Tento zápis je odpad.po prvé teplota s formamidom je príliš nízka 140-150 znie asi správne, ak používate mravčan amónny, ale formamid potrebuje vyššiu teplotu, ak si správne pamätám a po druhé N-Formylamfetamín je pevná hmota, nie kvapalina a prečo by ste sa ju snažili extrahovať z reakčnej zmesi úplne zbytočný krok, ktorý len poškodí vaše výťažky po tretie vaša hydrolýza je nesprávna používate 11l hcl to je šialené, aj keby ste mali 11 kg N-Formylamfetamínu, množstvo by bolo blízko 2,5 litra hcl nie 11l jeho 1:1 podľa molárnej hmotnosti, nie podľa objemu.Prečo všetko tak komplikujete Leuckart je jednoduchá refluxná hydrolýza a potom bazifikácia a potom destilácia parou, všetko v tom istom hrnci, takže nie sú potrebné žiadne extrakcie ani rozpúšťadlá, veľmi pochybujem, že ste niekedy robili túto reakciu, a ak ste ju robili, vaše výťažky sa blížia k nule, ak to robíte tak, ako hovoríte.Dobre, veselé Vianoce všetkým, idem spať, som opitý ako čert
↑View previous replies…
- Reaction score
- 18
Ak by ste spustili leukart pri teplote 140 150 s mravčanom amónnym, aj tak by sa rozložil len na formamid
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 89
Úplne s tým súhlasím. Niektorí ruskí chemici robia Leuckarta s mravčanom amónnym aj pri nízkej teplote
ako 120 C. Ja robím svoje 140-150 C s mravčanom amónnym. S formamidom je teplota okolo 155-165 C. Aj keď mravčan brzdí formamid, pri týchto dvoch činidlách je rozdielna teplota a mechanizmus.
ako 120 C. Ja robím svoje 140-150 C s mravčanom amónnym. S formamidom je teplota okolo 155-165 C. Aj keď mravčan brzdí formamid, pri týchto dvoch činidlách je rozdielna teplota a mechanizmus.
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
n-formylamfetamín je mierne žltá olejovitá kvapalina
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 89
Mám informácie, ktoré mi hovoria to isté, že N-formylamfetamín je svetložltý olej.
Neviem, prečo môj Leuckart zlyhal pri 4-5 pokusoch. A môj formil amín je tmavohnedý,
takmer čierny olej s malými čiastočkami vo vnútri, aj keď ho premyjem čistou vodou. Spálila som svoju reakčnú hmotu alebo niečo podobné? Môj číry žltý P2P s mravčanom amónnym najprv zahrievam na 100 C (1-2 hodiny), pričom v kondenzátore je vlažná voda, aby sa z reakčnej zmesi vytratila voda. Potom postupne zvyšujem teplotu na 140-160 C (16 hodín) s veľmi studenou vodou v kondenzátore. Môže mi niekto povedať, čo je tu zle. Používam 5 molárnych ekvivalentov mravčanu. Teraz som urobil šiesty pokus aj s mojím vlastným P2P, ktorý bol prvýkrát spracovaný na veľmi číry žltý olej. Teraz som vykonal hydrolýzu zmesou KOH/etanolu/vodného roztoku (2 hodiny). Teraz som získal dobré množstvo plávajúceho oleja a extrahoval som ho do xylénu (3-krát). Mnohokrát som ho premyl čistou vodou. Teraz ho mám v xyléne. Ak sa niečo pokazí aj v tomto prípade, je to tak, že môj formylový derivát bol opäť takmer čierny? Mám to spáliť alebo... čo?
Ak mi niekto pomôže, budem za to naozaj rád a vďačný! Mier!
Neviem, prečo môj Leuckart zlyhal pri 4-5 pokusoch. A môj formil amín je tmavohnedý,
takmer čierny olej s malými čiastočkami vo vnútri, aj keď ho premyjem čistou vodou. Spálila som svoju reakčnú hmotu alebo niečo podobné? Môj číry žltý P2P s mravčanom amónnym najprv zahrievam na 100 C (1-2 hodiny), pričom v kondenzátore je vlažná voda, aby sa z reakčnej zmesi vytratila voda. Potom postupne zvyšujem teplotu na 140-160 C (16 hodín) s veľmi studenou vodou v kondenzátore. Môže mi niekto povedať, čo je tu zle. Používam 5 molárnych ekvivalentov mravčanu. Teraz som urobil šiesty pokus aj s mojím vlastným P2P, ktorý bol prvýkrát spracovaný na veľmi číry žltý olej. Teraz som vykonal hydrolýzu zmesou KOH/etanolu/vodného roztoku (2 hodiny). Teraz som získal dobré množstvo plávajúceho oleja a extrahoval som ho do xylénu (3-krát). Mnohokrát som ho premyl čistou vodou. Teraz ho mám v xyléne. Ak sa niečo pokazí aj v tomto prípade, je to tak, že môj formylový derivát bol opäť takmer čierny? Mám to spáliť alebo... čo?
Ak mi niekto pomôže, budem za to naozaj rád a vďačný! Mier!
Last edited:
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 89
Viem, že si musím zaobstarať vývevu k svojmu prístroju, aby som mohol vykonávať vákuové destilácie. Musím sa spýtať, či normálna jednoduchá destilácia funguje s olejom A? Ak bude fungovať destilácia s vodnou parou, ako mnohí hovoria, bude to fungovať tak, že dám svoj olej s prebytočnou vodou a zahrejte na 100 C?