- Reaction score
- 5
Ieri am încercat metoda cu microunde și, de fapt, rezultatul este interesant.
În pahar am amestecat 20g 5449-12-7 și 20mL de acid orto-fosforic 85%.
Am pus în cuptorul cu microunde (700W), și am setat puterea cea mai mică. 5 -7 secunde de încălzire și 10-15 secunde de pauză pentru amestecarea și răcirea amestecului deoarece temperatura era prea mare. În total, 1 minut de încălzire activă.
După încălzire, s-au adăugat 50 ml de apă distilată.
Apoi s-a extras cu eter dietilic (3x20mL) și s-a spălat cu saramură (3x100mL).
Se usucă cu sulfat de magneziu și se evaporă eterul:
Am obținut un produs foarte frumos, dar numai 7 g din 20 g de pulbere.
Am încercat din nou și am încălzit în cuptorul cu microunde mai mult - 2 minute, dar nu a fost nicio diferență - același randament (mi-a fost teamă de supraîncălzire, deoarece o căldură prea mare în cuptorul cu microunde duce la crearea unei suprafețe solide, transparente, asemănătoare sticlei, care nu poate fi îndepărtată din cuptor).
Există vreo metodă de îmbunătățire a randamentului în cuptorul cu microunde? Pentru că acum este încă între 30-40%?
În pahar am amestecat 20g 5449-12-7 și 20mL de acid orto-fosforic 85%.
Am pus în cuptorul cu microunde (700W), și am setat puterea cea mai mică. 5 -7 secunde de încălzire și 10-15 secunde de pauză pentru amestecarea și răcirea amestecului deoarece temperatura era prea mare. În total, 1 minut de încălzire activă.
După încălzire, s-au adăugat 50 ml de apă distilată.
Apoi s-a extras cu eter dietilic (3x20mL) și s-a spălat cu saramură (3x100mL).
Se usucă cu sulfat de magneziu și se evaporă eterul:
Am obținut un produs foarte frumos, dar numai 7 g din 20 g de pulbere.
Am încercat din nou și am încălzit în cuptorul cu microunde mai mult - 2 minute, dar nu a fost nicio diferență - același randament (mi-a fost teamă de supraîncălzire, deoarece o căldură prea mare în cuptorul cu microunde duce la crearea unei suprafețe solide, transparente, asemănătoare sticlei, care nu poate fi îndepărtată din cuptor).
Există vreo metodă de îmbunătățire a randamentului în cuptorul cu microunde? Pentru că acum este încă între 30-40%?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 159
Am făcut acest lucru ieri și am obținut aproape exact același rezultat. Un lucru pe care l-am observat totuși este că atunci când nu am amestecat-o imediat părea că se formează mai mult p2p, dar după amestecare nu a revenit la suprafață. Un fel de emulsificare cu stratul inferior sau o observație greșită din partea mea?
↑View previous replies…
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 159
Nu știu. Nu au existat niciodată decât 2 straturi, un strat de jos alb tulbure și un strat galben deschis deasupra. Nu a existat niciodată ceva maro ca în alte fotografii. Este posibil ca p2p să nu fie p2p, deoarece nu sunt familiarizat cu p2p și nu l-am testat în niciun fel. Ce este uleiul glicidat? Acid glicidic?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 159