Syntéza fenylacetónu (P2P) z benzaldehydu s butanónom

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
426
Myslím, že to, čo ma naozaj zaujíma, je stochiometria tejto reakcie. Zdá sa mi, že v iných zápisoch o Bayerovej-Willigerovej reakcii nemôžem nájsť toto obrovské množstvo GAA. Môže mi niekto pomôcť s odôvodnením? Som naozaj blízko k tomu, aby som to vyskúšal, ale množstvo GAA je problematické.

billythekid

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
toto množstvo gaa je veľa a môj najlepší odhad, prečo je to tak, je, že príprava kyseliny peroctovej in situ (počas reakcie) a bez katalyzátora je neefektívna, takže chemik to preháňa, aby si s tým pomohol, tiež sa tu ako rozpúšťadlo používa GAA
ak pripravíte kyselinu peroctovú niekoľko dní vopred a otestujete obsah dostupného kyslíka, pravdepodobne dosiahnete lepšie výsledky. To znamená, že som videl profesionálov, ktorí používali túto metódu a získali v najlepšom prípade len 35 až 65 % hotového výrobku. takže neskúsený chemik pravdepodobne dosiahne ešte horšie výsledky a nováčik pravdepodobne zlyhá alebo si ešte horšie ublíži. Odporúčam čítať a študovať a začať v malom
uistite sa, že ste dôkladne vyčistili hotovú reakčnú zmes na konci každého kroku, neprekračujte -5c v aldolovej kondenzácii nechajte mek/benzaldehyd miešať cez noc v chladničke po splynutí.
neprekračujte 60c v Bayerovom villageri. a skúmajte iné oxidačné činidlá, pretože ja dosahujem lepšie výsledky s iným.

View previous replies…

TheNut22

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
89
Môj prvý pokus urobiť oxidáciu MPB kyselinou performovou, aby to teraz bolo lepšie.
Môj MPB sa naozaj nemieša s kyselinou mravčou, keďže som ho vložil do roztoku kyseliny mravčej, pufroval som ho uhličitanom sodným, takže
potrebujem rozpúšťadlo pre môj MPB? Ak áno, môžem použiť etanol, alebo je lepší acetón? Organika je vhodná? Niekto? MadHatter?
Budem VELMI vďačný, pretože teraz nechcem pokaziť svoju reakciu a môžem dať nejaké tipy na postup, ak to pôjde a bude fungovať dobre. A nemám DCM... Ešte som ju nedal do kyseliny perforínovej.

Last edited:

TheNut22

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
89
Alebo môžem použiť ľadovú kyselinu octovú ako roztok pre môj MPB aj s mojou kyselinou performovou?

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Eh3YM0zIPF
RjQlvu3DaR

Ya!ψ(`∇´)ψ RM po reakcii benzaldehyd + MEK + HCI sčernel a vyznieva ako výzva na destiláciu 3-metyl-4-fenyl-3-butén-2-ónu s bodom varu 269! Prvýkrát som si kúpil vákuovú pumpu -60 kpa na vákuovú dekompresiu a úspešne som získal zlatožltú kvapalinu 3-Metyl-4-fenyl-3-butén-2-ón! Zdá sa však, že stroj je prehriaty. Teraz môžem destiláciu len pozastaviť... Chcete, aby sa zvyšný rm úplne vydestiloval, však? Nechcem predestilovať nečistoty s vyšším bodom varu a zničiť si tak ťažkú prácu⋯.

View previous replies…

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Pls show your vacuum pump and how you used it in distillation please.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,116
Deals
1
To sú vážne červené veci. Zvyčajne je červená pre mňa hojnosť hcl, ale možno nie v tomto prípade, idk. Zistil som, že 4:1, hcl(l) :H²SO⁴ je ekvilibristické množstvo, ktoré spotrebuje všetku síru. Určite 3:1 bude stále plynofikovať. Mali ste sušiacu trubicu online s plynom?

handle

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
77
pri prvom pokuse nedošlo k vysušeniu skúmavky. nabudúce do nej pridám priamo kyselinu HCl.

View previous replies…

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,116
Deals
1
Mohli by ste mať pravdu. mked som hľadal svoju metódu, zľavil som z nej, pretože destilácia benzlalkoholu z riedidla na farby bola najreálnejšou metódou získania benzínu. Alc ( chemické spoločnosti ho predávajú, ale ichpredpokladom je, že chcú vedieť príliš veľa o tom, čo s niečím robíte), ale nedávno som si všimol, že je na Amazone, takže môžem len kliknúť na kúpiť a nie sú žiadne otázky

handle

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
77
Áno, je zvláštne, ako krajiny regulujú chemické látky. Z každej krajiny je 1 iný. 🤔

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,116
Deals
1
Nie je to kontrolované, ale vyplnenie pracovného listu Sima Eldredge je skľučujúce. AKÚ vysokú školu alebo odbornú firmu s licenciou zastupujete, aké je daňové identifikačné číslo firmy? Na čo ho plánujete používať? Nie, ďakujem

handle

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
77
26. októbra 2024.
Jedna metóda hovorí o chladení a ľadovaní MPB
Iná metóda hovorí o zahrievaní a refluxe MPB
Mám jednoducho urobiť oboje :rolleyes:?

