UWe9o12jkied91d
🥷 RESIDENT 🥷
Pre mňa bol trik, aby som nedostal kal pre cas 5449-12-7, rozpustenie vo vriacej vode na číry roztok, vypnutie tepla a opatrné pridanie h2so4 konc.
Tým som dosiahol okamžitú konverziu v prijateľnom výťažku, pričom sa okamžite vytvorili vrstvy, ale pre istotu som ešte 30 min refluxoval. naopak, keď som sa ponáhľal a nerozpustil som glycidát úplne, žiadne množstvo refluxu nedokázalo dostať tuhé látky do reakcie a musel som ich odfiltrovať.
Pozor na rozstrekovanie pri pridávaní kyseliny.
Tým som dosiahol okamžitú konverziu v prijateľnom výťažku, pričom sa okamžite vytvorili vrstvy, ale pre istotu som ešte 30 min refluxoval. naopak, keď som sa ponáhľal a nerozpustil som glycidát úplne, žiadne množstvo refluxu nedokázalo dostať tuhé látky do reakcie a musel som ich odfiltrovať.
Pozor na rozstrekovanie pri pridávaní kyseliny.
Pri H2SO4 sa vrstvy oddelia okamžite, ale to neznamená, že máte P2P. Je to len oddelená kyselina glycidová. Práve som to skúšal a dostal som dve vrstvy bez zápachu.
↑View previous replies…
UWe9o12jkied91d
🥷 RESIDENT 🥷
Uvažujete tak? Oddelené od čoho? A čo zostane, ak sa oddelí?
BMK má celkom ľahkú arómu, porovnali ste s vôňou po refluxe?
Netvrdím, že neviete, ako vonia, alebo že sa nemýlim, len chcem vedieť
BMK má celkom ľahkú arómu, porovnali ste s vôňou po refluxe?
Netvrdím, že neviete, ako vonia, alebo že sa nemýlim, len chcem vedieť
UWe9o12jkied91d
🥷 RESIDENT 🥷
Dosť spravodlivé, môže to tak byť.
Tentoraz môžem hovoriť za veľký rozsah a s 2-3 hodinovým refluxom, ale fosforečná aj citrónová fungujú skvele. Pre citrónovú 25 kg/20 kg 5449.
Tentoraz môžem hovoriť za veľký rozsah a s 2-3 hodinovým refluxom, ale fosforečná aj citrónová fungujú skvele. Pre citrónovú 25 kg/20 kg 5449.
UWe9o12jkied91d
🥷 RESIDENT 🥷
Mal ok výsledky pri rozpúšťaní v minimálnom množstve vody, ako aj v 1 l vody/kg. Obidva spôsoby sa robili teplé a po nich nasledovala kyselina a reflux.
Nemôžem povedať, koľko je minimálne množstvo v porovnaní s 1L/kg.
Nemôžem povedať, koľko je minimálne množstvo v porovnaní s 1L/kg.