- Language
- 🇳🇱
- Reaction score
- 46
Yeah mann,all is the truth
Az öregedés,hogy visszatekintve az időben,a régi idők uralkodnak?
Ore lenne a digitalizáció elbaszta a tapasztalatok az élet.
A régi időkben elmentél szórakozni,berúgtál a körülötted lévő emberekkel,megismerted a lányokat vagy bármit,amit kerestél és fiziikailag találkoztál velük.
Nem úgy, mint most, hogy első benyomást teszünk az internetes fotón, otthon a fotelben...EGYEDÜL!!!
És a tv manipulációja,ami falatnyi véleményt ad arról,hogy hogyan gondolkodj,anélkül,hogy gondolkodnál és saját döntést hoznál.
Tény,hogy könnyű csak követni a mainstream véleményt,de gondolkodsz-e a saját véleményeden,és mered-e kiállni érte,és esélyt adsz arra,hogy lelőjenek vagy még rosszabbat.
Baszd meg a digitális telefonfüggőséget.szabadítsd fel magad,....
De hogyan?
Az öregedés,hogy visszatekintve az időben,a régi idők uralkodnak?
Ore lenne a digitalizáció elbaszta a tapasztalatok az élet.
A régi időkben elmentél szórakozni,berúgtál a körülötted lévő emberekkel,megismerted a lányokat vagy bármit,amit kerestél és fiziikailag találkoztál velük.
Nem úgy, mint most, hogy első benyomást teszünk az internetes fotón, otthon a fotelben...EGYEDÜL!!!
És a tv manipulációja,ami falatnyi véleményt ad arról,hogy hogyan gondolkodj,anélkül,hogy gondolkodnál és saját döntést hoznál.
Tény,hogy könnyű csak követni a mainstream véleményt,de gondolkodsz-e a saját véleményeden,és mered-e kiállni érte,és esélyt adsz arra,hogy lelőjenek vagy még rosszabbat.
Baszd meg a digitális telefonfüggőséget.szabadítsd fel magad,....
De hogyan?
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 383
Azt hiszem, részben a nosztalgia, de van tudományos bizonyíték, amely azt sugallja, hogy nem kellene ennyi időt töltenünk a képernyőn. nincs kéznél semmilyen link, de nézz körül, mindenhol van bizonyíték. még rosszabbul érzem magam a gen alfa és az "ipad gyerekek" miatt. én is egyfajta ipad gyerek voltam fiatal koromban, de nem volt olyan rossz, mint most. Igen, a technológia hasznos lehet, ha mértékkel használják, de senki sem akar korlátokat szabni a képernyőidőnek. gyakorlatilag online élünk. sokkal jobban szórakozom, amikor kimegyek a barátaimmal és a szarral, de hajlamos vagyok bezárkózni, mert nincs motivációm és lowkey egy kicsit mentálisan beteg vagyok. a technológia körül lenni állandóan csak rosszabbá teszi. ez egy ördögi kör, és én próbálok kijutni belőle ^^;
↑View previous replies…
- Language
- 🇺🇸
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 41
- Deals
- 3
10 évvel ezelőtt abbahagytam a tévénézést. Ez a szarság lobotomizál téged.
- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,077
- Deals
- 1
Én sem nézek tévét. Talán hogyan kell, de soha nem fikciós drámákat híreket ect. Ez mind propaganda, amit arra terveztek, hogy feldühítsen a rossz emberekre. Az egész iPad tablet vita....azt kell felismerni, hogy valójában szart sem tudunk, de a leghangosabb spekulánsok általában a legkevésbé képzettek. Ez valami olyan dolog, ami egyéni. Biztos nem kellene minden gyereket tabletre szíjazni, de ismerek néhányat, akiket igen és ez rengeteget segített nekik. Egy gyermek érdeklődése a tanulás iránt egyenesen arányos a téma iránti érdeklődésével. A gyerekek nem azért tanulják meg a szorzótáblát, mert anya és apa megfenyegetett, hogy elvesz valamit. Abban a pillanatban kezdték el érdekelni őket, amikor meglátták a Power Rangers-t, Blaze-t vagy a My Lil pony-t, ahogy csinálják. Vannak konkrét példáim, de túl közel állok ahhoz, hogy eláruljam magam, hogy sokat mondjak. Hányadik tizedesjegy után tudod a pí-t? Ismerek egy 8 éves gyereket, aki 35 számjegyig ismeri a tizedesjegyen túl. Hány nyelvet beszélsz? Ismerek egy 6 éves gyereket, aki 4 nyelvet beszél és ért. Az a 8 éves olyan gyorsan tud szorozni, 4 számjegyet x 4 számjegyet, mint te a számológéppel. Jól csinálja. A kormány azt mondja, hogy ezek fogyatékosok, de szerintem ők más képességűek. Mindent, amit tudnak, tabletről tanultak. Az a 8yo chatbotokat programoz, amit le lehet tölteni a guithubról. Van egy YouTube csatornája. Nincs szüksége segítségre, mindent meg tud csinálni.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 383
Teljesen igazad van. nagyon fiatal korom óta online vagyok, de amikor általános iskolás voltam, a tanulásom felét fizikai könyvekből tanultam, így lehet, hogy elfogult vagyok. az elektronikai eszközök elvétele sosem segített, és ha valami, akkor csak akadályozta a boldogságomat (nem mintha ez függött volna az eszközöktől, de egyszerűen szívás volt, hogy nem volt OPCIÓ) és a tanulásomat. az internet csodálatos oktatási eszköz lehet, de sok agyrémtartalom is van rajta. Tudom, hogy vannak olyan okos gyerekek, mint amilyeneket felhoztál, de én nem ismerem őket személyesen (hacsak nem számítom magam... nem akarok arrogánsnak tűnni, de szuper fiatalon érdekelt a biológia, pontosabban az emberi biológia és a különböző betegségek. 4-8 éves koromban ez volt a fő érdeklődési köröm, lol...).
és egyetértek, a kormány csak szereti túldiagnosztizálni, eltúlozni, és néha még mentális betegségeket is kitalálni, hogy gyógyszereket erőltessenek. nagyobb terv van emögött. agyatlan, homogén munkásokat akarnak létrehozni, és úgymond "mindenkit kordában tartani". nagyon elkeserítő. még a tényleges mentális betegségeknek is vannak előnyei. engem skizofréniával diagnosztizálhattak (soha nem kaptam hivatalos diagnózist, mert nem akarok gyógyszereket, de megfelelek a diagnosztikai kritériumoknak, és voltak pszichotikus epizódjaim, amelyek negatívan befolyásolták az életemet. Sok ismerősöm azt hiszi, hogy drogok okozta, de nálam már jóval azelőtt jelentkeztek a jelek, hogy elkezdtem volna drogozni...) és bár határozottan vannak hátrányai, ez segít a művészetemben és az írásomban. nagyon kifejező és "nyersebb", azt hiszem. plusz néha a paranoiámat inkább megérzésnek érzem. az esetek 50%-ában igazam van... lol.
és egyetértek, a kormány csak szereti túldiagnosztizálni, eltúlozni, és néha még mentális betegségeket is kitalálni, hogy gyógyszereket erőltessenek. nagyobb terv van emögött. agyatlan, homogén munkásokat akarnak létrehozni, és úgymond "mindenkit kordában tartani". nagyon elkeserítő. még a tényleges mentális betegségeknek is vannak előnyei. engem skizofréniával diagnosztizálhattak (soha nem kaptam hivatalos diagnózist, mert nem akarok gyógyszereket, de megfelelek a diagnosztikai kritériumoknak, és voltak pszichotikus epizódjaim, amelyek negatívan befolyásolták az életemet. Sok ismerősöm azt hiszi, hogy drogok okozta, de nálam már jóval azelőtt jelentkeztek a jelek, hogy elkezdtem volna drogozni...) és bár határozottan vannak hátrányai, ez segít a művészetemben és az írásomban. nagyon kifejező és "nyersebb", azt hiszem. plusz néha a paranoiámat inkább megérzésnek érzem. az esetek 50%-ában igazam van... lol.