ta zapis je odpadek.Prvič, temperatura s formamidom je prenizka. 140-150 se sliši približno prav, če uporabljate amonijev format, vendar formamid potrebuje višjo temperaturo, če se prav spomnim, in drugič, N-Formylamphetamine je trdna masa in ne tekočina in zakaj bi ga poskušali ekstrahirati iz reakcijske zmesi popolnoma neuporaben korak, ki samo škoduje vašim donosom. tretjič, vaša hidroliza je napačna, uporabljate 11 l hcl, kar je noro, tudi če bi imeli 11 kg N-Formylamphetamine, bi bila količina blizu 2,5 litra hcl in ne 11 l, ampak 1:1 po molski masi in ne po prostornini.Zakaj vse tako zapletate Leuckart je preprosta refluksna hidroliza in nato bazifikacija in nato destilacija s paro, vse v istem loncu, tako da niso potrebne nobene ekstrakcije ali topila, močno dvomim, da ste kdaj izvedli to reakcijo, in če ste jo, so vaši donosi blizu nič, če jo izvedete, kot pravite.Ok, veseli božič vsem, bom spal, pijan sem kot pekel
↑View previous replies…
- Reaction score
- 18
Če bi leukart izvajali pri temperaturi 140 150 z aminiformatom, bi se tako ali tako razgradil le v formamid
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 89
Popolnoma se strinjam. Nekateri ruski kemiki izvajajo Leuckartovo metodo z amonijevim formatom tudi pri tako nizki temperaturi
kot 120 C. Jaz svoje naredim pri 140-150 C z amonijevim formatom. Pri formamidu je temperatura okoli 155-165 C. Tudi če format zavira formamid, sta temperatura in mehanizem pri teh dveh reagentih različna.
kot 120 C. Jaz svoje naredim pri 140-150 C z amonijevim formatom. Pri formamidu je temperatura okoli 155-165 C. Tudi če format zavira formamid, sta temperatura in mehanizem pri teh dveh reagentih različna.
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
n-formylamfetamin je rahlo rumena oljnata tekočina
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 89
Imam informacije, ki mi pravijo enako, da je N-formylamfetamin svetlo rumeno olje.
Ne vem, zakaj je bil moj Leuckart neuspešen s 4-5 poskusi. In moj formil-amin je temno rjav,
skoraj črno olje z drobnimi delci v notranjosti, tudi če ga sperem s čisto vodo. Ali sem zažgal svojo reakcijsko maso ali kaj podobnega? Svoj bistri rumeni P2P z amonijevim formatom najprej segrejem na 100 C (1-2 uri) z mlačno toplo vodo v kondenzatorju, da iz reakcijske zmesi izločim vodo. Nato postopoma zvišujem temperaturo na 140-160 C (16 ur) z zelo hladno vodo v kondenzatorju. Ali mi lahko kdo pove, kaj je tu narobe. Uporabljam 5 molskih ekvivalentov formata. Zdaj sem opravil šesti poskus tudi z lastnim P2P, ki sem ga prvič predelal v zelo jasno rumeno olje. Hidrolizo sem zdaj opravil z mešanico KOH/etanola/vodne raztopine (2 uri). Sedaj imam dobro količino olja, ki plava, in sem ga ekstrahiral v ksilen (trikrat). Večkrat sem ga opral s čisto vodo. Zdaj ga imam v ksilenu. Če gre tudi pri tem kaj narobe, ali je bil moj formil derivat spet skoraj črn? Ali naj ga sežgem ali... kaj?
Če mi lahko kdo pomaga, bom zelo vesel in hvaležen! Mir!
Ne vem, zakaj je bil moj Leuckart neuspešen s 4-5 poskusi. In moj formil-amin je temno rjav,
skoraj črno olje z drobnimi delci v notranjosti, tudi če ga sperem s čisto vodo. Ali sem zažgal svojo reakcijsko maso ali kaj podobnega? Svoj bistri rumeni P2P z amonijevim formatom najprej segrejem na 100 C (1-2 uri) z mlačno toplo vodo v kondenzatorju, da iz reakcijske zmesi izločim vodo. Nato postopoma zvišujem temperaturo na 140-160 C (16 ur) z zelo hladno vodo v kondenzatorju. Ali mi lahko kdo pove, kaj je tu narobe. Uporabljam 5 molskih ekvivalentov formata. Zdaj sem opravil šesti poskus tudi z lastnim P2P, ki sem ga prvič predelal v zelo jasno rumeno olje. Hidrolizo sem zdaj opravil z mešanico KOH/etanola/vodne raztopine (2 uri). Sedaj imam dobro količino olja, ki plava, in sem ga ekstrahiral v ksilen (trikrat). Večkrat sem ga opral s čisto vodo. Zdaj ga imam v ksilenu. Če gre tudi pri tem kaj narobe, ali je bil moj formil derivat spet skoraj črn? Ali naj ga sežgem ali... kaj?
Če mi lahko kdo pomaga, bom zelo vesel in hvaležen! Mir!
Last edited:
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 89
Vem, da moram dobiti črpalko do svojega aparata, da bom lahko izvedel vakuumsko destilacijo. Moram vprašati, ali običajne preproste destilacije delujejo z oljem A-Oil? Če bo destilacija s paro delovala, kot pravijo mnogi, ali bo delovala tako, da bom olje z odvečno vodo segrel na 100 C?