Sinteza dl-efedrinei din 1-fenil-1,2-propandion

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,080
Deals
1

Introducere

Aici este descrisă metoda de sinteză a dl-efedrinei din 1-fenil-1,2-propandion prin reducere catalitică cu hidrogen gazos și catalizator Adams. 1-fenil-1,2-propandionul poate fi achiziționat de pe piața chimică internațională, iar alți reactivi nu sunt atât de greu de cumpărat. Aceasta este o reacție într-un singur vas care utilizează expunerea ușoară la hidrogen gazos. Acordați atenție măsurilor de siguranță. În plus, există mai multe metode simple de fabricare a efedrinei, cum ar fi extracția efedrinei din plante, sinteza efedrinei din propiofenonă, metamfetamina din comprimate de efedrină și Clean Green Ephedrine Manufacturing Process.

Echipament și sticlărie.

Reactivi.

• Alcool etilic absolut ~150 mL;
  • 1-fenil-1,2-propandion (0,05 mol) 7,4 g;
  • Soluție alcoolică de metilamină conținând 1,6 g (0,05 mol);
  • Oxid de platină (PtO2; catalizator Adams) 0,1 g;
  • Clorură de hidrogen (HCl) soluție alcoolică ~30 mL;
  • Acetonă ~200 mL.
WaqusZ80Or

Solubil în H2O 47,62 g/L (25 ºC), alcool, eter, cloroform și uleiuri.
Punct de fierbere: 255 °C la 760 mm Hg (bază liberă);
Punct detopire bază liberă: 37-39 ̊C;
Punct de topire sare HCI: 187-188 ̊C;
Greutate moleculară: 165,236 g/mole;
Densitate: 1,124 g/cm3 (20 °C);
Număr CAS: 299-42-3 (bază liberă) și 50-98-6 (sare clorhidrat).

Procedura de sinteză a clorhidratului de dl-efedrină

Un amestec de 50 mL de alcool etilic absolut, 7,4 g de 1-fenil-1,2-propandion (0,05 mol) și o soluție alcoolică de metilamină conținând 1,6 g (0,05 mol) a fost redus catalitic cu hidrogen în prezența a 0,1 g de oxid de platină (PtO2) în balon cu fund rotund de 200 mL. În unele experimente, a existat o perioadă lungă de inducție și apoi randamentul a fost scăzut. Acest comportament a putut fi evitat prin reducerea catalizatorului mai întâi și apoi adăugarea reactanților. Atunci când reducerea nu a mai avut loc, catalizatorul a fost îndepărtat prin filtrare și aproximativ jumătate din alcool a fost eliminat sub presiune redusă. În acest fel, excesul de metilamină a fost eliminat. Soluția a fost acidulată cu clorură de hidrogen alcoolică până la pH 6,5-7 și evaporată până la uscare. Clorhidratul solid a fost spălat cu acetonă rece și uscat. O cantitate mică de clorhidrat de pseudoefedrină a putut fi extrasă din aceasta cu ajutorul cloroformului fierbinte ș i, prin efectuarea unui număr de extracții, s-a obținut o cantitate suficientă pentru o identificare sigură (p.m. 164 °C; bază liberă, p.m. 118 °C).
WljO9AzCHE
Clorhidratul de dl-efedrină a fost purificat prin recristalizare o dată din alcool-acetonă și topit la 189 °C. Baza liberă a fost recristalizată din cloroform-eter petrolier. Randamentul a fost de 2,5-4,0 g (25-40 %).

Last edited by a moderator:

Re186

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
Cred că ar fi mai bine să se utilizeze catalizatorul platină-carbon pentru acest catalizator de reacție. Pe de o parte, carbonul de platină are o densitate scăzută și este mai ușor de suspendat în soluție. Pe de altă parte, catalizatorul carbon platină utilizează o cantitate relativ mare, care este ușor de reciclat și are o rată de pierdere relativ scăzută. Ce părere aveți?

mxtlrr_chem

Don't buy from me
Resident
Reaction score
5
Conform pubchem, 1-fenil-1,2-propanedion[e] se găsește în cafea, însă nu am reușit să găsesc nicio documentație privind extragerea sa. Știe cineva ceva despre extracția din cafea?

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Cât de mult în cafea?

junjun

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Bună ziua, vreau să vă întreb dacă am dl-efedrină, pot obține metamfetamină D prin fosfor roșu iodat sau pot obține metamfetamină DL

bb.puffs

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Cred că veți obține D-metamfetamină, dar numai din l-efedrină din precursorul racemic. Prin urmare, doar jumătate din efedrină va deveni metamfetamină

Teotaita

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Ce dimensiune are hârtia de filtru?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,080
Deals
1
puteți utiliza un filtru de cafea tipic sau două în același timp, dacă este necesar

Teotaita

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Pentru eliminarea catalizatorului.
Mulțumesc mult din partea mea (Ewen)

Toti

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Bună ziua @G.Patton

Mă întreb dacă există o cale mai scurtă de a trece de la (1-fenil-1,2-propandion"e")
la metamfetamina de cristal, care să treacă prin oprirea conversiei (1-fenil-1,2-propandion"e") la efedrină, apoi metamfetamina de cristal

Ideea mea a fost că poate fi mai scurt în timp și mai mică pierdere de randament

Dacă da, ce recomandați?
Vă mulțumim.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,080
Deals
1
Bună ziua, nu cunosc o astfel de modalitate și cred că este imposibilă.

Toti

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Vă mulțumim pentru informațiile dvs.

WalterFan

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
9
Iertați-mi ignoranța, partea în care "a existat o lungă perioadă de inducție și apoi randamentul a fost scăzut. Acest comportament ar putea fi evitat prin reducerea catalizatorului mai întâi și apoi adăugarea reactanților. ' Pur și simplu nu înțeleg cum se poate evita perioada lungă de inducție prin reducerea catalizatorului, catalizatorul este oxid de platină, înainte de a-l adăuga la amestec, cum să îl reducem mai întâi? Este vorba de un lichid negru, cum ar trebui să îl rezolv ?