnych formularzy, nieodpowiadanie na żadne wiadomości od organów celnych lub próba uratowania paczki, trzymanie się od niej z daleka przez cały czas i od tego momentu podjęcie podstawowych środków bezpieczeństwa, które powinieneś mieć. (zmiana numeru telefonu, e-maili itp.). Z pewnością Twoja paczka zostanie później zniszczona i w zależności od jej zawartości władze będą zadowolone z jej zniszczenia lub zostanie wszczęte dochodzenie, jeśli dotyczy to ilości o notorycznym znaczeniu w klasie 1, jeśli chodzi o odczynniki lub chemikalia badawcze, które jeszcze nie podlegają Nie powinieneś martwić się tak bardzo o prawo i wystarczyłoby wprowadzić kilka zmian w swoim życiu. Błogosławieństwa i zachęty!!!

mikeyoak

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
7
Ok. Mam pewne doświadczenie w tej kwestii, w zależności od tego, gdzie się znajdujesz. Jeśli zdarzyło się to w USA, nie krępuj się mnie zdemaskować