- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 7
Nitroetanı başarıyla sentezledim ancak saf değil saf olmayan nitroetan ile p2np yapabilir miyim?
HIGGS BOSSON
Expert
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 884
Nitroetanınızın ne kadar kirli olduğuna bağlı. Deney olarak mikrodalgaya birkaç gram koymayı deneyin.
↑View previous replies…
215 ml mutlak etanol ekleyin
İlave tamamlandıktan sonra yavaşça 108 ml (2 mol) sülfürik asit ekleyin. 2,5 saat boyunca 80 dereceye kadar ısıtın.
Isıyı kapatın ve karışımı soğutun
Bir tabağa koyun, ardından 200 gram sodyum karbonat alın ve pH 8'e eşit olana kadar ekleyin
Bundan sonra, sodyum karbonatın iyice reaksiyona girmesi için saatlerce bekleyin. Su eklemeden, biraz etanol vardır. Havaya buharlaşmasına izin verin
Verim 290 gramdır
Karışık mol sodyum etil sülfat
Bir mol sodyum sülfat
2 mol sülfürik asit kullandım ve bir mol etil sülfat ürettim
Bir mol sülfürik asit reaksiyona girmeden kalır
Sodyum sülfat, önemli değil, hiçbir şeyi ayırmayın. Her şeyi koyun ve 50 ml su ile 103 gram 1 mol sodyum nitrit ekleyin ve damıtmaya başlayın.
İlave tamamlandıktan sonra yavaşça 108 ml (2 mol) sülfürik asit ekleyin. 2,5 saat boyunca 80 dereceye kadar ısıtın.
Isıyı kapatın ve karışımı soğutun
Bir tabağa koyun, ardından 200 gram sodyum karbonat alın ve pH 8'e eşit olana kadar ekleyin
Bundan sonra, sodyum karbonatın iyice reaksiyona girmesi için saatlerce bekleyin. Su eklemeden, biraz etanol vardır. Havaya buharlaşmasına izin verin
Verim 290 gramdır
Karışık mol sodyum etil sülfat
Bir mol sodyum sülfat
2 mol sülfürik asit kullandım ve bir mol etil sülfat ürettim
Bir mol sülfürik asit reaksiyona girmeden kalır
Sodyum sülfat, önemli değil, hiçbir şeyi ayırmayın. Her şeyi koyun ve 50 ml su ile 103 gram 1 mol sodyum nitrit ekleyin ve damıtmaya başlayın.