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Takže zahrievate a refluxujete roztok MPB a potom chladíte v ľade, či pri tom získate kryštály a či sú kryštály pri izbovej teplote suché.

TheNut22

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
89
Nerád by som čokoľvek splynul, pretože v mojej oblasti je koncentrovaná kyselina sírová zakázaná. Tak sa mi uľavilo, keď som dosiahol veľmi dobré výsledky, že som len odmeral prísady, zložil celú šupu, začal zahrievať a pozrel si film.

TheNut22

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
89
Postup s kyselinou performovou bol ako sledovanie hororu s nepríjemným záchvatom paniky. Keď som odišiel vyfajčiť cigaretu (4 - 5 min) a vrátil sa dovnútra, banka bola taká horúca, že to vyzeralo, akoby trochu vrela! Aaannnd, opäť VELMI rýchlo pod ľadovou studenou vodou ... Po dlhom miešaní (~3,5 h), ktoré som musel robiť rukami (potil som sa a triasol), pretože 1 l banka sa mi nezmestí do ohrievacieho plášťa, som ju nechal v studenej vode. Bol som šokovaný, keď som sa dočítal, že pri izbovej teplote môže explodovať benzaldehyd! Je možné, že tam nejaký JE, aj keď ide o prečistený, ale nie destilovaný produkt. No som rád, že zmes je teraz v priestore, kde je teplota pod 20 C...

handle

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
77
😆 Na to slúži ohnivý diamant.
3 = kvapaliny, ktoré sa môžu zapáliť takmer za všetkých podmienok okolitej teploty.

TheNut22

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
89
No, podarilo sa, a dobre! A je dobré naučiť sa niečo nové o chémii, vďaka, a, povedzme si: Prajem vám veľa zábavy...
Ako môžem nacpať svoj penis do kondenzátora a zároveň robiť vákuovú "destiláciu"..

B APPLE

Don't buy from me
Member
Language
🇧🇬
Reaction score
3
Teacher! Can you teach me how to synthesize methamphetamine from phenylacetone? Thank you

B APPLE

Don't buy from me
Member
Language
🇧🇬
Reaction score
3
Excuse me! I poured methylphenylbutenone with acetic acid and 50% hydrogen peroxide Is it normal for the temperature to rise to 8-90 degrees on its own?

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
What’s the color of your mixed MPB + acetic+ peroxide solution? I used commercial available peracetic acid. Solution color is dark brown but no rise temperature until heat was applied

B APPLE

Don't buy from me
Member
Language
🇧🇬
Reaction score
3
I have now completed the production of phenoxyphenylpropene!

B APPLE

Don't buy from me
Member
Language
🇧🇬
Reaction score
3
I saw that the teacher taught me to extract with chloroform. When I poured 800ml of chloroform down without layering, I was completely dumbfounded and spent a lot of material costs And the more I thought about it, the more unwilling I was to accept that after pouring chloroform and replacing it with DCM, the layers actually separated before using vacuum distillation to obtain it!

B APPLE

Don't buy from me
Member
Language
🇧🇬
Reaction score
3
Let me tell you something interesting! I bought Diethyl Phenylacetate CAS20320-59-6 and easily obtained Phenylacetone. I obtained approximately 650ml of Phenylacetone from 1000ml of Diethyl Phenylacetate! Then I watched a video on the forum and wanted to purify phenylacetone! I mixed potassium carbonate with distilled water and phenylacetone, and the whole thing kept boiling! I want to say it's too bad to be reimbursed, but after boiling over 650, there's still 180 left But it's because of this that I know it's very pure! I don't understand chemistry very well, so sometimes I ask some basic questions but nobody pays attention! They have been using materials and testing themselves all along!

B APPLE

Don't buy from me
Member
Language
🇧🇬
Reaction score
3
We are synthesizing more phenylacetone! I tried to synthesize methamphetamine from sodium borohydride but failed! The reason may be that the percentage of methylamine water is not high

Attachments

• 5MluoInB3v.jpeg
    5MluoInB3v.jpeg
    3.9 MB · Views: 8
  • mgaxoYsGP5.jpeg
    mgaxoYsGP5.jpeg
    5.4 MB · Views: 39

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Can you share how you synthesize phenylacetone using diethyl phenylacetate. Is diethyl phenylacetate commercially available?