Синтез на алфа-ПВП (в мащаб 1-10 кг). Пълно видео ръководство.

getmoneyforlife

Don't buy from me
Member
Reaction score
1
Здравейте. имам проблем с кристализацията. След добавяне на солна киселина реакцията не кристализира. Когато за пръв път започвам да смесвам 2-бромовалерофенона с етилов ацетат и пролидин, изглежда, че не се е смесило добре. Сместа се разбърква в продължение на 1 час. Слоевете са се разделили и не би трябвало да е така. Едва по-късно добавих дестилирана вода и фазите се разделиха, но защо в началото изглежда толкова зле?
Пропорция:
*2бромовалерофенон ~760ml
* етилов ацетат 4L
*пиролиден 1L
* воден дестилат 6L
*Ацетон 4L
*АЦИД 36% 200-300мл

LpBHkNDQ0t
PSleZYwjtC
CPoOw325t7
EfaHtg3kPh
WHn9Pdp45A
VSFf0MUYv6
9xgF8O0Xly

w2x3f5

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
199
Добавете ацетон и поставете във фризера за един ден

View previous replies…

w2x3f5

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
199
Проблемът е, че в описанието сте написали 4 литра етилацетат и т.н., но на снимката е на порядък по-малко, а освен това не сте написали работата си по стъпки с вашите наблюдения. Аз не съм Нострадамус, за да предупредя действията ви и самия синтез. Кристализацията се получи, както виждам.

islandgato

Don't buy from me
Resident
Reaction score
4
Как се изпарява? Моята е все така течна дори 12 часа във фризера

darkmatter7

Don't buy from me
Resident
Reaction score
11
Наистина ли трябва да си купувам ротативка?
Започвайки от нулата, каква би била първоначалната цена на всичко това?

Жалко, че е толкова трудно просто да се намерят тези неща, че трябва да си ги направим сами...

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,377
Deals
1
Можете да го направите и без ротативка, но това ще отнеме много повече време.

EvilC415

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
3
Надявам се да получа помощ... Многократно съм търкал успешно, но последните ми 2 се държат странно. Не съм сигурен какъв е проблемът, тъй като всички реакции са се случили, но не са се образували кристали. В момента са във фризера и 2 слоя са разделени. Моля, отговорете и мога да дам повече ино... Благодаря ви предварително...

TheNut22

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
90
Може ли солната киселина да се използва за получаване на 2-хлоро валерофенон по същия начин като хидробромид?
Ако не, може ли солната киселина да се използва с меден(II)хлорид за извършване на алфа-хлориране?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,377
Deals
1
Не мисля, че това ще се получи. Най-малкото, ще получите много по-малък добив.

TheNut22

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
90
Може би това е по-добър въпрос, като се има предвид същата реакция:
Ако използвам меден(II)хлорид, може би с LiCl2, ако си спомням правилно, може ли този/тези два реактива да се използват за извършване на това 2-хлориране, защото алфа-хлорирането се извършва по този начин в много добри реакции, които съм извършвал.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,377
Deals
1
Не мога да ви отговоря със сигурност. Извършете синтез и разберете. Уведомете ни за резултата си.

Lev

Don't buy from me
Resident
Reaction score
9
Уважаеми членове на форума. Имам нужда от помощ. Къде мога да разгледам синтеза на валерофенон ?

William D.

Expert
Reaction score
1,295
Бензен+AlCl3+Валерил хлорид

scared

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Здравейте
Прочетох, че пиролидинът може да бъде заменен б Метиламин.
Някой може да ми каже дали това е вярно и в какви пропорции се замества.
1000 ml пиролидин може да се замени с 1000 ml Метиламин hcl или колко 40% воден разтвор

Благодаря за напредъка

xirmsx12

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
14
Йо Опитах с хексанофенон и изглежда не се получи същото, както когато използвах валерофенон. Проблемът с нагряването ли е, със смесването ли е или какъв? Не успях да накарам пиролидина да реагира правилно, за да получа прилична свободна база на APHP, в случай че някой чете това. В крайна сметка той е почти неактивен. Използваното оборудване беше почти цялото, с изключение на рефлуксния кондензатор.

William D.

Expert
Reaction score
1,295
PHP обикновено е по-трудно да се кристализира. Но като цяло не би трябвало да има проблеми. Можете да изясните това с мен, но не в тази тема.

Skurczolo

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
3
След смесването на бромокет в етилов ацетат с пиролидин трябва да дестилирам етилов ацетат от горния слой под вакуум ?

William D.

Expert
Reaction score
1,295
Ако можете да изпарите етилов ацетат с вакуум и да смесите основата със сух ацетон, това е много добър метод

TERMOBAR

Don't buy from me
Member
Language
🇷🇺
Reaction score
1
Добър вечер, извинете, мога ли да ви помоля за помощ? Направих синтез на Алфа пвп по тази рецепта https://bbforum.eu/tags/a-pyrrolidinovalerophenone Направих всичко, както е описано, с изключение на дестилацията на етилов ацетат, доведох подкиселяването до 5, сложих го във фризера и солите не изпаднаха, как мога да оправя положението? след това изпарих разтвора до 1/2 при температура 74-77 и го сложих отново във фризера и всичко без резултат, може би някой се е сблъсквал с това? моля, помогнете ми!

William D.

Expert
Reaction score
1,295
Ако има киселина, трябва да я изпарите при ниска температура или под вакуум. Можете да получите остатъци като черна смола. За да я кристализирате, трябва да използвате химически чист сух ацетон. Ако това е домашен ацетон, може да възникнат проблеми. В допълнение към ацетона има и метод за пречистване, ако можете да получите смолата и да я разтворите във вода. Извлечете водата с разтворител от примесите и кристализирайте продукта от водния разтвор при охлаждане.

CalvinCandy

Don't buy from me
New Member
Language
🇬🇧
Reaction score
0
Направихте ли го като във видеото?