Amphetamine Synthesis From P2NP via SnCl2 and Zn

Bigballen

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
3
Koľko požadovanej kyseliny pridať na záver?

blacky2340

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
33
Nalejte 10 ml acetónu na 1 ml koncentrovanej kyseliny 97% + kyseliny sírovej v pomere 10:1. Pomocou pipety alebo injekčnej striekačky pomaly kvapkajte roztok, kým sa nedosiahne pH 5,5. Ak je prekyslený, pridajte viac voľnej bázy, ak je značne prekyslený a mení sa na kvapalinu, potom na a/b a rekryštalizujte.

View previous replies…

yuiopjkl

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
49
Môžete použiť nepolárne rozpúšťadlo (éter, benzén, toluén)

mithyl2

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
28
koľko bezvodého síranu horečnatého treba pridať vo fáze pri sušení etylacetátu a tesne pred pridaním ľadovej kyseliny octovej?

TucoSalamanca.

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇹🇷
Reaction score
33
Myslím, že síran horečnatý môžete prestať pridávať, keď si uvedomíte, že sa úplne vstrebáva.

mithyl2

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
28
Aký je však jednoduchý spôsob, ako sa o tom presvedčiť?

TucoSalamanca.

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇹🇷
Reaction score
33
Pridajte síran horečnatý, ak sa usadí na dne, viete, že je ho dosť, potom zatvorte veko, nechajte 1 hodinu odstáť a potom preceďte :)

mithyl2

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
28
Vo fáze pred pridaním DCM roztok vôbec oddelíte? (Pretože v bode tesne pred pridaním DCM máte organickú vrstvu a vodnú vrstvu). Alebo pridáte DCM do roztoku bez toho, aby ste tieto dve vrstvy oddelili?

Práve som sa pokúsil oddeliť 2 vrstvy a pridať DCM do vodnej vrstvy na začiatku, a potom sa z ničoho nič objavilo veľa zrazeniny. Oddelil som od nej DCM, vysušil ju, pridal bezvodý acetón a potom kyselinu, ale nezrazilo sa absolútne nič.

Tiež som pridal DCM do druhej (myslím, že organickej vrstvy, čo musí byť etylacetát) a DCM sa v nej zrejme rozpustil a nezdalo sa, že by vytvoril nejakú vrstvu. Je to normálne? (Hoci tu som pridal malé množstvo DCM do oveľa väčšieho množstva roztoku.)

TucoSalamanca.

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇹🇷
Reaction score
33
Pred dcm 3-krát separujete etylacetátom, t. j. pri 1. extrakcii sa namiesto dcm používa etylacetát a pri 2. extrakcii dcm.

mithyl2

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
28
a etylacetátové a dcm extrakty sa kombinujú tesne pred ich sušením a potom sa robí zrážanie s kyselinou?

yuiopjkl

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
49
Nerozumiem vášmu problému
Myslím si, že v tom nie je žiadny rozdiel.
Hodnota pH zmesi musí byť 11 až 12.
Vrstva DCM je spodná vrstva.
Myslím, že je lepšie odpariť DCM a potom pridať acetón k amfetamínovej báze.
Prečo máte stále roztok etylacetátu a oximu?!
Áno, nebudú tam žiadne vrstvy, pretože DCM je miešateľný s etylacetátom.
Nie!

mithyl2

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
28
V kroku 10, keď filtrujete zmes, chcete oddeliť vrstvu NaOH od vrstvy etylacetátu? Potom extrahujete oxím z roztoku NaOH pomocou DCM?

Pretože som si myslel, že filtrácia v kroku 10 je len na to, aby ste sa zbavili zinku, takže by vám stále zostala vrstva etylacetátu a vrstva NaOH, potom pridáte DCM k týmto dvom vrstvám, čím získate spolu 3 vrstvy.

mithyl2

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
28
Mohol by mi tiež niekto poradiť, či je v poriadku používať hemihydrátovú formu chloridu cíničitého (II) namiesto dihydrátu?

New deal
Reaction score
0
Dobrý deň, veľmi pekne ďakujem za zverejnenie tohto príspevku. Mám otázku, som vo fáze bazifikácie roztoku po pridaní kyseliny chlorovodíkovej v studenej vode ( mám to naopak a pridala som reakčný roztok do studenej vody + hcl namiesto naopak, možno preto mám tento problém ). Po pridaní 50 % roztoku naoh a bazifikácii na pH > 10 sa vytvorilo veľa zrazeniny, ktorá však namiesto usadzovania pláva na povrchu roztoku, čo veľmi sťažuje extrakciu etylacetátom. Je to dôvod na znepokojenie, alebo musím počkať, kým sa usadí na dne?

Madeinkorea

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
1
Veľmi zaujímavá syntéza!
Mám otázku k časti, keď do zmesi najprv pridáme NaOH (5. krok), po pridaní roztoku NaOH do zmesi pridáme do zmesi etyl-acetát, aby sme mohli oddeliť oxím od acetónu, alebo niečo chápem zle.

yuiopjkl

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
49
Áno, na extrakciu oximu zo zmesi sa používa etylacetát

Acab1312

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇩🇪
Reaction score
101
Could one not evaporate the ethyl acetate? To obtain the p2p oxime as a solid, recrystallize it once. The oxime is stable in storage....And if needed, hydrolyze to p2p. The process sounds familiar to me from the hive.

TucoSalamanca.

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇹🇷
Reaction score
33
1. stupeň 200 ml vody a 200 g uhličitanu sodného 2. stupeň 100 ml vody 50 g uhličitanu sodného možno použiť?

TucoSalamanca.

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇹🇷
Reaction score
33
Čo možno použiť namiesto síranu horečnatého

mithyl2

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
28
Síran horečnatý je podľa mňa veľmi ľahko dostupný na celom svete. Máte problémy s jeho získaním?

a pred použitím ho musíte úplne vysušiť. Ja som svoj vložila do mikrovlnnej rúry.