Razlika med kloro in jodo?

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
70
Ali lahko kdo pove, kakšna je razlika v izkoristku med 2-kloro 4 metilpropiofenonom in 2 jodo 4 metilpropiofenonom?

Morda zaradi drugih sprememb v reakciji?

BlueDex

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
40
2-jodo-4-metilpropiofenon je boljša odhajajoča skupina, vendar jo je na ogljik sploh težje spraviti. 2-kloro-4-metilpropiofenon je laže pritrditi na ogljik, vendar je slabša puščajoča skupina. 2-bromo-4-metilpropiofenon je ravno pravšnji. Želite izdelati 4-MMC ali 4-MEC?

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
70
Sčasoma poskušam izdelati 4 mmc, vendar uporabljam tudi predhodnike, ki jih ni na nobenem seznamu.

2b4m je na takem seznamu, čeprav je ta zelo neizvršen. Tehnično še vedno ni v redu za posedovanje.

2i4m in 2c4m nimata enakega problema. Zato sprašujem o njunih donosih in morebitnih razlikah.

Po mojem mnenju je najpomembnejša čim večja pravna previdnost, nato fizična varnost in nato čistost spojin.

mushr

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Kratek odgovor na vprašanje OP: Za 2-kloro 4 metilpropiofenon (2c4m) so v vaši reakciji potrebne nekatere spremembe.

Po mojih izkušnjah s prilagajanjem kitajskega patenta WO2017211129A1 za mefedron z 2c4m kot vmesnim produktom je trajalo nekaj časa, preden sem iz 2c4m dosegel 70+ % izkoristek za mefedron.

V patentu je navedeno, da z vodno raztopino metilamina dosežejo 40-odstotni izkoristek, vendar ne pozabite, da patent velja za nesubstituiran metiatinon. Pri mefedronu z vodno raztopino metilamina nikoli nisem dobil več kot 30 % izkoristka. S povečanjem temperature ali reakcijskega časa lahko dobimo več le z izomefedronom kontaminiranega produkta.

Če želimo iz 2c4m dobiti 70+% izkoristek mefedrona, moramo pripraviti raztopino metilamina v enem od primernih brezvodnih topil, kot je razloženo tukaj:

Pri tej reakciji so se mi dobro obnesle vse te raztopine metilamina: 10-20 % v benzenu, 10-20 % v toluenu, 10 % v DCM, 10 % v NMP.

Nikoli nisem poskusil raztopin metilamina v metanolu ali IPA, ker je v literaturi navedeno, da se je treba pri reakciji metilaminiranja izogibati alkoholnim topilom. Vseeno bi bilo zanimivo videti, kaj se bo zgodilo.

w2x3f5

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
205
Klor lahko poskusite nadomestiti z jodom. Kolikor se spomnim, reakcija poteka v acetonu.

View previous replies…

mushr

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Hvala za namig, res je smiselno. Poskusil bom reagirati svoj 2c4m s KI v acetonu

w2x3f5

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
205
morda bo natrijev jodid boljši, vse je odvisno od dobre topnosti jodida v acetonu in nizke topnosti klorida v acetonu. V vsakem primeru bo zelo zanimivo videti vaše delo, če boste pripravili reakcijo izmenjave.

mushr

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
hvala, imam nekaj natrijevega jodida in vsekakor ga bom preizkusil, takoj ko bom v svojem laboratoriju, kar se bo zelo verjetno zgodilo šele sredi julija. Vsekakor vas bom obveščal o napredku.