- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 7
Uspešno sem sintetiziral nitroetan, vendar ni čist, ali lahko naredim p2np z nečistim nitroetanom.
HIGGS BOSSON
Expert
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 886
Odvisno od tega, kako umazan je vaš nitroetan. Za poskus poskusite dati nekaj gramov v mikrovalovno pečico.
↑View previous replies…
Dodajte 215 ml absolutnega etanola
Po končanem dodajanju počasi dodajte 108 ml (2 mola) žveplove kisline. Segrevajte na 80 stopinj 2,5 ure.
Izklopite ogrevanje in ohladite zmes
Postavite jo na krožnik, nato vzemite 200 gramov natrijevega karbonata in ga dodajajte, dokler ne doseže pH 8
Nato počakajte nekaj ur, da natrijev karbonat dobro reagira. Brez dodajanja vode je malo etanola. Pustite, da izhlapi v zrak
Izdelek je 290 gramov
Mešani mol natrijevega etil sulfata
Mole natrijevega sulfata
Uporabil sem 2 mola žveplove kisline, pri čemer je nastal en mol etil sulfata
En mol žveplove kisline ostane nereagiral
Natrijev sulfat, ni pomembno, ničesar ne ločujte. Vse skupaj dajte in dodajte 1 mol natrijevega nitrita 103 g s 50 ml vode ter začnite destilacijo.
Po končanem dodajanju počasi dodajte 108 ml (2 mola) žveplove kisline. Segrevajte na 80 stopinj 2,5 ure.
Izklopite ogrevanje in ohladite zmes
Postavite jo na krožnik, nato vzemite 200 gramov natrijevega karbonata in ga dodajajte, dokler ne doseže pH 8
Nato počakajte nekaj ur, da natrijev karbonat dobro reagira. Brez dodajanja vode je malo etanola. Pustite, da izhlapi v zrak
Izdelek je 290 gramov
Mešani mol natrijevega etil sulfata
Mole natrijevega sulfata
Uporabil sem 2 mola žveplove kisline, pri čemer je nastal en mol etil sulfata
En mol žveplove kisline ostane nereagiral
Natrijev sulfat, ni pomembno, ničesar ne ločujte. Vse skupaj dajte in dodajte 1 mol natrijevega nitrita 103 g s 50 ml vode ter začnite destilacijo.