- Reaction score
- 1
Podľa názvu: Snažil som sa vymyslieť stereoselektívnu syntézu, ale zasekol som sa na jednom mieste, kde musím odstrániť karbonyl. Jeho premenou na alkohol by cieľ selektivity zanikol. Teraz, kdekoľvek hľadám informácie, sú to len ľudia, ktorí varujú pred tým, že je použiteľný akýkoľvek iný spôsob, a varujú pred karcinogénnymi vlastnosťami hydrazínu (+ jeho udržiavanie pri teplote 200+ °C, pričom je dostatočne prchavý aj pri izbovej teplote + vriaci roztok KOH). Zdá sa, že zvyšovanie rozsahu na 100+g stupnici by urobilo len veľmi málo ľudí: existuje spôsob, ako nezomrieť? Ja tiež nemám laboratórium, takže to nemôžem robiť ani pod kapotou (no, aj tak sa musí postaviť, ale z rozpočtových dôvodov sa kapota zvyčajne pridáva, až keď ju potrebujete)
Alternatívou by bol Clemmensen, ale ten si vyžaduje ortuť. Naozaj, ako by som mohol odstrániť ten skurvený kyslík bez toho, aby som musel pre istotu napísať závet?
Alternatívou by bol Clemmensen, ale ten si vyžaduje ortuť. Naozaj, ako by som mohol odstrániť ten skurvený kyslík bez toho, aby som musel pre istotu napísať závet?