1-fenil-2-nitropropén (P2NP) videószintézis benzaldehidből és nitroetánból. Henry-reakció.

tankikan

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
18
Tudhatom, hogy a nitrometán egyenlő-e a nitroetánnal?

És lehetséges-e ezt a tételt (a mellékelt képernyőkép szerint) n-butilaminként használni? Ha igen, hogyan javasolná a további eljárást?

Attachments

• 0h1LVI52xe.jpg
    0h1LVI52xe.jpg
    365.5 KB · Views: 1,579
Last edited:

MisterAnonymous

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
53
Küldj nekem egy DM-et, megadom neked a nitroetán és az N-butilamin kapcsolattartóját...

HIGGS BOSSON

Expert
Solutions
1
Reaction score
780
A nitroetánnal kapcsolatos problémák Európában még 2007-ben kezdődtek, majd fokozatosan minden ország korlátozásokat vezetett be erre az értékes reagensre vonatkozóan. És most két lehetőség van: vagy beszállítókat keresni olyan országokban, ahol gyenge a szabályozás, fejlett vegyiparral, például Bangladesben, vagy önállóan szintetizálni, ennek módszertanát javasoltuk.

Alojz

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
5
Mivel lehet helyettesíteni vagy szintetizálni a nitroetánt?

Kvadprime

Don't buy from me
New Member
Language
🇷🇺
Reaction score
0
You can find methods of syntes nitroethane in another thread

mactipo01

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
hello!!!
mi az az ipa?
és mennyi metanfetamint kaphatok az eljárással?
Ty Beforhand :)

ActionAyi

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
9
Izopropil-alkohol, más néven 2-propán-ol

WillD

Expert
Reaction score
1,086
u helyettesítheti a ciklohexilaminra

Macondor

Don't buy from me
Resident
Reaction score
9
A hexametilén-tetramin használható a Piperonal az MDP2NP-hez?

WillD

Expert
Reaction score
1,086
Lehet, de az eredmények rosszabbak, soha nem szerettem az acetátot használni ebben a szintézisben. A ciklohexilamin és a butilamin a legjobb katalizátorok.

Kvadprime

Don't buy from me
New Member
Language
🇷🇺
Reaction score
0
From the bases I have aniline, do you have information on the yields for aniline as the base catalyst?

rampage

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
45
Szia
Nem biztos, hogy ez a megfelelő rész, de tudja valaki, hogy ez a recept működni fog-e?

Fenilnitropropanol előállítása:
Egy megfelelő főzőpohárba vagy kúpos lombikba tegyünk 51ml benzaldehidet, majd 33ml nitroetánt,
közvetlenül ezután adjunk hozzá 30 ml 30%-os kálium-karbonát oldatot, gyorsan keverjük össze az egészet.
szobahőmérsékleten 2 órán keresztül.
A reakcióelegy szobahőmérsékleten tartásához hideg vízfürdőre vagy jégfürdőre lehet szükség.
(szobahőmérsékleten) vagy az alatt tartsuk. Ne engedje, hogy a reakcióelegy hőmérséklete 25 Celsius-fok fölé emelkedjen.
2 órai keverés után adjunk a reakcióelegyhez 200 ml dietil-étert, majd röviddel ezután adjunk hozzá
90 ml 10%-os nátrium-biszulfit-oldatot, és az egész reakcióelegyet 30 percig mérsékelten keverjük.
Ezután a teljes reakcióelegyet tegyük egy szeparáló tölcsérbe, és távolítsuk el az alsó vizes oldatot.
réteget, hagyjuk az éterréteget az elválasztó tölcsérben, és mossuk az éterréteget 3 x 75 ml mennyiségű
hideg vízzel, minden alkalommal eltávolítva az alsó vizes réteget.
Tegyük az éterréteget egy megfelelő főzőpohárba vagy kúpos lombikba, és adjunk hozzá 15 g vízmentes magnéziumot.
szulfátot, és keverjük az egész keveréket 10 percig, hogy az éterben lévő víz felszívódjon. Ezután szűrjük le az
magnézium-szulfátot.
Tegyük a szűrt éterkeveréket egy desztilláló készülékbe, és távolítsuk el az étert, ha már nincs több éter.
átfolyik vagy összegyűlik, hagyjuk a maradékot szobahőmérsékletűre hűlni, majd gyűjtsük össze ezt a maradékot, amint az
a kívánt fenilnitropropanolból áll.

handle

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
84
A nitroalkén Fe és HCl segítségével redukálható >Itt<.
Dl24ZzwxB3

BongMan

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
redukció Fe és Hcl kúszás és nem jó a nagyszabású használat helyett Tin(II)klorid ez könnyebb és megvalósítható mind a laboratóriumban, mind a nagyszabású.

strong

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Kénsavat és etanolt kevertem, majd nem használtam kalcium-karbonátot, csak nátrium-karbonátot adtam hozzá, és nátrium-etil-szulfátot készítettem, majd nátrium-etil-szulfát és nátrium-nitrit hevítésével nitroetánt készítettem.

Ezzel a módszerrel lehet P2NP-t és P2P-t készíteni?

handle

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
84
Szép volt, én a P2NP útvonalat választottam. Most már amfetamint vagy metamfetamint készíthetünk fenilacetonon keresztül.

MisterAnonymous

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
53
@GhostChemist miért használ ciklohexamint az n-butilamin helyett, és miért nincs IPA a videóban?

HIGGS BOSSON

Expert
Solutions
1
Reaction score
780
A rendelkezésre állástól függően különböző katalizátorokat használhat: butilamin, ciklohexilamin, ammónium-acetát (száraz). Alkoholra csak a tisztítási szakaszban van szükség, a kondenzációs reakcióhoz csak nitroetánra, benzaldehidre, katalizátorra és ecetsavra van szükség.

MisterAnonymous

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
53
Köszönöm a tisztázást, de Európában élek, és ezek a vegyi anyagok legálisak és elérhetőek Lengyelországban, így most meglátjuk, melyik katalizátor a legolcsóbb! :)

ActionAyi

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
9
I believe IPA is just the solvent you can use any organic solvent with a similar polarity like ethanol or sonething else

ActionAyi

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
9
Would it be possible if using triethylamine instead of n-butylamine ?

Joshua abs

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Is there any alternatives for nitroethane

HIGGS BOSSON

Expert
Solutions
1
Reaction score
780
No. Nitroethane is legal in many countries, including Europe, it can also be obtained independently, but unfortunately, laboratory synthesis is not easy or expensive. In industry, nitroethane is easily produced by paraphase nitration of propane.