Bu ne lan? Sanırım kayboldun dostum. Üniversite kütüphanesi yan tarafta. Git doktora çalışmanı yap ve sessiz ol. Unutma, burası kütüphane. Kütüphanede konuşulmaz.
Hayır ama cidden buradaki hepimizden daha zekiysen neden bunu kendin yapmıyorsun? Kendi başınıza gayet iyi yapabiliyorsanız neden bu yazıları okudunuz?
Size kimya hakkında bir sır vereyim. Kimya, okuduğunuz kitaplardan çok laboratuvarda edindiğiniz pratik deneyimle ilgilidir. Bir prosedürü okuyor olmanız, onu gerçek bir ortamda uygulayabileceğiniz anlamına gelmez. Bu saçmalığı reddediyorum. Kendi laboratuvarını finanse eden gizli bir kimyager, gerçek laboratuvara neredeyse hiç girmeyen kimya öğrencilerine göre (deneyimlerime dayanarak konuşuyorum) bilgiye aktif olarak yardımcı olan çok daha fazla prosedür yapmış olmanın basit nedeni nedeniyle kimyayı çok daha iyi bilebilir.
Beni çileden çıkaran kısım, kötü bir üründen dem vurmanız değil, insanları kimya eğitimi almadıkları için eleştirmeniz. Kimyanın bir doğa bilimi olduğunu biliyorsunuz. Yasaları anlayan ve bunları pratikte doğru bir şekilde uygulayan herkes kimyager olabilir.
Annenize çocuk sahibi olamayacağını çünkü bunu "düzgün" bir şekilde yapacak kadar zeki olmadığını söylemedim.
İşin en güzel yanı, sizin deyiminizle ego temelli bir birey olarak "okul terki" bile değilim, yine de kahraman kartını oynamanız bana nedense çok kibirli geliyor...