Musím vám OrgUnikum říct, že jsem si samozřejmě nemyslel, že máte všechny odpovědi. Ale právě proto je dobré číst knihy, patenty, publikace z literatury atd. atd. Prostě abyste tvrdil, že Leuckartova reakce nefunguje při nižších teplotách, a já jsem četl knihy, a knihy (Moore, Fester, Snow, "Dr. Buzz"), a musím se prostě řídit vaším návodem, když jste tvrdil tolik, flase info, a to je JEN MŮJ názor. Neznáte mě. Neznáte můj věk a vzdělání.
Jsem zvědavý, když jste řekl: "Nefunguje však. Ne pro to, co děláme. Proč? Nevím, ale nefunguje."
Tomu nerozumím: Co jste myslel tím 160 C? Reakční teplotu s mravenčanem? A pokud ano, pokud je to tak, že se formamid vyrábí "in-situ", tak to mohu plně akceptovat a ztotožnit se s tím. Také jste psal něco o tom, že je třeba velmi dobrá kolona, když se zahřívá na 160 C, a nějaký tlak. Proč? Co jste tím myslel? Mám 3 různé a používám rovnou kolonu na odvodnění a 100-120C po dobu několika hodin, dokud nejsem spokojen s reakční směsí, kdy je P2P plně smíchán s roztaveným mravenčanem nebo bezvodým formamidem. Také jste tvrdil, že voda dělá své, když používáte kyselinu mravenčí s formamidem. Nevím, co je to za tvrzení, ale já bych do reakční směsi dal jen vodu bez té "zbytečné" kyseliny mravenčí. Kyselinu mravenčí lze použít při mnoha hydrogenacích. Zcela běžně se také používá s niklem při redukcích a Leuckart, jak bychom všichni měli vědět, je redukční aminace. Kyselina mravenčí jako redukční činidlo a amoniak jako zdroj aminů, aby to bylo jednoduché, ale také správné. V Leuckartově procesu je dobré použít mravenčan amonný jen s katalytickým množstvím mravenčanu amonného jako katalyzátoru (0,1-0,5 molárního ekvivalentu). To je všeobecně známo.
Jsem opravdu stále začátečník a učím se pokaždé, zejména z dobrých rozhovorů, knih atd. Ale neučím se, když říkáte, jako že prostě víte, ale neumíte to vysvětlit ani naznačit. To beru tak, že si se mnou někdo jen hraje. Leuckart nesnáší vodu. Katalyzátory jsou použitelné nástroje.