Трябва да ви кажа OrgUnikum, че, разбира се, не съм си мислел, че имате всички отговори. Но затова пък е добре да се четат книги, патенти, публикации от литературата и т.н. и т.н.. Само за да кажеш, че реакцията на Льокарт не работи при по-ниски температури, и аз съм чел книги, и книги (Мур, Фестер, Сноу, "Д-р Бъз"), и аз трябва просто да следвам твоите инструкции, когато си твърдял толкова много, флаш информация, и това е само МОЕТО мнение. Вие не ме познавате. Не знаете възрастта ми и образованието ми.
Любопитно ми е, когато казахте: "Не работи обаче. Не и за това, което правим. Защо? Не знам, но не работи."
Не разбирам това: Какво имахте предвид под 160 С? Температура на реакцията с мравката? И ако е така, ако е така, за да се направи формамид "на място", това мога напълно да приема и да го свържа. Писахте и нещо за това, че трябва да има много добра колона, когато се нагрява до 160 С, и някакво налягане. Защо? Какво имахте предвид? Аз имам 3 различни и използвам права колона за обезводняване и 100-120 С за няколко часа, докато съм доволен от реакционната смес, когато P2P е напълно смесен с разтопен формат или безводен формамид. Вие също така твърдяхте, че водата върши работа, когато използвате мравчена киселина с формамид. Не знам какво е това твърдение, но аз бих сложил само вода без тази "безполезна" мравчена киселина в реакционната смес. Мравчената киселина може да се използва при много хидрогенирания. Тя също така доста често се използва с никел при редукции, а Leuckart, както всички трябва да знаем, е процес на редукционно аминиране. Мравчена киселина като редуциращ агент и амоняк като източник на амини, за да е просто, но и правилно. При Leuckart е добре да се използва формамид само с каталитично количество амониев мравчен апарат като катализатор (0,1-0,5 мола еквивалент). Това е общоизвестно.
Наистина все още съм начинаещ и се уча всеки път, особено от добри разговори, книги и др. Но не се уча, когато казваш, сякаш просто знаеш, но не можеш да обясниш, дори да подскажеш. Това е нещо, което приемам като че ли някой просто си играе с мен. Леукарт мрази водата. Катализаторите са използваеми инструменти.